משרד השיכון פנה לחברות בנייה זרות: "בואו לבנות בארץ"

פרסם קול קורא חדש לחברות בניי זרות לביצוע עבודות בנייה למגורים בישראל. החברות יעברו הליך בחירה מוקפד ויורשו לבנות בישראל ולנהל פרויקטים
 | 
telegram
(9)

משבר ענף הבנייה בישראל, שנוצר בעיקר מאז המלחמה בעקבות ההחלטה לאסור על כניסת עובדים פלסטינים לארץ, הוביל את משרד הבינוי והשיכון לייצר פתרונות חדשים. המשרד מנסה להביא חברות בנייה זרות לישראל.

קול קורא חדש פורסם לחברות בנייה זרות לצורך ביצוע עבודות בנייה למגורים בישראל. המטרה שלו היא לייצר מענים מיידים לענף הנדל"ן, באמצעות הרחבת מספר חברות הביצוע בישראל, הרחבת מספר המדינות מהן חברות יוכלו לגשת לקול הקורא, במטרה לשמור על הרציפות התפקודית בענף הבנייה. במסגרת התהליך החברות שיגישו מועמדות לקול הקורא, יעברו הליך בחירה מוקפד ומחמיר, במהלכו יהיה עליהן להוכיח ניסיון בינלאומי בבנייה באיכות גבוהה, יכולות ביצוע בטכנולוגיות מתקדמות ואיתנות פיננסית.

בשורה התחתונה - ישראל רוצה להביא לכאן חברות בנייה זרות, ולפתוח את השוק, מה שיכול אולי להגביר את התחרות. האם הגברת התחרות תוביל לירידת מחירים? לא בטוח. אולי אפילו תגרום בסוף לפעולה הפוכה. מה שזה כן יעשה - זה יכול להגביר את התחלות הבנייה וכך להביא בטווח הארוך לירידת מחירים. השאלה היא היכן בדיוק נופלת המשקולת.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

החברות הזוכות יורשו לבנות בישראל יחידות דיור ולנהל פרויקטים של בנייה למגורים כגורם האחראי על כל ההיבטים ההנדסיים והביצועיים של הפרויקט, הן יחויבו לבנות בהיקף בנייה למגורים של מאות אלפי מ"ר במהלך תקופת עבודתן בישראל. החברות יירשמו במאגר לתקופה של 5 שנים, עם אפשרות הארכה של  3 שנים נוספות, בהתאם  לעמידה בקריטריונים ותנאי הקול קורא.

משרד הבינוי והשיכון יבצע בדיקות מעקב שוטפות במהלך כל תקופת רישומן של החברות במאגר, זאת בכדי לוודא שהחברה מבצעת בנייה למגורים בישראל כקבלן או כיזמיות עם חברה ישראלית, בהיקף המפורט בקול הקורא.

קול הקורא החדש שמפורסם כעת כולל בתוכו מספר שינויים, זאת לאחר שבוצעה הפקת לקחים מסבבים קודמים, במטרה להרחיב את  איכות וסוג החברות שיכולו לגשת.
השינויים מרכזיים:

1. רק חברות  ממדינות שאינן נמנות בקרב דירוג הסחר הגבוה ביותר (tier 3) יוכלו לגשת לקול קורא.

2. יינתן יתרון לחברות בעלות ניסיון בדגש על מגורים ובדגש על בניה לגובה.

3. תינתן עדיפות לחברות עם ניסיון בנייה בינלאומי רחב, על מנת לעודד חברות מערביות בינלאומיות לגשת לקול קורא.

4. ⁠תינתן אפשרות להבאת עובדי החברה ממדינות בהן כבר בנתה פרויקטים משמעותיים ולא רק ממדינת המקור של החברה. 

שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף: "משרד הבינוי והשיכון פועל ביתר שאת על מנת להגדיל את היצע הדיור בישראל ולשמור על רציפות העבודה בענף הבנייה בימים אלו ולטווח הארוך. צעד זה יאפשר בהקדם תחילת עבודה של חברות חדשות באמצעותן יגיעו ארצה אלפי עובדים בטווח קצר ללא צורך בביורוקרטיה. קול הקורא מתווסף לצעדים נוספים שאנו מבצעים בכדי לסייע להשלמת פרוייקטי בנייה, כמטרה מרכזית לשמור על חוזקו של ענף הדיור שמהווה קטר משמעותי של המשק הישראלי.״

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן: "פרסום הקול הקורא החדש, מצטרף למגוון פעולות שהמשרד מבצע בכדי לתת מענה לצרכים שעולים מן השטח בתקופה האחרונה יזמנו הבאה פרטית של עובדים ללא צורך במיונים ועל סמך ניסיון, הגדלת המכסה במסלול הפרטי ומהלכים נוספים נמצאים על שולחן הדיונים גם היום. פרסום הקול קורא מטרתו לגייס חברות בנייה גלובליות ואיכותיות, בעלות ניסיון רב, שיגיעו ארצה בהקדם. החברות החדשות יצטרפו לחברות הביצוע שכבר בארץ ולעשרות אלפי עובדים מקומיים וזרים שמגיעים כל יום לאתרי הבנייה ובונים את ארצנו. זהו צעד משלים למכרזים הרבים שנסגרים בהצלחה בתקופה האחרונה, לאור תכנית האצת הנדל״ן שמבצע המשרד בשיתוף הרשויות המקומיות במסגרתו כמיליארד ₪ יופנו לענף בדרכים שונות. אני צופה כי הקול קורא והוצאתו לפועל בשטח יהווה נקודת מפנה משמעותית וחיובית לענף הנדל"ן בישראל".

תגובות לכתבה(9):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    לא מבין-חברות ישראליות בונות בחו"ל .
    רמי 09/07/2024 16:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא הגיוני להחלפת חברות. שיאסרו על חברות ישראליות לבנות בחו"ל .
    סגור
  • 6.
    מה רע בחברות ישראליות (ל"ת)
    חגי 09/07/2024 14:07
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 5.
    הגיע הזמן, 10 חברות סיניות בכל הארץ
    טל 09/07/2024 12:08
    הגב לתגובה זו
    5 1
    ובעיית הדיור נפתר תוך 5 שנים.
    סגור
  • 4.
    אם יהיה דבר כזה אני הראשון שקונה!!!
    אולי 09/07/2024 12:00
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אין על ההקפדה של הגרמנים
    סגור
  • איזה אינטרס יש לגרמנים לבוא לפה?
    ישראלי 2 09/07/2024 14:14
    הגב לתגובה זו
    0 1
    מה הם איבדו בחור הזה במזרח התיכון? שולי הרווח בבניה נמוכים והם יכולים להרוויח לא פחות אצלם בבית, ברחבי גרמניה. שים לב שאת הקרקע הגרמני קונה בדיוק כמו הישראלי, וזה רוב העלות. מעבר לכך, למה שאיזשהו גרמני שפוי יתנדב לבוא להיות פה במזרח התיכון המסוכן, אם לא משלמים לו ממש ממש טוב. כל גרמני שפוי יעדיף לעבוד אצלו בגרמניה. יותר נחמד מאשר כאן.
    סגור
  • טען עוד
  • 3.
    "הליך בחירה מוקפד" מתכוונים למי שיתן הכי הרבה שוחד
    ירון 09/07/2024 11:13
    הגב לתגובה זו
    5 1
    ככה זה במדינה מושחתת ש 15 שנה כל מה שעשו הממשלות זה להעלות את המחירים בלי שום רצון להורידו.
    סגור
  • 2.
    נקנה דירה מהיוונים חח (ל"ת)
    אורי 09/07/2024 11:10
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    מעט מגי, מאוחר מדי
    סווינגר 09/07/2024 09:53
    הגב לתגובה זו
    4 1
    לא יזיז פה כלום. לא מדבר על קצב בנייה בלבד, אלא על המחירים המנופחים פי 2.5 ממה שהם אמורים להיות במקרה הטוב.
    סגור
  • עדיף מאוחר מאשר לעולם לא (ל"ת)
    הומלס 09/07/2024 10:50
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות