למה אנשים רוכשים מיגונית והאם היא עמידה בפני הדף טילים כמו ממ"ד?

לאחרונה, רבים החליטו לרכוש מיגונית כפתרון זול וזמין שיספק מענה למלחמה, בהשוואה לממ"ד שבנייתו לוקחת זמן. מה ההבדל בניהם, מה עדיף ולמה הוא פתרון פחות טוב למי שיכול לבנות ממ"ד?
 | 
telegram
(7)

השם מיגונית הפך בשבועות האחרונים לסוג של טראומה עבור ישראלים רבים: חלק מהנרצחים בטבח הנורא של ה-7 באוקטובר נמלטו לעבר המיגוניות מחוץ לפסטיבל נובה, במטרה להגן על עצמם מפני המחבלים, אבל רובם לא נותרו בחיים - המחבלים השליכו רימונים וירו באזרחים רבים. בחלק מהמיגוניות היו 50 איש. המחבלים לא הפסיקו לירות ובדיעבד - מי שברח מהמיגונית דווקא ניצל. יש מי שמגדיר אותם היום "כמלכודת המוות של ה-7 באוקטובר", אחרי שהמחבלים לא רק הרגו את מי שהיה בפנים, אלא גם וידאו הריגה.

מיגונית (מצלאוי)
זולה יותר, אבל האם היא פחות יעילה? מיגונית (באדיבות חברת מצלאוי)

צריך לזכור – התפקיד של המיגונית הוא ממש לא להגן מפני תקיפות מחבלים. בימים שבהם רק 78% מהאוכלוסיה מוגנת מהדף טילים בצורה זו או אחרת (ממ"ד, מקלט וכו'), המיגונית הפכה לפתרון קל עבור פגיעות הדף. מדובר במבנה טרומי, שמתפקד כמרחב מוגן המוצב בשטח ציבורי פתוח (ישוב, פארק, גני משחקים, תחנת אוטובוס ועוד), ומיועד לספק מיגון מידי בפני התקפות של רקטות ופצמ"רים שזמן ההתרעה בפניהן הוא קצר מכדי לאפשר גישה למקלט. מי עושה מיגונית? בדרך כלל תושבי הדרום שאין בידם אפשרות להתקין ממ"ד, לפחות לא בטווח הקצר. כיום קיים צו המתיר הצבת מיגונית, ללא צורך בהליך של תכנית או היתר (גם בבניית ממ"ד נרשמו הקלות ותוכלו לקבל אישור לבניה תוך שבועיים בלבד - אבל ברור שבנייתו תיקח כמה שבועות והיא לא נעשית ביום אחד, כמו במקרה של מיגונית).

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אז למה לאחרונה אנחנו שומעים יותר ויותר על הטרנד הזה, של הזמנת מיגונית? בסוף, הקמת ממ"ד עולה סביב 120-150 אלף שקל, כשמיגונית תעלה לכם סביב 50 אלף שקל. מיגונית היא פתרון מיגון נייד. באופן יחסי, קל לשנע אותו. אתה מזמין את המיגונית וכעבור כמה ימים היא נוחתת אצלך בחצר. היא זולה משמעותית ומספקת פתרון דומה.

בחברות המייצרות טוענים כי ההגנה היא מקסימלית, כמו בממ"ד. חלק מהחברות מייצרות כיום קירות ותקרה של 30 ס"מ כדי להתאים את הדרישות לאלו של ממ"ד. הם מצרפים כמובן דלת הדף תקנית שעומדת בסטנדרטים הנדרשים מממ"ד.

חשוב לציין שיש כמה סוגים של מיגוניות, כשחלקם עשוי להיות זול יותר. למשל, מיגוניות המיועדות לשטח חיצוני, כמו חצר הבית, ניתן למצוא במחירים שנעים סביב 30-35 אלף שקל. מיגוניות המיועדות לחדר פנימי יקרים יותר ונעים סביב 70 אלף שקל. כמו הממ"ד, גם המיגונית כוללת דלת הדף, חלון, הכנה לחיבור של חשמל ותקשורת - על פי התקן. מעבר למחיר, צריך לזכור שהמיגונית זמינה יותר, ניתן לשנע אותה ממקום למקום וגם אם עברתם דירה, אפשר לקחת אותה אתכם. 

