בדרך לפשרה? הצעה להותיר את מס הרכישה על 8% לשלוש שנים בלבד

במשרד האוצר מתעקשים לקבע את מס הרכישה, אך הקבלנים מתנגדים וזוכים לתמיכה של חברי ועדת הכספים. נכון לעכשיו, הצדדים מנסים למצוא נוסחת פשרה שתוריד את הנושא מסדר היום, אבל ירצו את פקידי האוצר
 | 
telegram
(5)

במשרד האוצר רוצים לקבע את מס הרכישה על 8%. הקבלנים, כמובן, מתנגדים. הם יודעים שהדבר עשוי להבריח עוד יותר את המשקיעים מהשוק, אבל דיון בוועדת הכספים מוכיח שגם חברי הוועדה מתנגדים לכך. לביזפורטל נודע כי הקבלנים, באמצעות נשיא ההתאחדות ראול סרוגו, פועלים בעד פתרון ביניים. אחד הפתרונות הוא קיבוע מס הרכישה על 8% לשלוש שנים, כשלאחר מכן ידונו בשאלת ההמשך ובצורך להוריד אותו ל-5%.

האוצר רוצה לקבע את מס הרכישה דרך תיקון לחוק מיסוי מקרקעין כשהמטרה שלו ברורה - הוא חושב שהמשקיעים שישבו על הגדר מתוך תקווה שהמס יירד, יבינו שהדבר לא הולך להשתנות. חלק ייכנסו לשוק מחוסר ברירה וחלקם לא ישקיעו. המטרה של האוצר היא לסלק את המשקיעים מהשוק ולסייע בבלימת עלייה של מחירי הדירות. הקבלנים חושבים ההיפך. הם טוענים שמהלך כזה עלול להוביל לעליית מחירים בטווח הארוך. אז למה הם מתנגדים? כי הם יודעים שעשרות אלפי משקיעים שיושבים על הגדר לא יקנו דירות.

אסף וקסלר, מאגף התקציבים באוצר הציג נתונים. עד 2015 שיעור המשקיעים היה כ-30%, הוא אמר, בעוד שבאותה שנה בה כחלון החליט להעלות את מס הרכישה שיעור המשקיעים קטן בכמחצית. לדבריו, הורדת מס הרכישה בקורונה ל-5% הובילה לעלייה של מספר המשקיעים לכרבע מכלל העסקאות וזה גרם לעליית מחירים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מנגד, נשיא התאחדות הקבלנים ראול סרוגו, הבהיר כי הבעיה המרכזית של ענף הבנייה כעת היא חוסר הכדאיות הכלכלית של הקבלנים. הוא הסביר כי קיבוע מס הרכישה יחבל במאמץ של הקבלנים להגדיל את היצע הדירות. איך שלא תסתכלו על זה, זה יכול להישמע כאיום מפורש. סרוגו אומר דבר פשוט: אם המדינה לא תתערב, הקבלנים לא יבנו. תפגעו בביקוש - אנחנו נפגע בהיצע.

בשלב הזה, הויכוח החל להישמע כמו הויכוח המוכר על מי נוצר קודם, הביצה או התרנגולת. הקבלנים ביקשו להבהיר בוועדה כי הורדת מס הרכישה תוביל להגדלת ההיצע ומחירי הדירות לא יעלו. "איזה דירות קונים המשקיעים?", תהה סרוגו. "את אלה בפריסייל או שהקבלן נתקע איתן. בת"א, יש אלפי יחידות שמחכות להיתר בנייה. הקבלנים לא משלמים אגרות כי הם יודעים שלא ימכרו את הדירות".

אחד מחברי הכנסת, ינון אזולאי, הציע פתרון ביניים: להשאיר את מס הרכישה על 8% לשלוש שנים, אבל לא לקבע אותו. "אפשר להוריד את מס השבח ולהציף את השוק בדירות", הציע. "עשו את זה פעם וזה עזר".

הישיבה נגמרה בפיצוץ. היו"ר יו"ר הרב משה גפני התנגד למהלך הקיבוע ואמר כי הוא בעד הפחתת המס ולא מסכים לקבע אותו. זו לא הפעם הראשונה שגפני מטיל וטו על צעדים שהאוצר עושה. בעבר הוא יצא נגד הטלת חובת דיווח על משכירי הדירות.
 

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    הגיע הזמן
    חי 20/02/2024 21:49
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הברחת משקעים היא אסון ! אם אין משקעים לא יהיו דירות להשכרה !
    סגור
  • 4.
    חלם
    הומלס 20/02/2024 09:55
    הגב לתגובה זו
    1 0
    במקום לתת למשקיעים לקבור את כספם בבלוקים וטייח ולקבל תשואה זניחה של 3%. האוצר דוחף את המשקיעים לחפש השקעות נדל"ן בחו"ל, זהוא כסף שעוזב את המדינה וספק אם הוא יחזור.
    סגור
  • 3.
    הנדלן בדרך לקריסה מערכות הריבית זה גייים ציינגר הנדלן בדרך לקריסה מערכות (ל"ת)
    רועי 20/02/2024 09:49
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    סימו לב סרוגו הפושע נילחם על הביקושים הספקולטיבים ומאיים אתם תפגעו בביקוש אנחנו ניפגע בעצה לא יעזור לסרט או הפושע כלום הריבית זה גייים ציינגר הנדלן בדרך לקריסה מערכות (ל"ת)
    רועי 20/02/2024 09:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    רוב המשקעים כביכול זה בכלל דירה לילד
    אזרח 20/02/2024 09:45
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מס מוגזם שיש לזכור שהוא תוספת למע"מ בדירות חדשות ושל רוכשים יד שניה שאינם פרטיים
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות