הוספת ממ"ד - כן, הוספת דירות - לא; הקלות הבנייה תבוטלנה בחודש הבא
על מנת להקל על תהליך קבלת הרישוי, החל מהחודש הקרוב לא תאושרנה תוספות לשטחי בנייה, שינוי של תוואי קרקע, הוספת מרפסות, וכלל חוקים שונים שעד כה ניתנו כ"הקלות בתחום הבניה"; היזמים טוענים: "לא נוכל לבנות דירות כבעבר"
לפי קביעה של משרד הפנים ולפי משרד הבינוי והשיכון, הקלות שניתנו היו בעבר עבור דירות שכבר קיימות, כדוגמת תוספת יחידות דיור ושטח בנייה, לא ינתנו יותר החל מינואר 2023.
בעבר אושרו ההקלות הללו על מנת להקל על תהליך הוצאות רישויי הבנייה לדירות השונות. הממשלות השונות בחרו לאשר את ההקלות הללו בעוד הם החלו לשנות את כלל התוכנית, הליך שצפוי היה לקחת כמה שנים.
את ההקלות הללו ניתן היה לתת מכיוון שמדובר בהקלות שהרשות המקומית רשאית לאשר. כעת, מבוטלות ההקלות הללו מכיוון שהן הלכו והתרבו עם השנים, דבר שהאריך משמעותית את הליך קבלת הרישוי עצמו.
בעיה נוספת שהצטרפה לכלל הבעיות שעיכבו את ההחלטה של הוועדות המקומיות על מנת לספק רישוי לבניית הדירה היא העובדה שלבקשות אלו נוספו דרישות נוספות לתוך התוכנית, דרישות שחוק התכנון לא מאפשר לאכוף, כמו לכלוך שבית קפה יכול לזרוק ופעילות בשבת, דבר שכלל קשור לתקנות רישוי עסק.
כחלק מכך, פיתח לאחרונה מינהל התכנון מסמך חדש, אשר נקרא "תכנון חושב רישוי", ואשר עוסק בגישור על פערים קיימים במעבר בין תוכניות מפורטות מקומיות שמכוחן להוציא היתר, לבין תהליך הרישוי, שמטרתו לממש את התכנון – או בקצרה, למגר תופעות מעיקות שכאלו.
מסמך זה מונע מיזמים שונים לכלול תוכניות רבות וביניהם חוקים, וכן קובע כי התוכנית לא תכלול הוראות תפעוליות, כמו ניקיון הרצפה לדוגמא.
מסמך זה, יחד עם ביטול ההקלות, יאפשר לועדות המקומיות השונות לאשר תוכניות שונות בצורה זריזה יותר, שכן ככל שפחות סעיפים יוכנסו, ופחות הקלות תינתנה, כך תוכל הועדה לדון מהר יותר בתוכנית שהוגשה לה, ולהחליט אם לאשר או לדחות אותה.
ההקלות שניתן יהיה לאשר
מנגד, חלק מההקלות שניתנו בעבר ימשיכו להינתן, כמו בנייה מעבר לקו הבנייה הקדמי, תוספת של ממ"ד, העברת שטחי שירות מעל הקרקע, התאמת נגידות ועוד. מנגד, לא ינתן יותר אישור להוספה של מספר רב של דירות בטווח שקרוב לקבלת הרישוי הראשוני, זאת מכיוון שהדבר חורג מדרישות העירייה.
ומה היזמים חושבים על כך?
מקדמי הרפורמה בעיקר מדברים על הצורך בהקלה על קבלת התוכניות. מנגד, יש כאלו שטוענים כי המהלך אינו מקל כלל, וכי הוא עשוי לעכב פרוייקטים שונים – בעיקר את אלו הישנים. יזמים שונים, מאמינים ששינוי החוק בכלל, וביטול ההקלות בפרט יקשה מאוד על המשך בניית הדירות על ידן.
עוד מציינים אותם יזמים כי שינויים רבים צפויים בעתיד הקרוב, כגון המעבר לרכבים חשמליים, דבר שלדעתם יוביל להמצאות טכנולוגיות נוספות, כגון הוספה של אין ספור עמדות טעינה בחניוני הבניין, וטוענים שכתוצאה מביטול ההקלות לא תהיינה היכולת להכניס שינויים בתוכניות הקיימות.
יזמים רבים טוענים כי השינוי אכן צפוי להקל על קבלת זמן הרישוי, אך בו זמנית ייצור האטה בשלב התכנון, דבר שלטענתם – "צפוי מאוד בישראל".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.מהש 30/12/2022 18:31הגב לתגובה זו0 0לא מבין ואם הובטח בפינוי בינוי תוספסת 25 מטר מה אז????סגור
-
3.הקבלנים במחיר למשתכן כמו שריקי עושקים את הזוכיםזה מצויין 30/12/2022 10:40הגב לתגובה זו0 0"ההקלות" שניתנות לקבלני מחיר למשתכן מאפשרים לקבלן לבנות בנייני סלאמס עם דירות פיצפונות (הקבלן שומר לעצמו בדרך נס את הפנטהואזים והדירות הנורמליות-כי הוא בוחר ראשון על פי החוקים המעוותים של משב"ש) אין סיבה לתת הקלות לקבלן שהתחייב לבנות במחיר למשתכן! הקבלן גם גוזל את זכותם של הדיירים להרחיב בעתיד(לשפר דיור) כשהמשפחה גדלה.סגור
-
2.מי יפנה את הבית ?אין צ'ופרים אין פרויקטים. (ל"ת)דייר 28/12/2022 22:22הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.הלכו ההקלות שכל קבלן חיכה להםעוד פשיטות רגל 28/12/2022 16:13הגב לתגובה זו1 0ותימחר את הקרקע בהתאםסגור