סופית: משכנתא בשני שליש פריים החל מ-17 בינואר ללווים חדשים

עבור ממחזרי משכנתאות ההוראה תיכנס לתוקף ב-28 בפברואר, כדי לתת לבנקים זמן להיערך לשינוי. הבנק טרם החליט בנוגע לגובה עמלת הפירעון
 | 
telegram
(6)

בנק ישראל החליט סופית כי ההוראה החדשה לפיה ניתן יהיה לקחת עד כ-שני שלישים מסך המשכנתא במסלול ריבית הפריים תיכנס לתוקף ב-17 בינואר עבור הלוואות חדשות ו-28 בפברואר עבור מיחזור הלוואות (כדי לתת לבנקים זמן להיערך לשינוי). באמצעות הפיקוח על הבנקים העביר היום הבנק את ההוראה החדשה לכלל הבנקים.

 

הצטרפו לעדכונים שוטפים על האירועים המשמעותיים היום בבורסה - בערוץ הטלגרם של ביזפורטל


למרות ביטול המגבלה מבקשים בבנק ישראל להדגיש כי הוא משאיר בתוקף את המגבלות האחרות כמו היחס המקסימלי המותר בין גובה ההלוואה לשווי הנכס (LTV), וכן גובה ההחזר החודשי המקסימלי שמותר למשק בית לקחת על עצמו (PTI), וכי לכל הפחות שליש מסך ההלוואה חייב להישאר במסלול של ריבית קבועה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בנק ישראל טרם החליט כיצד לנהוג בנוגע לגובה עמלת הפירעון לאנשים שירצו למחזר את המשכנתא ובימים אלה מבצע הבנק בדיקות בנושא, מכיוון שלדברי הבנק "עדכון מנגנון עמלת פירעון מוקדם כרוך בתהליכי היוועצות מול משרד המשפטים, ומחייב את אישור שר האוצר וועדת הכספים בכנסת". בבנק מעריכים כי יינתן לכך מענה במהלך שנת 2021.

המפקח על הבנקים, יאיר אבידן: "נקטנו בצעד זה מתוך רצון להקל עם ציבור הלווים, תוך ראייה מערכתית מבוססת סיכון, המאזנת בין ניהול סיכוני הפרט לבין ניהול סיכוני התיק לדיור של סך המערכת הבנקאית ומשתנים מאקרו-כלכליים נוספים. בכוחה של ביטול המגבלה להגדיל את הגמישות ומגוון האפשרויות העומדות בפני הלווים ואף להוזיל במידת מה את תשלום המשכנתא החודשי. במקביל חשוב להדגיש את חשיבות הצורך בשיקול דעת מוקפד של הלווה בעת בחירת סל משכנתא על מנת להביא בחשבון את העלויות והסיכונים הקיימים בכל אחד מהמסלולים האפשריים במבט צופה פני עתיד."

האם החיסכון יתגלגל ללווים? לא בטוח
הודעת הבנק היום משלימה את המהלך עליו הודיע הבנק לפני כשבועיים. הצעד למעשה מגמיש את הריביות שיוכלו לקוחות הבנקים לקבל בהלוואות לדיור, אלא שכלל לא ברור שהחיסכון עליו מדבר הבנק אכן יגיע לציבור. לדברי יועצי משכנתאות, הבנקים עלולים להעלות את ריבית המשכנתא כתגובה לצעד של בנק ישראל, כך שהשינוי בקושי יחלחל ללקוחות.

נזכיר כי צפי המשכנתאות לשנת 2020 עומד על שיא כל הזמנים וצפוי להגיע לכ-76 מיליארד שקל. המשכנתא הממוצעת עומדת על כ-774 אלף שקל, מדובר על תוספת של כ-5,800 שקל להחזר השנתי של המשכנתאות, או: כ-500 שקלים לחודש.

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    עבודה בעיניים..
    אני 28/12/2020 11:39
    הגב לתגובה זו
    1 1
    הבנקים ינצלו את חלון פתיחת הסכם המשכנתא על מנת להעלות את ריבית המשכנתא 1. הסיכון הכללי במשכנתאות עלה (הרבה משכנתאות בחדלות פרעון דפקטו) 2. גם הסיכון הספציפי של אותו לווה, קרוב לוודאי, עלה. שקר השקרים: בעת שתעלה מתישהו ריבית הפריים, ולבטח היא תעלה שהרי על פי כמות הדפסות הכספים תעלה האינפלציה ואחריה וודאי שתעלה ריבית הפריים, וזו תהיה מכה קטלנית למשכנתאות הפריים. המומלץ ביותר: ריבית קבועה ללא הצמדות כלל!!
    סגור
  • 4.
    בנק ישראל - מוסד מיותר לחלוטין ואף מזיק!
    רבקה 28/12/2020 08:29
    הגב לתגובה זו
    1 1
    כל מה שבנק ישראל עושה הוא לטובת המקורבים לצלחת.
    סגור
  • 3.
    הביקוש יעלה ואיתו מחירי הדיור, והלקוח ישלם יותר
    חגיגה בסנוקר 28/12/2020 00:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה גם שהבנקים יעלו כנראה גם את הריביות. ומי ירוויח?..כרגיל הקבלנים והבנקים וקופת המדינה
    סגור
  • הריבית עלתה הביקוש יירד
    א 20/01/2021 17:30
    הגב לתגובה זו
    0 0
    טיפול בהלם זה מה שעושים למנוע התנפלות
    סגור
  • 2.
    דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם (ל"ת)
    דירה=קורת גג 27/12/2020 17:32
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    ממשלה הסויה. לאן ביבי (הקוסם ??) נעלם
    אוריה 27/12/2020 16:48
    הגב לתגובה זו
    3 0
    התוצאה של המהלך ההסוי הוא תידלוק יוקר הדיור והרחקת הזוגות הצעירים מדירה בבעלותם. המדינה דוחפת את אזרחיה הצעירים לכלא פיננסי ולחיי עבדות עבור קורת גג
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות