קרנות הריט למגורים בדרך לקבל הלוואות בערבות מדינה
קרנות הריט למגורים בדרך לעבור שינויים - האם זה טוב למשקיעים? כנראה שכן. ועדת הכספים אישרה לקריאה שנייה ושלישית את הרחבת פעילות קרנות הריט, שבמסגרת פרק השכירות המוסדית בחוק ההסדרים. המשמעות היא עידוד מודל של השכרה, במקביל למתן סוכריות לקרנות הריט.
אחד השינויים שנועד לקידום השכירות המוסדית בישראל הינו הסרת חסמים בפני קרנות ריט. על מנת ליהנות מההטבות השונות, הקרן מחויבת להשכרת הפרויקטים שבידיה ל-20 שנה לפחות. כיום קיימות בישראל 2 קרנות ריט בלבד - מגוריט +0.55% מגוריט 527.3 +0.55% בסיס:524.4 פתיחה:520 גבוה:528.5 נמוך:520 תמורה:271,028 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ו ריט אזורים ליוי -0.86% ריט אזורים 439.6 -0.86% בסיס:443.4 פתיחה:443.4 גבוה:443.4 נמוך:434.1 תמורה:62,491 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , והמדינה מעוניינת לדחוף להקמת קרנות נוספות, ולהגדלת יחידות הדיור המוחזקות בידי קרנות אלה. במטרה להגדיל את שוק הדיור ארוך הטווח וכתוצאה מכך לאפשר לציבור השוכרים שכירות ארוכת טווח ולהוריד את הלחץ לרכוש דירות.
הסרת חסמים להרחבת הפעילות של קרנות הריט, הינה במסגרת התאמות בפרק שני לפקודת מס הכנסה וכוללת את הצעדים הבאים:
1. הגדרת המוצר של השכרה ארוכת טווח – היום קרן ריט לא מתחייבת למשך תקופת השכירות, וכעת מבקש השינוי לקבוע כי השכירות תהייה במסגרת חוזה ל-5 שנים עם אופציה להארכה ל-5 נוספות, מה שיעמיד וודאות לשוכר.
2. לאפשר לקרנות ריט להתקשר עם יזם עבור התחדשות עירונית – כיום נכסי קרנות ריט שבמסגרת שכירות ארוכות טווח, אינן יכולות לקחת חלק בפרויקטים מסוג זה, השינוי קובע כי הקרנות יוכלו לקחת חלק בפרויקטי התחדשות עירונית, בתנאי שהדירות יושכרו בסך הכל ל-20 שנה, ולא תחשב במניין השנים התקופה בהן חל ההליך ההתחדשות העירונית, ולא ניתן היה להתגורר בהן. מטרת הצעד הינה למנוע מצד קרנות אלה, חסם לרכישת בניינים במתחמים אשר מיועדים להתחדשות עירונית.
3. הארכת התקופה בה הקרן מחויבת לאכלס בניין שבתהליך בניה – כיום מחויבת קרן הריט לאכלס שטח שבנתה תוך 5 שנים, במסגרת התיקון, נקבע כי הקרן תוכל לבקש ארכה ל-7 שנים, במידה וזו כוללת בקשה להגדלת זכויות תכנון, קרי להגדלת מספר יחידות הדיור בקרקע, מה שיביא בגידול היחידות לשכירות לטווח ארוך.
4. כניסה של מודל מכירה – לבקשת הוועדה תוכל קרן הריט למכור את הפרויקט להשכרה כולו לאחר 15 שנים, בהתניה שהרוכש יתחייב להעמיד את הפרויקט להשכרה ל-10 שנים נוספות, מה שיאריך את תקופת השכירות ל-25 שנים לכל הפחות לטובת שוק השכירות, ויאפשר גמישות לקרנות ההשקעה מן הצד השני ואפשרות להתפנות לפרויקטים חדשים.
5. הארכת חוק הריטים ב-10 שנים נוספות – הארכת חוק ההטבות לקרנות הריטים בעשור נוסף, כך שתוקפו יסתיים ב-2033, במטרה ליצור יציבות רגולטורית הנדרשת בעולם הנדל"ן.
יו"ר הוועדה, ח"כ אלכס קושניר אמר על רקע ההתקדמות בחקיקה - "במקביל ביקשנו כי תיבחן מתן ערבות לקרנות הריט בתמורה לכך שיתחייבו להקצות חלק מהדירות לדיור בר השגה, בחשב הכללי מתקיימים דיונים בנושא הזה. לאחר חוק ההסדרים נתפנה לזה באופן נפרד, זה יאפשר לקרנות הריט להקטין את עלויות הגיוס מצד אחד, ומצד שני יאפשר לאוכלוסיות חלשות להיכנס לפרויקטים ארוכי טווח, תוך וודאות עבורם. אני קורא לבחון זאת בחיוב, החשב הכללי אמר לי שהדבר בבחינה".
נציג החשב הכללי ציין כי הצעד נבחן בחיוב וכי בחודשים הקרובים יינתן מענה לבקשת הוועדה.
ארז רוזנבוך, יו"ר קרן הריט מגוריט אמר - "כבר לפני שנה וחצי פנינו לחשב הכללי בבקשה להלוואות בערבות מדינה, אני לא יודע מה הם בודקים וכמה זמן לוקח להם. אם המטרה להביא את המוסדיים ל-50 אלף דירות ויותר, לא זו הדרך. כרגע יש ב-2 הקרנות רק כ-1,000 דירות להשכרה מתוך מאות אלפים בשוק, זו לא הצלחה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.אם יש שחיתות במדינה זה קרנות הריטאור 23/10/2021 14:43הגב לתגובה זו0 0שכר הדירה הולך על הוצאות הזויות ודמי ניהול. אני מנהל מספר נכסים, משלם כסף למתווך שגובה חצי חודש שכירות בערך לניהול מלא של כל הדירה. ככה הוא מתפרנס ואני מקבל הכנסה מסוימת, בתשואה לא מאוד גבוהה אבל יחסית בטוחה על ההון. אני משלם מס מוגזם בעת הרכישה, ואם אני רוצה למכור כדי לרכוש נכס יקר יותר לא מאפשרים לי, רוצים מס שבח הזוי ולכן אני לא אמכור לעולם. לעומת זאת, נותנים לקרן ריט הטבה בכל מס אפשרי, נותנים להם הלוואות מוטבות, ולמה ? למה לא לחלק לאזרחים כמו בארצות הברית ? איזה טירוף. בנוסף, אני לא מחזיק דירות בתל אביב ששם אין שום סיבה לתת הטבה למישהו, מי שרוצה לגור שם שישלם על פחית שימורים 7000 שקלים בחודש. אם במקומות אחרים לא תתן דירה באיכות גבוהה אתה תישאר ללא שוכרים או שמי שישכיר ממך ישלם מחיר נמוך מאוד וזה בסדר זה שוק חופשי. אני פשוט לא מבין את הקרנות האלו.סגור
-
5.הממשלה החליטה שהיא לא רוצה שהיו נכסים לציבור ולאט לאט מדללת אותם (ל"ת).. 19/10/2021 11:14הגב לתגובה זו2 0סגור
-
4.המדינה מעבירה את שוק השכירות המשוכלל לידי מונופוליםובקיצור 19/10/2021 09:20הגב לתגובה זו1 0שמקבלים מימון בערבות מדינה, פטורי מס ואפשרות למכור את הדירות בפטור ממס, אז למה שלפחות לא תתנו פטור ממס שבח והיטל השבחה גם למשכירים פרטיים שהשכירו את הדירה 10 או 20 שנים? כי כול המגמה היא להעביר הכול לידי מונופולים שתלטניים, ואז יקרה מה שקרא בשוק המזון, החלב ועוד והשאר היסטורית שחיתות שלטונית...סגור
-
3.משכיר דירה=אויב, וקרן ריט שרק אוכלת דמי ניהול= מעולהדימה 18/10/2021 22:36הגב לתגובה זו2 1את המשקיע הפרטי יהרגו עם מיסי רכישה שבח והשכרה, לקרן הריט יתנו מס רכישה מופחת פטורים והטבות כיד המלך, כל הרווח מההשכרה הולך לחברת הניהול, פשוט ביזיון הקומבינה חוגגת !סגור
-
2.מדינה מטומטמתיוסי ק 18/10/2021 09:23הגב לתגובה זו6 0במקום שיגדילו את היצע הדירות היא מכניסה לשוק שחקן חזק שיתמודד על כמות נתונה של היצע. התוצאה תיהיה זנוק נוסף במחירי הדירות.סגור
- טען עוד
-
1.נדלן מניבדוד 18/10/2021 09:19הגב לתגובה זו4 0הממשלה מעדיפה את הגופים הגדולים, על משקיעי הנדל"ן הקטנים. מי שמכיר 100 דירות יקבל תמיכה ומי שמכיר 2-3 דירות ישלם מיסים כבדים.סגור