חילופי האשמות בין עיריית יהוד לרמ"י - העבודות בשכונה החדשה הופסקו

ראש העירייה יעלה מקליס הודיעה על הפסקה העבודות וכתבה למנכ"ל רמ"י: "מודיעה על הפסקת עבודות הפיתוח עד לקבלת הקרקע המשלימה שהובטחה להתחדשות עירונית". רמ"י בתגובה: "עיריית יהוד מפרה את הסכם הגג, מסכלת שיווק של אלפי יחידות דיור". וגם: מה זה קרקע משלימה וכמה בונים בשכונה החדשה?
 | 
telegram
(3)

במכתב ששלחה הבוקר למנכ"ל רשות מקרקעי ישראל (רמ"י), יעקב קוינט, הודיעה ראש עיריית יהוד-מונסון, יעלה מקליס, כי החליטה לעצור את עבודות הפיתוח להקמת השכונה החדשה בעיר, גנות, עד קבלת הקרקע המשלימה למתחמי התחדשות עירונית בעיר. העתק מהמכתב נשלח לשר השיכון יצחק גולדקנופף ולמנכ"ל משרד השיכון יהודה מורגנשטרן. שכונת גנות, שנבנית במסגרת הסכם הגג, עליו חתמה מקליס לפני כ-5 שנים, כוללת 4,413 יח"ד, 392 אלף מ"ר תעסוקה ומסחר ו-90 דונם שטחים ירוקים.

 הדמיית השכונה החדשה (פרחי צפריר אדריכלים)"רמ"י לא עומדת בהתחייבויותיה". הדמיית השכונה החדשה (פרחי צפריר אדריכלים)

עניין הקרקע המשלימה הוא קריטי עבור חברות הבניה. רק השבוע דיווחנו כאן על כך שבית המשפט פסק כי רמ"י לא חייבת להקצות קרקע בפטור ממכרז בפרוייקט "האיצטדיון" באשדוד. בכך הוא קיבל את עמדת המדינה ודחה את העתירה נגד רמ"י, תוך שהשופטת חייבת את העותרת בהוצאות משפט.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לפני שנחזור ליהוד, נסביר: קרקע משלימה היא מהלך חדש יחסית, שנועד לפתור בעיות בדיוק בפרוייקטים כאלה, של התחדשות עירונית. זה קורה כאשר היזם רוצה לקדם פרוייקט אבל הקרקע לא מספיקה לו. מה עושים - המדינה, דרך רמ"י והרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, מספקת "קרקע משלימה", מגרש מחוץ למתחם, בדרך כלל צמוד אליו, המצוי בבעלות המדינה. הקרקע לא ניתנה בכל מחיר, אלא בעיקר במקרים שבהם יש היעדר כדאיות כלכליות להשלמת הפרוייקט, או במקרה של צפיפות רבה. קרקע נוספת הופכת את הפרוייקט לכדאי, ולכן ראש העירייה דורשת אותו. אחרת, היא מזהירה, לא ניתן להמשיך בעבודות.

ועכשיו, בחזרה ליהוד. "למרות הסיכומים ואינספור הפגישות שקיימנו בנושא וחרף פניותיי, רשות מקרקעי ישראל לא עומדת בהתחייבויותיה ומעכבת את הקצאת קרקע משלימה לטובת קידום פרויקטים של התחדשות עירונית במרכז העיר. כל זאת על חשבון תושבים, המצפים למימוש הפרויקטים וקבלת דירות בבניינים חדשים מחוזקים נגד רעידות אדמה וממ"דים לעת חירום", לשון המכתב. "הסכם הגג ההיסטורי עליו חתמתי כולל שתי חטיבות קרקע עיקריות שקודמו במסגרת הותמ"ל: הקרקע של גני יהודה ממערב לעיר והקרקע של מגשימים במזרח. שתי התוכניות יחד כוללות 7,300 יחידות דיור וכ-691 אלף מ"ר של שטחי תעסוקה ומסחר".

ראש העירייה מסבירה כי "הסיבה העיקרית עליה חתמתי על ההסכם הינה התחייבות המדינה להקצות קרקע משלימה בהיקף של כ-15% מסך הדירות שישווקו לטובת מימוש פרויקטים להתחדשות עירונית במרכז העיר".

עוד היא טוענת, כי למרות שהמדינה שיווקה חלק משמעותי מיחידות הדיור בשכונה, טרם מומשה ההתחייבות לקבלת קרקע משלימה למימוש פרויקטים ענקים של התחדשות עירונית במרכז העיר. בין היתר, תוכנית ענק לפינוי בינוי, שמקודמת כ-12 שנים ואושרה בותמ"ל בשלושה מתחמים: קדושי מצרים, ביאקובסקי והרצל הכוללת 1,154 יחידות דיור, 25,000 שטחי ציבור, 1,500 מ"ר שטחי מסחר ו-5 דונם עבור גינות ופארקים שכונתיים. התוכנית קיבלה תוקף באוקטובר 2022 "ועד היום, במשך חודשים ארוכים, לא ניתן אישור להקצאת הקרקע המשלימה לטובת הוצאת היתרי בנייה לפרויקט - כפי שהתחייבה המדינה", היא כותבת. "כידוע, קבלה קרקע משלימה היא האופציה היחידה שתהפוך את הפרויקטים לכדאיים מבחינה כלכלית ותאפשר ליזמים להוציא אותם לפועל".

מקליס מדגישה כי "כראש העיר יהוד מונוסון, המייצגת את האינטרס של התושבים הנני מודיעה על הפסקת עבודות הפיתוח שמבצעת העירייה בשכונת גדות תמ"ל 1401, עד להקצאת הקרקע המשלימה לטובת ההתחדשות העירונית בהתאם להסכם. כולנו מצפים כי רמ"י תפעל באופן מיידי ותעמוד בהתחייבותה ותאפשר לתוכנית פינוי בינוי לצאת לפועל".

מרמ"י נמסר בתגובה ל"ביזפורטל": "עיריית יהוד מפרה את הסכם הגג תקופה ארוכה. העירייה מסכלת שיווק של אלפי יחידות דיור מאושרות בעיר ומונעת פתרונות דיור מוזל לכלל אזרחי ישראל  ככלל ולצעירי העיר יהוד בפרט. כמו כן  גם פרוייקטים להתחדשות עירונית אינם מקודמים ותקועים. רשות מקרקעי ישראל  מחוייבת לאזרחי ישראל ותמשיך במאמציה להגדלת ההיצע הקרקעות  ולהורדת מחירי הדיור".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    הפעם רמ"י נתקלו בראש עיר שהיא גם עו"ד שמגנה על תושביה
    רמי 22/09/2023 17:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רמ"י עסוקים בלשווק כמה שיותר קרקע, בלי שום התחשבות בתכנון עירוני לטווח רחוק. מבחינתם לא משנה אם שיווק קרקע בשכונות חדשות יגרום להחרבת מרכז העיר. לא אכפת להם אם יעשו התחדשות עירונית שתסתיים בדירות ללא תשתיות שיהפכו מהר מאוד לסלאמס. לא אכפת להם אם יהיו דירות רבות למגורים, אבל ללא תעסוקה, מה שיגרום לעוד פקקים ואובדן זמן בנסיעה למקומות עבודה ולעיר ענייה ומוזנחת, עקב העדר ארנונה עסקית. ראש העיר יהוד, מקליס, ראתה ולמדה ממה שקרה בערים אחרות ודאגה להגן על תושבי יהוד. במקום התנהגות פופוליסטית שאופיינית לפוליטיקאים רבים, שממהרים לבנות ללא חשבון, היא הסתכלה לטווח רחוק והתנתה את שיווק הדירות בשיווק קרקע משלימה, שמאפשרת התחדשות עירונית מבוקרת של מרכז העיר ובבנייה לעסקים, שתאפשר תעסוקה לתושבין הוותיקים והחדשים ותכניס לעיר ארנונה שתאפשר להעניק לתושבים שירותים ראויים. רמ"י מנסה שוב את הרגליו הנושנים, אבל הפעל נפל על ראש העיר הלא נכונה.
    סגור
  • 2.
    למה רמ'י לא ענו לגבי הקרקע משלימה?
    אחד ששואל 22/09/2023 09:34
    הגב לתגובה זו
    1 0
    נראה שרמ'י מנסה לסבן אותנו עם תשובות כלליות ולא לגופו של עניין, אם עיריית יהוד לא עושה מה שצריך, שיפרטו מה בדיוק, ולא לזרוק סתם משפט ללא הסבר... והעיקר הכל על הגב של התושבת שמצפים להתחדשות עירונית ולא רק לבניה מסיבית מסביב..
    סגור
  • 1.
    אני מאמין לראשת העיר , רמ"י גוף ישן וארכאי ודי עלוב (ל"ת)
    שייקה 21/09/2023 15:01
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות