"המחיר בבת ים גבוה מהמחיר ברעננה? זה מה שקובע השוק"

חברת אב-גד הכניסה את שפונדר פדלון לפרויקט שלה בתל מונד, אבל במקביל, היא משווקת מאות יחידות בבת ים, רעננה ורמלה. למה בעיר החוף מוכרים במחירים גבוהים יותר ואיך הוא מסביר את הפער העצום מול רמלה, שמוכרת במחירים שקרובים יותר לפריפריה?
 | 
telegram
(1)

חברת הנדל"ן אב-גד, שמתמחה בהתחדשות עירונית, הכניסה בימים האחרונים את קבוצת שפונדר פדלון כשותפה בפרויקט הפינוי בינוי בתל-מונד לפי שווי של כ-80 מיליון שקל. שפונדר פדלון תשקיע 39 מיליון שקל תמורת 49%, כשההכנסות של הפרויקט צפויות לנוע סביב 857 מיליון שקל ממכירת 370 יחידות דיור, כשייתכן שחברת הפניקס תרכוש עד 30% מהחלק שלה. השאלה היא איך זה הגיוני. הרי הפרויקט אמור להניב רווח של 270 מיליון שקל והם מוכרים אותו בשווי של 39 מיליון שקל.

"שליש מהרווח שלהם יעבור אלינו"

מתברר כי סעיף נוסף בהסכם מקנה לאב-גד שליש מהרווח של שפונדר פדלון. "הרווח הצפוי הוא הרווח הגולמי", מסביר לנו מנכ"ל אב-גד, ראם רצון. "בנוסף, הם התחייבו לשלם לנו שליש מהרווח הצפוי שלהם בסוף הפרויקט. הרווח לפני מס יעמוד על 234 מיליון שקל וזה אומר שמחצית הולך אלינו ומחצית לשפונדר פדלון, שתעביר מתוך החצי שלה עוד שליש - 39 מיליון שקל בערך (ההוצאות יתחלקו בין החברות)".

יש הצפה של פרויקטים בהתחדשות עירונית לאחרונה.
"אני חושב שזו תמונת מראה למנהל, זו האלטרנטיבה לשיווק קרקעות והם לא מצליחים לשווק כמויות, בטח לא במרכז הארץ. אם יש שיווקים, אז הם בלי תב"ע. הדרך היחידה לייצר קרקעות במרכז הארץ זה באמצעות התחדשות עירונית. אני חושב שהם לא יחכו עם שיווקים, כי חסרים פרויקטים כאלה. צריך קרקעות במרכז הארץ ואין כאלה. יש לנו פרויקט בהוד השרון, ואני שואל אותך - איפה עוד תמצא מגרש ל-200 יחידות דיור באזור מרכזי בעיר? אין למנהל קרקעות כאלה".

אז תגדילו את הכמות?
"חד משמעית כן, אנחנו רוצים להגדיל במלוא המרץ את הצבר שלנו. פרסמנו ברבעון הנוכחי מעל 10,000 יח"ד ואנחנו מתמחים בזה, נמשיך להגדיל את ההיצע".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

יותר חברות ביטוח נכנסות לתוך ההתחדשות העירונית. זה קרה עם כלל ומגדל, וקורה גם עם הפניקס, שיש לה זכות לרכוש 30% מהחלק שלכם.
"וזה לא רק בעסקה הזאת - בנינו מסגרת של עד 400 מיליון שקל שבה היא תשקיע בשותפות, בפרויקטים של החברה".

מה יקרה למחירי הדיור?
"חווינו השנה התגברות משמעותית במכירות, אני לא רואה איך המגמה לא נמשכת. זה קורה בגלל ירידה בהיצע, מאמין שהמחירים יעלו עוד יותר בשנה הבאה".

דירה ברמלה ב-23 אלף שקל למ"ר

כשמסתכלים על מפת הפרויקטים של החברה, תוהים מדוע הפערים בין ערי המרכז גבוהים כל כך. המחיר הממוצע ברמלה נע סביב 20 אלף שקל, עדיין נמוך מהותית מערים אחרות במרכז. זה קורה אולי בגלל התווית ממנה היא מנסה להשתחרר - כפי שקורה בלוד בשנים האחרונות. בבת ים המחיר הממוצע בעיר עומד על 30 אלף שקל, אבל בפרויקטים החדשים הוא גבוה יותר. ברעננה המחיר הוא 35 אלף שקל למ"ר, אבל במקרה של הפרויקטים של אב-גד, המחיר לא מותיר מקום לספק - בת ים עוקפת את הרעננה, גם בגלל המיקום של הפרויקטים.

"בבת ים אנחנו עם פינוי בינוי ברחוב בלפור פינת העצמאות ברמלה אנחנו בונים 530 יחידות דיור בפינוי בינוי וברעננה - שותפים במחצית מבין 131 דירות בגדוד העברי, כשהחצי שני של הפרויקט ייפתח לשיווק ב-3 החודשים הקרובים", אומר רצון. "המחיר למ"ר סביב 35 אלף שקל. בבת ים, המחיר הוא סביב 37-38 אלף שקל למ"ר. ברמלה 23 אלף שקל למ"ר".

בת ים עברה את רעננה?
"זה מה שקובע השוק. מניח שזה הקרבה לתל אביב ולים, מה שמשפיע מאוד. הפרויקט בבת ים הוא מאוד מיוחד, זה מגדל יוקרתי שדי קרוב לים. אני חושב שגם הקרבה לקו האדום ברכבת הקלה משפיעה".

המחירים ברמלה נמוכים משמעותית. איך זה קורה שרמלה מוכרת במחירי הקו השלישי מתל אביב?
"רמלה היא הזדמנות עדיין. היא ממוקמת במרכז והמחירים אטרקטיביים. מאמין שזה ישתנה. יש לרמלה עדיין לאן לשאוף".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    קשקוש
    יוסי 02/09/2024 16:32
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אב-גד חברה שלא יודעת לבנות כמן שצריך. תעשו לעצמכם טובה ותבחרו יזם אמין שיודע לבנות. טיפ מנפגע אב-גד
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות