מהכותל ועד רחוב הירקון: בכמה מוצעות הדירות היקרות בישראל והאם שוק היוקרה יתאושש?

שוק היוקרה נפגע מאוד בזמן המשבר והמלחמה, אבל לאחרונה המודעות צצות כפטריות אחרי הגשם: מדירה "ללא מחיר" מול רחבת הכותל ועד חוף הים של תל אביב - מה שווה יותר והאם יש לדירות כאלה ערך?
 | 
telegram
(1)

בזמן שמחירי הדירות חזרו לעלות, הנתונים מראים שההשפעה הראשונית באה לידי ביטוי בעיקר בדירות חדשות ודירות יד שניה, אך פלח שוק היוקרה חוזר לעצמו. לכאורה, אפשר לומר שלא ברור למה שוק היוקרה, זה שבו נמכרות דירות בשמונה ספרות, עדיין לא התאושש 0- מי שרוכש דירה ב-50 מיליון שקל, סביר להניח שמשבר הנדל"ן לא השפיע עליו - דווקא בתקופת שפל, הוא יכול לרכוש דירה בהנחה של כמה מיליונים.

למשקיעים ולרוכשים העשירים יש סיבות נכונות לעצור את הסחרור בשוק. הם חששו, כי הם לא ידעו לאיזה תקופה הם נכנסים. זה לא היה הזמן להחליף דירות, לנקר עיניים, והם ישבו על הגדר. אחרי חודשיים שבהם הייתה המדינה באבל, הם חזרו: 38 עסקאות, לא פחות, נעשו בתל אביב בתקופה הזאת, במחיר של יותר מ-10 מיליון שקל. אלה נתונים שדמים תקופת שיא, ולא שפל.

בתחילת המלחמה, המודעות נעלמו. חלק מהוילות הנוצצות בקיסריה ובהרצליה פיתוח כבר לא היו על המדף. המוכרים המתינו עד יעבור זעם, בתקווה שבתקופה הזאת הם יצליחו למכור. שתי עסקאות שנעשו מאז המלחמה בתל אביב מראות שאולי יש תקווה לתיקון. אחת נעשה במהלך חודש דצמבר, כחודשיים אחרי המלחמה (סביר להניח שבנכס כזה המשא ומתן החל עוד קודם): 42.72 מיליון שקל שילם הרוכש על 245 במתחם מנדרין  - 170 אלף שקל למ"ר. ברק רוזן מכר דירה של ישראל קנדה בפרויקט ריינבואו בסוף פברואר - 30 מיליון שקל שילם הרוכש תמורת 316 מ"ר - כ-95 אלף שקל לששה חדרים בקומה ה-37, לדירה שתהיה מוכנה עוד כחמש שנים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

צילום מסך דירה בירושלים (אתר מדלן)
צילום מסך, דירה בירושלים (אתר מדלן)

לאחרונה פורסמה בלוחות המודעות המודעה היקרה ביותר של השנה - רכישת דירה ברחוב התמיד בירושלים בסכום של 99 מיליון שקל. המחיר גבוה, משום שמדובר בדירה ייחודית - אין כאלה כמעט בישראל - דירה עם נוף לכותל מכל החדרים. תחשבו על זה - אין לדירה כזאת ערך. היא נמכרת במחיר גבוה ומחכה שאנגלו-סקסי יגיע לקטוף אותה ולא יתמקח על המחיר.

בדקנו את הדירה ולפי הפרסום, מדובר בשטח גדול של 220 מ"ר, במפלס אחד. לדירה 4 חדרי רחצה, חדר משפחה, מחסן, ומרפסת סוכה 26 מ"ר הצופה לכותל. בנוסף, יש לה אגף אורחים עם כניסה נפרדת והיא עוצבה על ידי האדריכל משה ספדי.

הבית עצמו נבנה ב- 1973 ומשקף את אווירת העיר העתיקה עם קשתות. עיצוב הבית משלב אלמנטים של זכוכית בעיצובו של אמן זכוכית והיא מכילה חלונות כפולים.

המחיר הוא גבוה בכל קנה מידה: מאז 2021 לא נעשו כאן עסקאות, אבל אז הדירות ברחוב התמיד נמכרו סביב 7-10 מיליון שקל. רחוב התמיד היה אחד הרחובות המבוקשים בירושלים בגלל המיקום: ביציאה מהבתים ישיבת אש התורה ולדירה הזאת אין מחיר.

רק לפני כשנה דיווחנו כאן על השוק הפרוץ של מחירי הדירות ליד הכותל. הסברנו שיש הבדל עצום בין דירה בקו השני לכותל, לבין דירה עם נוף לכותל. מחיר דירה כזאת יהיה מעל 100 אלף שקל למטר ובדרך כלל מדובר על כמה עשרות מיליוני שקלים. בשנה האחרונה עמדו מספר דירות למכירה במחיר של 40-50 מיליון שקל וניסינו לברר איזה עסקאות נסגרו.

דירה נוספת שמוצעת לאחרונה למכירה הפכה לשיחת היום בתל אביב. מדובר בדירה ברחוב הירקון, אבל שימו לב לשטח שלה: 440 מטר בנוי (הערכה: כלומר, מדובר בדירה על קומה שלמה) עם תיקרה כפולה של 6 מטר, חזיתית לים, 3 סוויטות עם חדר רחצה, עם זכויות בנייה לקומה נוספת. המחיר: 85 מיליון שקל.

יש עוד דירות רבות שלאחרונה צצות כפטריות אחרי הגשם ברחוב הירקון. פעם, זה היה נכס שאף אחד לא רוצה למכור, אבל רמת המחירים הגבוהה משחררת עוד ועוד דירות לשוק. המחירים נעים, לרוב, בין 40-60 מיליון שקל, תלוי בגודל הנכס ובמפרט שלו. מצאנו פנטהאוז של 440 מ"ר, דומה מאוד בתכונות לפנטהאוז הקודם, רק ש-360 מ"ר ממנו בנוי ויש לו עוד 2 מרפסות ענק, על הים, כולל בריכה. בעל הדירה דורש 59 מיליון שקל, כשלדירה, שנמצאת מרחק הליכה מהשגרירות ומחוף טרומפלדור, יש גם 2 חניות תת קרקעיות.

לדירה מול הכותל אין מחיר, לדירה מול הים יש. יש הרבה מאוד דירות בירקון שמוצעות למכירה וזה כבר לא נכס נדיר. סביר להניח שיהודי עשיר, יעדיף להשקיע בדירה בירושלים מאשר בתל אביב, גם מטעמי ציונות - אבל הבעיה היא במחיר. תקרת הזכוכית כבר לא איתנו, מי שישלם 99 מיליון שקל על דירה, אפילו 90 - לא בטוח שיוכל למכור את הנכס בעתיד במחיר גבוה יותר. לכן, אל תתפלאו אם המשקיע יברח לחופי תל אביב. מי היה מאמין ששני המקומות הכי יקרים בארץ יהיו במקומות מנוגדים כל כך - דירה אחת מול הכותל, השנייה לא רחוק מחוף מציצים. מעניין מה הרב אורי זוהר זצ"ל היה אומר על זה. בעצם, התשובה ברורה: הוא נטמן בהר המנוחות בגבעת שאול בירושלים.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אני מקווה שמשטר הנדלן הציוני יושמד במהרה בימנו. (ל"ת)
    אייל 02/06/2024 12:22
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות