רכשו דירה רגע לפני הפחתת מס רכישה ושילמו תוספת של 60 אלף שקל - החוק חל במועד החתימה
עוזי גרסטמן span > a > | 
בגלל 9 ימים: בני זוג ישלמו עוד 60 אלף שקל על מס רכישה
בני זוג שרכשו דירה להשקעה בירושלים גילו כי תשעה ימים הפרידו בינם לבין חיסכון של 60 אלף שקל במס רכישה. השניים חתמו על חוזה רכישה שבוע וחצי בלבד לפני ששר האוצר הכריז על הפחתת מס הרכישה מ-8% ל-5%. הם ערערו על החיוב לבית המשפט, אך ועדת הערר במחוזי בירושלים דחתה את טענותיהם.הרקע למקרה נובע מהחלטת משרד האוצר ב-2020, עם פרוץ מגפת הקורונה, להפחית את מס הרכישה על דירות להשקעה עד לסכום של ארבעה מיליון שקל. המהלך נועד לעודד עסקאות נדל"ן ולמנוע האטה כלכלית, וביטול הוראת שעה שהייתה אמורה להמשיך עד סוף השנה גרמה להפחתת המס ב-29 ביולי 2020.
הטענה: פגיעה באינטרס ההסתמכות
הזוג רכש את הדירה ב-2.29 מיליון שקל, כשמס הרכישה עמד אז על 8%, מה שחייב אותם לשלם 183,200 שקל – 60 אלף שקל יותר ממה שהיו משלמים אם היו ממתינים. הם טענו כי ההודעה על השינוי הצפוי דלפה לכלי התקשורת, ורוכשים שהיו מודעים לה הפסיקו את תהליכי הרכישה והמתינו. לעומתם, בני הזוג, שלא ידעו על השינוי, הסתמכו על הפרסומים הרשמיים של רשות המיסים. הם הדגישו שמועד החתימה היה טכני, מאחר שהמוכרת דרשה להקדימו ולא תיאמה זאת איתם.עמדת המדינה: החוק חל במועד החתימה
מנהל מיסוי מקרקעין ירושלים טען כי החוק תקף למועד הרכישה, וכי אין בסיס להחיל חקיקה באופן רטרואקטיבי. הוא הבהיר שאין לאזרחים זכות להבטחת מדיניות מס קיימת.
> מדריך מס רכישה: כמה משלמים, מתי ולמי יש הנחות?
החלטת ועדת הערר: דחיית הערר וחיוב בהוצאות
ועדת הערר בראשות השופט אביגדור דורות קבעה כי יום החתימה על ההסכם הוא המועד הקובע לחישוב המס, ואין חובה על המדינה לפרסם מראש כוונות חקיקה. עוד צוין כי עקרון ההסתמכות של הרוכשים אינו מזכה אותם בזכות לשמירת מדיניות מס קבועה, וכי המדינה רשאית לשנות את מדיניותה כל עוד היא פועלת במסגרת ההליך החוקי.בהתאם לכך, נדחה הערר, ובני הזוג חויבו בהוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 25 אלף שקל.
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה