"מחירי הדירות ימשיכו לעלות. הקבלנים לא מתדלקים את העליות"
חברת הנדל"ן אזורים -3.09% אזורים 1,979 -3.09% בסיס:2,042 פתיחה:2,050 גבוה:2,056 נמוך:1,960 תמורה:3,017,108 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: אחת מהחברות הציבוריות הגדולות בתחום חשפה באחרונה את נתוני המכירות שלה לשלושת הרבעונים של 2021. החברה מכרה יותר דירות בתשעת החודשים החולפים מאשר בשנת 2020 כולה. יוני בראל, סמנכ"ל המכירות של החברה מסביר: "עיקר העלייה מגיעה מפרויקט שעשינו בשיתוף עם מועדון חבר של משרתי הקבע, פרויקט של פינוי בינוי שנקרא "מומנט" בבת ים. מדובר באופרציה מאוד מוצלחת, הצלחנו למכור 480 דירות באמצעות הדיגיטל בלבד. זה השפיע משמעותית על הרבעון הראשון, הדירות לעמיתים נמכרו בהנחה של בין 10% ל-11%".
בנוסף, גם פרויקט אקס ציינג' ברמת גן, הקפיץ את המכירות. פרויקט בולט נוסף, הוא פרויקט סנטרל פארק בבאר שבע בשיתוף עם דמרי, גילינו אזור עם ביקוש מאוד גבוה.
מדוע בתקופה המקבילה בשנה שעברה נמכרו פחות דירות?
"צריך לבחון את זה ביחס לשוק, בתקופה המקבילה מכרנו הרבה דירות ביחס לשוק, שנת 2020 נחשבה לטובה מהבחינה הזו - אנחנו בטופ 5 של החברות הציבוריות מבחינת מכירות הדירות. ב2021 הייתה קפיצה משמעותית בביקושים, וניתן לראות את זה בנתונים בשטח - בשלושת הרבעונים של השנה עברנו כבר את המכירות של כל 2020. הקורונה לא פגעה במכירות, להיפך - הביקושים רק ממשיכים לעלות".
ציינתם שהסיבה לירידת המכירות ברבעון השלישי היא חגי תשרי, האם יש סיבות נוספות?
"יש כמה סיבות לירידה במכירות - ראשית, השבועיים האחרונים של אוגוסט היו מלאים בחופשים, ומשפחות מטיילות ולכן יש פחות תנועה במשרדי המכירות. הדבר השני, הוא כאמור חגי תשרי שלרוב מתחלקים בין התקופה של הרבעון השלישי והרביעי – השנה באופן חריג יצא שכל החגים התרכזו ברבעון השלישי. ואם זה לא מספיק, הטיסות השתחררו בעקבות הבוסטר, ואנשים טסו המון לחו"ל אז פחות התעסקו בחתימה על חוזים".
מה צפי המכירות לרבעון הרביעי?
"בהתאם למגמות בשוק ולעליית הביקושים המתמדת, הצפי הוא שהמכירות רק ימשיכו לעלות.
האם לדעתך מחירי הדיור ימשיכו לעלות? ומה ניתן לעשות כדי להוריד את המחירים?
"כן, המחירים צפויים להמשיך לעלות. בגדול, יש היום תכניות שמונחות על שולחני מקבלי ההחלטות והתקווה שיטפלו בצד ההיצע ולא בצד הביקוש – כל עוד ימשיכו לטפל בצד הביקוש אז זה לא באמת ימתן את הביקושים או ימתן את מחירי הדירות. בסוף מחירי הדיור הן נגזרת של מחירי הקרקע, והיום מחירי הקרקע עולים בצורה משמעותית וכל עוד אין מגמה של שחרור קרקעות יותר מהירה של רמ"י, המחירים ימשיכו לעלות. בתור יזמים, המטרה שלנו שהמחירים יגיעו לסוג של איזון, חלק מהפתרונות בשחרור קרקעות, מתבטא בהורדת חסמים בתהליכי התחדשות עירונית והפחתת הבירוקרטיה".
האם חברות הנדל"ן מתדלקות את עליית המחירים בכך שהן לא ממהרות לבנות על קרקעות שברשותן, ומחכות לעליית מחירי הקרקע?
"זה ממש לא נכון, בגדול כל קרקע שאנחנו מקבלים אנחנו משחררים מיד לבניה – אנחנו חברה יזמית והמטרה היא למכור כמה שיותר דירות ולקדם פרויקטים איכותיים. ככל שאנחנו מחזיקים את הקרקע סופגים עלויות גבוהות של מימון בעקבות התארכות הבירוקרטיה להוצאת הפרויקטים, בסופו של דבר, מלאי הדירות ומלאי הקרקעות מאוד מוגבל, בסוף בכל הפריסה הארצית עדיין אין מספיק דירות ואין מספיק פרויקטים".
האם יש פרויקטים חדשים על הפרק?
"יש לנו 15 פרויקטים שנמצאים כעת בשיווק, יש לנו שני פרויקטים מאוד גדולים באזורי ביקוש שעומדים לצאת. אחד בהרצליה, הכולל 1,800 יחידות דיור במתכונת פינוי ובינוי מתחם עצום. וכן ופרויקט נוסף של הכולל 1,200 יחידות דירות בחיפה. ויש כמובן פרויקטים רבים על הכוונת".
מה מנועי הצמיחה שלכם?
"יש מספר מנועי צמיחה, שוק השכירות לטווח ארוך, הוא פתרון דיור מצוין ואנחנו נכנסנו חזק לתחום הזה באמצעות קרן הריט שבשליטתנו (30%)
ריט אזורים ליוי
-0.86%
ריט אזורים
439.6
-0.86%
בסיס:443.4
פתיחה:443.4
גבוה:443.4
נמוך:434.1
תמורה:62,491
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
. פרויקטי השכירות לטווח הארוך משתלמים גם ליזמים, וגם לשוכרים - מהצד של היזמים, אנחנו יכולים להחזיק בקרקע למשך 20 שנה ולהנות מתשואה של בין 3%-5% ובנוסף לאחר עשרים שנה נוכל למכור את הדירות במחירים גבוהים משמעותית, בהתחשב שתהיה עליית מחירים, וכנראה שתהיה. מהצד של השוכרים, הם נהנים מחיי קהילה וניהול הבניין שאנו מספקים להם, מדובר בפתרון דיור מאוד משמעותי, שיכול לסייע היום בשוק".
"מנוע צמיחה נוסף הוא ההתחדשות עירונית, מדובר באחד ממנועי הצמיחה המשמעותיים שלנו וזה גם מאפשר לנו לייצר דירות באזורי ביקוש, ומדובר בפתרון דיור שמאפשר להגדיל את הדירות בארץ בהתחשב במצוקת הקרקעות. אנחנו כבר פועלים בהיקפים גדולים בהתחדשות העירונית. בנוסף, התחדשות עירונית היא סיפור חברתי לא פשוט, יש שם דיירים ותיקים שלא תמיד מרוצים מהשינוי של הדירות, מה שגורר בירוקרטיה והתעסקות לא פשוטה - אך אנחנו מצליחים למצוא לדיירים פתרונות.
ובנוסף, קידמנו תכנית שנקראת "פינוי זיכוי" שמאפשרת להעביר דיירים לפרויקטים אחרים שלנו, לפי בקשתם– ובגלל שלאזורים יש כל-כך הרבה פרויקטים יש אפשרות לעשות צעדים כאלה. מנוע צמיחה נוסף זה הנדל"ן המניב, וכל הנושא של בנייה בעירוב שימושים ויש המון פרויקטים שמשלבים מסחר וזה כולל בין היתר את העובדה שנושא של מסחר או קומות מסחר חזרו לאופנה, גם בכלל הקורונה וגם בגלל נוחות".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.יש לו אינטרס לשווק את הדירות שלו (ל"ת)תמר 24/10/2021 17:43הגב לתגובה זו4 0סגור
-
3.אשמח לקבל ולו דוגמא אחת על בועת נדל"ן שלא התפוצצה! (ל"ת)אדם 24/10/2021 15:48הגב לתגובה זו4 1סגור
-
2.שאלו את החתול לגבי השמנתאנונימי 24/10/2021 13:28הגב לתגובה זו4 0מה חשבתם שהוא יגיד? יספר על ההלוואות של החברה? על כמה היא קונה מעצמה ובאיזו פרמיה?סגור
-
1.כל היזמים תומכים בחוק למיסוי מלאי בלתי מכור, כי אין כזהבנצי 24/10/2021 08:41הגב לתגובה זו11 0חוק שמטיל קנסות ענק על יזם ש 3 שנים אחרי קבלת היתר בניה עדיין לא מכר את כל הדירות (לאנשים פרטיים לא לחברות אחרות או קרנות) הוא חוק מצוין כלכלית, כי הוא מבטיח שימוש מיטבי במשאב שנמצא במחסור. היזמים טוענים שהכל נחטף וימשיך להחטף כי יש יותר ביקוש מהיצע ועושים הרבה תינוקות, אז להם החוק לא מזיז ואני מניח שהם בעד. זה שלפני שנה יו"ר התאחדות בוני הארץ הציע למדינה תוכנית לפיה הממשלה תתן לקבלנים "הבטחת רכישה" לדירות בלתי מכורות זה שערוריה בולשביקית. אם יש מחסור בדירות החוק צריך להבטיח שמוכרי הדירות לא יוכלו למשוך זמן, כך שהצד הלחוץ לא יהיה רק הזוגות הצעיריםסגור
-
זה גם יביא לירידה מיידית בהצעות המחיר על קרקעות, עקבגגגגגג 24/10/2021 10:13הגב לתגובה זו3 1הסיכון העסקי המוגבר בעיני היזמים שמגישים הצעות מחירסגור