שאלה נפוצה בהקשר הזה היא האם המיגונית יכולה להתאים לדרישות פיקוד העורך בעניין טופס 4. ובכן, התשובה היא לא. בניינים חדשים חייבים ממ"ד. מיגונית לא מקבל הכרה מלאה על ידי הדרג הפיקודי.

בסו, הממ"ד או המיגונית צריכים לספק פתרון מפני שני תרחישים: הראשון הוא הדף והשני הוא רסס. כיוון שרקטה או כל טיל אחר בנוי מחומר נפץ, חלק מהמעטפת נקרע ועף לכיוונים שונים. זו הסיבה שבגללה פיקוד העורף רוצה שתמתינו עוד כמה דקות, אחרי הפיצוץ, בממ"ד. 

בניגוד למרחב מוגן, שמספק מענה מלא לקריטריון ההדף ועמיד כמעט באופן מלא מפני חדירת רסיסים, המיגונית תהיה מותאמת למה שהזמנתם: תוכלו לבחור עיבוי של הקירות כך שתהיה עמידה בפני רסיסים, אבל הקריטריון יהיה נמוך יותר. באשר להדף - הרמה היא דומה.

בסוף, מדובר בעניין של תקציב ומקום. מי שיכול להרשות לעצמו לבנות ממ"ד בחצר, כנראה יעדיף את זה לטווח הארוך. המיגונית היא זולה יותר. אם לא מדובר בבית שקניתם, כמובן שתעדיפו מיגונית, גם בשל עלויות וגם בשל העובדה שתוכלו להעביר אותה לכל בית פרטי אחר.

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    מדוע פיקוד העורף מתנגד למיגונית
    חיגז 04/11/2023 15:09
    הגב לתגובה זו
    3 0
    כנראה שאינטרסים כלכליים פועלים כאן.יש לאשר מידית את המיגוניות.
    סגור
  • 5.
    מיגונית נותנת פתרון מצויין זול ומהיר
    משה ז. 03/11/2023 10:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לפני 4 שנים הצלחתי לקבל אישור של פיקוד העורף,להצבה בחצר במרכז הארץ. קיבלתי מיגונית בתקן ממ"ד ורק שטח קטן יותר ממ"מד.יש גם יחידות ממ"ד יבילות שניתנות להצבה תוך כמה שעות. כרגיל, המדינה לא דואגת לזמינות של יחידות כאלה לכל דורש.
    סגור
  • 4.
    פיקוד העורף
    פיקוד העורף 01/11/2023 23:41
    הגב לתגובה זו
    3 1
    שלום, אני מהנדס בכיר בפיקוד העורף. הכתבה הזאת עלולה לעלות בחיי אדם. כאשר מיגונית מוצבת במרחק של יותר מ40 ק"מ מהגבול, היא מסכנת את חיי השוהים בה פי כמה מכל פיתרון אחר. כולל לשכב על האדמה עם הידיים על הראש. בבקשה למחוק את הכתבה הזאת. היא מסכנת חיים של אנשים.
    סגור
  • מהנדס
    חיים 04/11/2023 06:57
    הגב לתגובה זו
    0 1
    תרשום את הפרטים שלך כל אחד יכול להגיד אני מהנדס אני טייס אולי .תתן נימוק משכנע?היום בעידן הפייק ניוז צריך להיזהר.
    סגור
  • 3.
    אין על מיגונית רכשתי ונראה מעולה (ל"ת)
    איתן 31/10/2023 08:43
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    מיגונית זה הפתרון הכי טוב וזול שיש (ל"ת)
    אורי 31/10/2023 08:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    לחסל את איום הטרור על ישראל ב14 שנה האחרונות
    יש עוד אפשרות 30/10/2023 16:57
    הגב לתגובה זו
    8 0
    רק רעיון...
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות