צינון של מחירי הדירות? קנדה לא תמכור דירות לזרים
הצעד נכנס לתוקף כחלק מתוכניתה של שרת האוצר הקנדית לגייס כ-10 מיליארד דולר קנדי בתוך 5 שנים. רבים תוהים האם ההחלטה אינה נטו פוליטית, ואם אכן תסייע לבלום את קצב העלייה במחירי הדיור. הניוזלנדים מדווחים שלא
בניסיון לקרר את שוק הנדל"ן, נכנס היום לתוקפו החלטה לאיסור מכירת דירות לתושבים זרים בתוך שטחי מדינת קנדה, צעד נוסף מבין רבים אותו הציגה ממשלת קנדה על מנת לצנן את שוק הדיור בשנים הקרובות.
הצעד, שהגיע לאחר עליית מחירי הדיור בקנדה, וכמו כן במדינות רבות בעולם לרבות ישראל, ישאר בתוקפו למשך שנתיים. החוק ישפיע על נכסי מגורים בעלי 3 יחידות דיור או פחות.
לקריאה נוספת:
>>> למה מחירי הדירות ירדו בקרוב?
>>> למה מחירי הדירות ירדו בקרוב (2)?
>>> איך הזוגות הצעירים יכולים למנוע את עליית מחירי הדירות
הדיווח, שהתקבל באתר הקנדי CTV, ציין כי החל מ-2023, לא יוכלו קונים זרים לכרוש דירות ובתים פרטיים. מנגד – מהגרים, תושבי קבע וסטודנטים יהיו פטורים מהאיסור. בנוסף לכך, גם רוכשים זרים אשר מעוניינים להפוך את קנדה למקום המגורים העיקרי שלהם לא יושפעו מההחלטה.
התוכנית הוצעתה על ידי שרת האוצר הקנדית, כריסטיה פרילנד, כאשר זו מכנננת באמצעותה לגייס לממשל המקומי סכום של כ-10 מיליארד דולר קנדי (7.38 מיליארד דולר אמריקאי) ב-5 השנים הקרובות. בנוסף לאיסור זה מקדמת הממשלה פטור ממסים על חשבונות חיסכון שפותחים הקנדיים במדינה כאשר הם מתחת לגיל 40, כל עוד פתיחת החיסכון נועדה לרכישת דירה, וכאשר החיסכון כולל עד ל-40 אלף דולר קנדי (29.5 אלף דולר).
ממשלת קנדה טוענת כעת כי מטרת האיסור הינו לוודא כי הבתים הקנדים ימכרו לקנדים בלבד, אם כי מומחים בשוק הנדל"ן המקומי טוענים כי השוק במדינה כמעט ולא מושפע על ידי רוכשים זרים, כי אם על ידי גורמים גדולים מכך, כמו הריבית העולה והלך רוח השוק הכללי. כמו כן, מומחי הנדל"ן הקנדים לא מאמינים כי להחלטה תהיה השפעה ארוכת טווח, שכן כפי שצוין לעיל, יהיו כאלו אשר יהיו פטורים ממנו.
קנדה מבצעת צעד שבוצע בעבר על ידי ניו זילנד, שלקחה צעדים דומים ב-2018, אז קרוב ל-3% מרוכשי הדירות הוחזקו על ידי אזרחים זרים. האיסור אמנם כיווץ את הנתון לקצת יותר מחצי אחוז, אך בתוך כך – מחירי הדירות בניו זילנד המשיך לזנק.
כאמור, מחירי הדיור בקנדה שהובילו לקבלת ההחלטה השנויה במחלוקת, זינקו בכ-50% בשנתיים האחרונות.
כידוע, בעיה דומה קיימת גם בארץ. על פי נתוני האינפלציה נכון לחודש נובמבר, עלו מחירי הדיור בכ-20.3% בשנה החולפת, כאשר גם מחירי השכירות עלו (לאלו שהחליפו דירה ב-2022) בכ-8.1%, ולשוכרים שחידשו חוזה, עלה שכר הדירה ב-4.2%.
בארץ לעומת זאת, נצפתה עליה של "רק" 36% בעשור האחרון, וכן, כלכלנים רבים צופים שמחירי הדיור בישראל דווקא בדרך למטה ולא יעלו בשנים הקרובות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.אם היא רוצה לגייס כסף במהלך הזה?מוקי 02/01/2023 08:33הגב לתגובה זו0 0כבר שנים יש מס' 15% לזרים באזורי ביקוש באונטריו .סגור
-
2.יש ביקוש צור היצע.במקוםmtlk 02/01/2023 05:20הגב לתגובה זו0 0יש ביקוש.צור היצע במקום לחשוב איך להילחם בביקוש.ובמקום לחפש איך להילחם בשרשרת היצור ובמיוחד ביזם.יש לך איך ליצור יותר בזול בבקשה תיצור.סגור
-
1.למרות שאני בעל דירה אני מצפה שגם בארץ יחילו חוק שכזהמקור 01/01/2023 20:21הגב לתגובה זו0 0ואם מחריגים את העולים חובה להחריג מהחוק גרים (לא משנה איזה) וזכאי חוק השבות. צריך לצמצם את הזכאים למינימום ההכרחי . רק יהודי "על מלא" זכאי לקנות דירה בארץ. אחרת כל אוקראינה ורוסיה יקנו פה דירה ולא עשינו כלוםסגור