מחירי הבתים הפרטיים בארה"ב עלו ב-13.2% בשנה האחרונה
מחירי הבתיים הפרטיים בחודש מרץ 2021 היו גבוהים בכ-13.2% מכפי שהיו במרץ 2020, כף לפי מדד של חברת S&P שעוקב אחר מחירי הבתים הפרטיים ב-20 המטרופולינים הגדולים ביותר בארצות הברית. מדובר על הגידול החד ביותר שנרשם מאד 2005.
הערים מובילית בעליות הן פיניקס שבאריזונה שבה עלו המחירים בכ-20%, סן דייגו שבקליפורניה שבה עלו המחירים בכ-19.1% וסיאטל שבמדינת וושינגטון שבה עלו המחירים בכ-18.3%.
העלייה נובעת בחלקה מסביבת הריבית האפסית שמובילה לעליות מחירים גם בשנים רגילות, אך משתנה חדש שנכנס בתקופת הקורונה הוא הרצון לעבור מדירות קטנות במרכזי ערים אל בתים פרטיים, אך בד ובד גם להישאר קרובים אל הערים המרכזיות. הביקוש הגבוה לבתים פרטיים באותם אזורים ספציפיים שקרובים לערים גדולות, לצד היצע שלא גדל בהתאמה הוביל לזינוק החד הזה במחירי הבתים הפרטיים שבמטרופולינים.
נכון לאפריל רק 1.16 מיליון בתים פרטיים מוצעים בשוק הדירות בארצות הברית, ירידה של 20% בהשוואה ל-1.45 מיליון בתים פרטיים שהיו באפריל 2020. במהלך חודש פברואר חלה עלייה בריביות על המשכנתאות בארצות הברית כאשר הריבית הממוצעת על המשכנתאות שניתנו במהלך חודש מרץ בארצות הברית עמד על כ-3.4%, גידול של ארבע נקודות בסיס בהשוואה לריבית של 3% בחודש פברואר. אך על פי הנתונים העלייה בריבית לא הפריעה למחירי הבתים הפרטיים שצמחו גם בחודש מרץ.
"הנתונים הללו מאמתים את ההערכות שהקורונה גרמה למעבר מהמרחב האורבני אל הפרוורים" אמר קרייג לזארה, המנהל של תחום קרנות ההשקעה ב-S&P DJI. "אך בכל זאת, יתכן שהביקוש הזה הוא אינו ביקוש חדש אלא ביקוש שנובע מאנשים שתיכננו מראש לבצע מעבר אל הפרוורים והקורונה רק הקדימה את התוכניות שלהם בכמה שנים ולכן הביקוש לא יחזיק מים. אופציה שנייה היא שהקורונה גרמה לשינויים בהעדפות של שוק המגורים ואם אכן כך הדבר אזי הביקוש צפוי להמשיך ולהיות יציב".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה