אושר לקריאה שנייה ושלישית: כך תוכלו לערער על היטל השבחה נמוך

ההצעה מהווה תיקון לחוק התכנון והבניה, ומטרתה לאפשר למי שחייב בהיטל השבחה בסכומים נמוכים (עד 90 אלף שקל), לדרוש את תיקונה ללא צורך בהליכים ממושכים ויקרים. נחמה בוגין: "אי אפשר לנתק אותו מהתקופה הנוכחית ומהעלייה הניכרת ביוקר המחיה. זהו חוק חברתי חשוב"
 | 
telegram
(3)

ועדת הפנים של הכנסת אישרה לקריאה שניה ושלישית את הצעת חוק "שומה מתוקנת מוסכמת", שיזמו הח"כים מיכאל מלכיאלי ואברהם בצלאל. החוק עבר לקריאה ראשונה בחודש יולי. ההצעה מהווה תיקון לחוק התכנון והבניה, ומטרתה לאפשר למי שחייב בהיטל השבחה בסכומים נמוכים (עד 90 אלף שקל), לדרוש את תיקונה ללא צורך בהליכים ממושכים ויקרים.

התיקון לחוק נוגע לשומות השבחה של עד 90 אלף שקל והמטרה שלו היא לקצר את הביורוקרטיה של האזרח הקטן, שרוצה לערער על שומה אך לעתים נמנע מכך בשל ההליך הארוך הכרוך בכך. בדברי ההסבר לחוק נכתב: "מטרתה של ההצעה היא לאפשר לחייבים בהיטלי השבחה להגיע לשומות מוסכמות עם הוועדה המקומית לתכנון ובנייה".

נחמה בוגין (יחצ)
"החוק יאפשר לשמאים המכריעים לטפל בפרויקטים הגדולים". בוגין (ניר שהרבני)

כותרת ראשית

- כל הכותרות

על פי ההצעה שעלתה, כל חייב בהיטל השבחה שחולק על שומה שהסכום בה לא עולה על 90 אלף שקל, יכול לפנות לוועדה המקומית ולערער על כך, אחרי שצירף שומת מקרקעין שנערכה על ידי שמאי מקרקעין.

עד היום הפנייה הייתה ישירות לוועדת ערר או שמאי מכריע (תלוי אם המחלוקת היא על גובה השומה, או על עצם השומה, א"י). כעת, ההערכה היא שהערעור יקודם מהר יותר. היום, אחרי דיון ארוך, החוק עבר לקריאה שנייה ושלישית.

יו"ר לשכת שמאי המקרקעין, נחמה בוגין, שהייתה חלק ממקדמי חוק שומה מוסכמת שעבר לקריאה שנייה ושלישית מציינת: "אני מברכת על אישור החוק, אי אפשר לנתק אותו מהתקופה הנוכחית ומהעלייה הניכרת ביוקר המחיה. זהו חוק חברתי חשוב שהיה צריך להיות מחוקק עוד בעבר. החוק יאפשר לאזרחים מן השורה שקיבלו דרישת תשלום של עד 90,000 שקל, דרישה שמכבידה עליהם מאד, ללכת להליך ישיר ומהיר בין שמאי מטעמם לשמאי הוועדה המקומית. זאת, במקום לעבור הליך ארוך ויקר מול שמאי המכריע או ועדת ערר. כמו כן, החוק יוביל להסרת חסם נוסף ויאפשר לשמאים המכריעים להתפנות ולטפל בפרויקטים הגדולים והמשמעותיים שנדרשים בשוק ויכולים להקל על משבר הדיור".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    היטל השבחה צריך.להיות מבוטל ובכל מקרה התיקון הכי חשוב ש
    אא 25/09/2024 22:10
    הגב לתגובה זו
    1 0
    היטל השבחה יחול רק לאחר קבלת היתר בניה בפועל.
    סגור
  • 2.
    לא יעזור, למה שהוועדה תסכים למוסכמת
    רפובליקת בננות 25/09/2024 18:10
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לא יתן לועדה שום דבר. עדיף שלשכת הלקקנים תתרכז בדברים מהותיים.
    סגור
  • 1.
    הסדר שעושה צחוק מהעבודה
    הרימו את קורת הגג 25/09/2024 14:17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הסדר הנוגע רק לשומות נמוכות עד 90 אלף ש"ח לא יועיל לתושבי גבעתים, המקבלים שומות של מאות אלפי שח בנוגע לתכנית גבעת רמב"ם, מה גם שערר ניתן להעלות באמצעות שמאי, שעלותו 25K שח, ולא באופן עצמאי. מוטב היה לחייב הועדות המקומיות להוציא שומות היטלי השבחה ביושר ובהגינות ולא במאות אלפי ש"חת ששמאי מכריע מקצץ כהוגן, לאחר עלויות כספיות של עשרות אלפי שח.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות