
המלצת קנייה לשיכון ובינוי באפסייד של 44% על המחיר בשוק
מחיר היעד: 28 שקל למניה. לדברי האנליסטים, המהלכים האחרונים שביצעה ההנהלה של שיכון ובינוי בשילוב הרוח הגבית מהמאקרו כלכלה יוצרים אפסייד משמעותי
מניית שיכון ובינוי 2.1% רוכבת על גל האנרגיה: הפעם עם המלצת קנייה של דיסקונט ברוקראז'. בחודש שעבר הצהירה שיכון ובינוי על כוונתה להנפיק את שיכון ובינוי אנרגיה (הרחבה כאן). בדיסקונט נותנים מחיר יעד של 28 שקל למניה, ביחס למחיר הסגירה אתמול שעמד על כ-19.4 שקל - מחיר המשקף אפסייד של 44% על מחיר המניה בשוק.
לדברי ישי ששון, רו"ח ואנליסט בכיר בדיסקונט ברוקראז': "שיכון ובינוי מצויה בנקודת זמן בה כל הגורמים משתלבים זה בזה: סינרגיה גבוהה, הנהלה שמתמקדת ביצירת ערך, רוח גבית מהמאקרו המלווה בהשקעות ניכרות באנרגיה ובתשתיות ע"י הממשלה, ושוק אנרגיה רותח שמהווה כר פורה להנפקת פעילויות מסוג זה".
לדבריו "מאז החלפת השליטה בחברה חל שינוי מהותי במודל העסקי: מתמקדים ביצירת ערך ולא ביצירת רווח ממימוש נכסים. ההנהלה שמונתה לאחר החלפת השליטה ביוני 2018 הציבה לה כמטרה לייצר ערך ולהימנע ממימוש נכסים. בתחום הנדל"ן, למשל, נערכים מאמצים ניכרים להשבחת הקרקעות, כשבניגוד לעבר, קרקעות אלו לא ימומשו אלא ישמשו לבנייה, ומשכך לאפסייד הגלום בהן יתווסף מרכיב של רווח יזמי. יצירת ערך משמעותית ניכרת גם בתחומי האנרגיה והזכיינות, תוך ניצול היתרונות הסינרגטיים של הקבוצה. גישה זו מנוגדת לתיזה ששררה טרם החלפת השליטה, בה לפחות 45% מהרווחים בנדל"ן נבעו ממימוש נכסים וקרקעות". היתכנות לאפסייד משמעותי באנרגיה – כששוק האנרגיה "רותח" "שיכון ובינוי יוזמת ומתפעלת בארץ ובעולם נכסי אנרגיה בטכנולוגיות שונות, בהיקף של כ-GW1.2, כשהצמיחה בפעילות זו עודנה באיבה. קיומה של פעילות אנרגיה מהגדולות והוותיקות בישראל על רקע שוק האנרגיה הישראלי הרותח, עשוי להציף ערך משמעותי לשיכון ובינוי, ככל שפעילות זאת תונפק."
"לעניין החשדות למתן שוחד לכאורה באפריקה, נהגו בחברה בגישה שמרנית, לפיה הפרישו את מלוא סכום החילוט (250 מיליון שקל) במודל השווי, אף שעד כה לא הוכרע אם החברה תועמד לדין. נדגיש כי ככל שהעבירות האמורות בוצעו לכאורה, הרי שהן בוצעו בתקופת ההנהלה הקודמת. אנו נמשיך לעקוב אחר ההתפתחויות ונעדכן את מודל השווי, ככל שנידרש. בחינה מעמיקה שערכנו מעלה הצפת ערך משמעותית ביחס לשווי השוק ולהון העצמי נכסי החברה המופיעים בדוחות אינם משוערכים, ומופיעים על פי רוב על בסיס עלותם ההיסטורית, כך שהשוק מתקשה לאמוד את שווי הנכסים. להערכתנו קיים אפסייד משמעותי ביחס להון העצמי בפעילות הנדל"ן (3.5 מיליארד שקל), סולל בונה (2.7 מיליארד שקל) ובאנרגיה (1.8 מיליארד שקל). סך האפסייד של כלל הפעילויות הסתכם בכ- 4 מיליארד ₪ ביחס לשווי השוק, ובכ- 9.8 מיליארד ₪ ביחס להון העצמי."
- 4.עם כזאת המלצה וכאלה הסברים - הייתי מתרחק (ל"ת)מתן 03/03/2021 07:52הגב לתגובה זו
- 3.בשותה תשובה 01/03/2021 15:55הגב לתגובה זואמת שרי אריסון אשה נפלאה ומיוחדת . אבל בעסקים צרכים להיות אריות חברה פסיבית שומרת על מה שיש . חברה חייבת להיות אקטיבית חדשנית נלחמת כמו אריות דוגמת פרוטרום שיכון ובינוי ועד.התפתחות מעלה ערך השקעה .עיני נץ מהיר כאיילה .ערך היזדמנותי עוד תגיע ל4500 .
- 2.מאז שאתם לא בבעלות אריסון אתם צריכים באמת לעבוד (ל"ת)נגמר הבטן גב? 01/03/2021 14:39הגב לתגובה זו
- 1.שרף 01/03/2021 14:36הגב לתגובה זושרי אריסון מכרה את שיכון ובינוי בחינם.לא מובן למה.