טיפה בים: הכנסת צפויה לאשר הכנסת 8,500 עובדים זרים לענף הבניה
בשבועות האחרונים החלו מגעים להבאת עובדי בניין זרים לישראל מכמה סיבות - ראשיתת, עובדים פלסטינים לא יכולים להיכנס לישראל ובנוסף, גם עובדים מאזור איו"ש לא יכולים לעבוד באתרי הבניה. בנוסף, כ-3,000 עובדים סינים ברחו מהארץ בתקופת המלחמה וזה מה שגרם לכנסת לדון בייבוא מהיר של עובדים, בעיקר ממולדובה ומהודו.
כיום מועסקים בענף מעל 200 אלף עובדים ישראלים (ערבים ויהודים), כשליש מהם פלסטינאים מיו"ש ומעזה. בנוסף, 25 אלף עובדים זרים נכנסים לכאן, כאשר חלקם כבר עזב את הארץ. הקבלנים מעריכים שדרושים כ-60-80 אלף עובדים. על פי המסתמן, כ-8,500 יגיעו לישראל עד סוף השנה הנוכחית, כלומר, תוך חודש וחצי. זה עדיין לא ימלא את המכסה אבל לפחות יקטין את החוסר.
כזכור, בשבוע שעבר נערך בוועדת הפנים מתווה שיאפשר להביא אלפי עובדים ללא אישור במדינות המוצא שלהם. היום (ראשון, החל מהשעה 10:00) תיערך ישיבת ועדה מיוחדת לעובדים זרים כדי לאשר המתווה. בישיבה ישתתפו חברי הכנסת ואליד אלהואשלה, סימון דוידסון, אלמוג כהן, ארז מלול, צבי ידידיה סוכות, חוה אתי עטייה, עודד פורר וגלעד קריב. הוועדה היא בראשות חבר הכנסת אליהו רביבו ומטרתה היא "לאשר הגדלת המכסות לענפים השונים בשל המחסור בכוח האדם שנוצר בעקבות המלחמה".
אם המתווה יאושר, חברות כח האדם יוכלו לגייס פועלים עצמאית. הקבלנים ממתינים בקוצר רוח להחלטה משום שאישור המתווה יוביל להתקדמות הבניה ולאי איחור במסירת דירות. בנוסף, הוא יקבל על המשבר המעמיק בתחום הנדל"ן.
ממשרד השיכון והבינוי נמסר הבוקר כי "הממשלה צפויה לאשר היום את הצעת שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף, להבאה של 10,000 עובדים זרים. עובדים אלו יובאו בהליך מהיר, שלא מתוך הסכמים בילטרליים, תוך שמירה על העקרונות של הסכמים אלו. במקביל, מיושמים צעדים נוספים בנושא ובהם הגדלת מכסת העובדים הזרים ב-23 אלף עובדים, הארכת אשרות השהייה של עובדים זרים שנמצאים בארץ, האצת כניסתן של טכנולוגיות חדשות בבנייה מתועשת וכן קיצור הליכים בירוקרטיים. מכסת העובדים הזרים שעמדה על 30 אלף עובדים, הוגדלה בעוד 20 אלף עובדים. זאת לצד, עבודה של משרד הבינוי והשיכון לייעול מנגנון ההקצאה של חברות הביצוע הזרות עם מכסה העומדת על 12,000 עובדים והגדלתה בעוד כ- 3,000 עובדים. כמו כן, משרד הבינוי והשיכון פועל לקידום מואץ של שימוש בטכנולוגיות חדשניות מתועשות לבנייה למגורים, אשר יסייעו בבנייה עם הפחתה של כמות העובדים הנדרשים, ויקצרו את משך הבנייה. בנוסף מתקיימות בדיקות בנושא קיצור הליכי ביורוקרטיה. במקביל, המשרד ממשיך לקדם גם ערוץ לקידום הסכמים בילטרליים עם מדינות שונות, ולאחרונה נחתם הסכם הבילטרלי עם הודו".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מכיון שישראלים לא עוסקים בבניה צריך לבטל את המכסותמשה 13/11/2023 08:31הגב לתגובה זו1 0כל התפקיד של מכסות עבודה זה להגן על האזרחים. חברה שצריכה פועלים שתביא מהודו או רומניה בלי הגבלה. רק לא מהמדינות תומכות החמאס, טורקיה וכו'סגור