קנס של 2 מיליון שקל לחברת נדל"ן שהחתימה משפחות על אופציות
משרדי הממשלה החליטו להטיל קנס של 2 מיליון שקל על חברת עתיד ׳החברה לחיזוק והשבחת מבנים׳, בעקבות חקירה מנהלית, כאשר על פי החשד החברה עברה על חוק המכר.
על פי החלטת משרד הבינוי והשיכון ומשרד המשפטים, החברה הפרה את הוראות החוק בכך שהחתימה רוכשי דירות בהסכמי הלוואות ואופציות, בכדי לעקוף את הוראות חוק המכר הקובעות כי יש להבטיח את כספי הרוכשים.
על פי הבדיקה, כלל ההפרות התבצעו במסגרת התקשרויות מול רוכשים בפרויקטים מסוג תמ"א 38/1 ברחובות הורוביץ 19, קרל נטר 21, אבשלום 6-8 וברניצקי 4 בראשון לציון.
במקביל, נפתח הליך מנהלי מול בעלי החברה על מנת לברר את חלקו בהתקשרויות.
בכתב ההחלטה בהליך המנהלי כתב ממונה חוק המכר במשרד הבינוי והשיכון, עמית גריידי: "נמצא כי כוונת המוכרת, בכלל ההסכמים מול הרוכשים בפרויקטים השונים, הינה מכר דירות. הפרקטיקה נעשתה בצורה דומה בכלל ההתקשרויות נשוא הליך מנהלי זה – התקשרות בהסכם הלוואה ואופציה לרכישת דירה, זאת חלף הסכמי מכר אשר בצידם ההגנות הקוגנטיות של חוק המכר.
"הפרקטיקה שבה נקטה המוכרת, בכל הקשור לאפשרות להמיר את ההלוואות ברכישת דירות, תוך עיגון הנושא בהסכמי אופציות, הינה תמרור אזהרה בוהק לעניין הניסיון לעקוף את הוראות חוק המכר. כאמור, נמצא כי בקשר לכלל ההתקשרויות המוכרת קיבלה כספים מהרוכשים בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק המכר כך שכספים העולים על 7%, התקבלו מבלי לספק לרוכשים בטוחות."
אביעד פרידמן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון: "אני פונה לרוכשי דירות ומבקש כי ככל ועולה ספק בדבר נאותות העסקה, אנא התייעצו עם עו"ד. אתם גם מוזמנים לפנות ליחידת חוק המכר הפועלת במשרד לצורך התייעצות."
עו״ד ערן דוידי, מנכ"ל משרד המשפטים: "האכיפה המשולבת בין גופים ממשלתיים וגורמי אכיפה מקבילים, הינה כלי משמעותי בהתמודדות עם מפרי חוק בתחום הפלילי והאזרחי"
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה