בלוד בונים 50 אלף דירות ואין תשתיות

דלית זילבר מנכ"לית מינהל התכנון מדברת על מאות אלפי דירות שתוכננו, אבל המדינה לא פועלת בהקמת תשתיות הכרחיות. התוצאה עלולה לתקוע את שוק הדיור
 | 
telegram
(9)

800 מתכננים התכנסו לדון בתהליכי השינוי המתרחשים בערים הישראליות, כיצד נערכים אליהם והשפעותיהם על התושבים. בכנס של האיגוד אמרה דלית זילבר מנכ"לית מינהל התכנון כי "אנו ניצבים בפיתחה של תקופה בה תידרש הקצאת תקציבים משמעותיים לקידום וביצוע תשתיות-על חיוניות. מוסדות התכנון אישרו מאות אלפי יחידות דיור, בעבודה מאומצת, מנוהלת ומתוכננת של מינהל התכנון, ובשנים הבאות, ימשיכו לעמוד במכסות לאישור יחידות דיור בהתאם ליעדי התוכנית האסטרטגית".

כלומר תכנון יש, והיא מביעה דאגה בקשר לביצוע. "בשלב הנוכחי, הבעיה האקוטית אינה בתכנון, אלא בביצוע. אנו נמצאים בעיצומו של משבר ביצועי ברמת התשתיות - מתחבורה ואנרגיה ועד לכיתות לימוד", הוסיפה, "ברור לכל כי לא ניתן לבנות ולאכלס שכונות ללא המענה התשתיתי הנדרש - ביוב, מים, חשמל וכמובן תחבורה ציבורית. תידרש השקעת תקציבים בהתחדשות העירונית כולל ליווי וסיוע לרשויות המקומיות תוך שימת לב מיוחדת לאזורי הפריפריה, בהקמת שירותי הציבור הנדרשים ובהתאמת תבנית העיר המתחדשת והנערכת להכפלת האוכלוסייה".

ראש העיר לוד יאיר רביבו באותה הגישה. רביבו הציג את הפערים בתחום התשתיות הלאומיות כגורם מעכב לתכניות הפיתוח, והדגיש את הצורך בהעברת סמכויות בתחום התשתיות הלאומיות לראשי ערים, כמו גם את הצורך בהעלאת שכר עובדי ועדות התכנון.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"אנו בונים בלוד 30,000 יחידות דיור בהסכם הגג ועוד 20,000 בהתחדשות עירונית. אבל הפערים האמיתיים הם בתשתיות הלאומיות. אין לי חשמל למקומות האלו. שרת האנרגיה לא האמינה לי שאנו באמת בונים, אין לנו תחמש"ים (תוכניות לחמש שנים), אנו בונים ואין לנו חשמל לתת. אין תשתיות לאומיות, כבישים וביוב. הפתרון לקידום המצב הזה הוא במתן סמכויות לראשי ערים. צריכים לתת לנו, ראשי הערים, לתכנן את התחמ"שים ואת מתקני הביוב. אנו יודעים הכי טוב את הצרכים של התושבים".

שרת הפנים איילת שקד התמקדה בשכר הטרחה של עובדי וועדות מינהל התכנון ואמרה: "יש בי הערכה רבה לעבודה המקצועית של המתכננים, במיוחד בתקופה בה שוק הנדל"ן והתכנון רותח. מאז שנחשפתי לסכומים אותם מרוויחים עובדי הוועדות אני פועלת במרץ כדי לייצר תחרות בין השוק הפרטי לציבורי ולהעלות את שכר אנשי המקצוע במוסדות התכנון. אני מקווה שהמהלך הזה יביא למשיכת כוח אדם איכותי לוועדות המקומיות והמחוזיות, וכתוצאה מכך לקיצור הליכי התכנון והרישוי.

"אני יודעת שלעיתים אני מקבלת החלטות שקהילת המתכננים לא מסכימה איתן לגמרי אך עליכם לזכור שהמשקפיים שאני מסתכלת בעדם הם לא רק משקפיים תכנוניים אלא תפקידי להביט בראייה מדינית רחבה יותר.  הקמת 14 היישובים החדשים בנגב, שלכאורה מנוגדת למדיניות מקצועית של ציפוף, נובעת משיקולים מדיניים ביטחוניים של התיישבות הנגב, ובמהלך הזה אני גאה מאד".

תגובות לכתבה(9):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 9.
    העיקר לבנות ולבסוף בעלי הדירות יסבלו ויבכו (ל"ת)
    איתן 21/06/2022 11:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 8.
    אם לא יודעים אז לא כותבים...
    חחחח 21/06/2022 03:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תחמ"שים= תחנות משנה ( של חשמל) ולא תוכניות חומש כפי שפירש הכתב..
    סגור
  • 7.
    ליאיר רביבו, אני רק שאלה
    אחד העם 20/06/2022 18:48
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אז למה נכנסת לסיפור הזה, ולמה אתה מריץ בנייה של 50,000 יח"ד, מבלי לוודא שכל התשתיות במקום? איפו האחראיות שלך כלפי אותם רוכשי דירות שהולכים להתקע, בין אם תשתיות זוועתיות, בין עם עיכובים בבניה בשל כך? ועוד לא דיברנו על האוכלוסייה שכבר כאן שגם תסבול כי הכל נופל על התשתיות הגרועות והעמוסות גם כך. האחריות היא לא על המתכננים, אלא על אלה שרצים "לביצוע", במטרה פוליטית ובחוסר אחראיות מוחלטת.
    סגור
  • 6.
    חחח לוד תגורו אתםמעם החארות הבני דודים שישרפו לכם את
    שלומי 20/06/2022 18:29
    הגב לתגובה זו
    2 0
    גם אם תשלמו לי לא אדץגור במקום הזה אחרי שומר החומות עיר מגעילה ומפוצצת ישמעאלים מעדיף את תל אביב השקטה
    סגור
  • 5.
    ממש
    אחד שיודע 20/06/2022 18:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    , זה מה שחסר אסור לתת עוד סמכויות לראש הערים ,הם מושחתים, לרובם אין צל של מושג ושכל. ראש עיר שמביא את בני ברק ללוד לשכונה סגורה, שמאפשר לחברה הכלכלית ולקבלנים ,לעשות מה שהם רוצים, להרוס תשתיות של שנים או ,חודשים כאחד. אסור שתהיה לו אפילו הסמכות שיש לו עכשיו. וזה מה שקורה בלוד כל יום. כל הדירות והתשתיות שנבנו שם בשנים האחרונות לא יחזיקו מעמד יותר מעשר שנים. בתי כנסת נבנים ללא היתר, כריתת עצים ללא היתר. הרס מרחב ציבורי ללא פיקוח, אכיפה, לא של מעשים כנגד החוק, ולא של תקנים.
    סגור
  • טען עוד
  • 4.
    גם ברחובות תשתית הדרכים לא השתנתה בעשרות השנים האחרונות
    גבי 20/06/2022 14:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נהיה כאן עמוס מאוד.
    סגור
  • 3.
    הבעייה המרכזית של לוד היא לא התשתית אלא הדימוי לאחר
    אבי 20/06/2022 13:27
    הגב לתגובה זו
    3 0
    שומר החומות
    סגור
  • 2.
    אז מה ? אלקין מוכר עשרות אלפי דירות ללא תכנון
    אז מה ? 20/06/2022 12:03
    הגב לתגובה זו
    1 2
    אז מה ? אלקין מוכר עשרות אלפי דירות שאפילו אין להם תכנון ( לא מדובר על היתרים אלא תכנון בסיסי )- אז מה ההתרגשות ?
    סגור
  • 1.
    במדינת הקומבינה וההשרצה לא צריך תשתיות
    אופיר 20/06/2022 11:28
    הגב לתגובה זו
    4 0
    כאן מסתפקים בבתי דירות מכוערים, סניפי מקדונלד'ס וגולדה והכל בחבילה אטרקטיבית של 2 מיליון ש"ח בלוד. העתיד נראה מזהיר
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות