כיכר אתרים בתל אביב – המתחם המחודש יוצא לדרך

 | 
telegram

כיכר אתרים בתל אביב, שנחנכה לראשונה בשנת 1975, נבנתה במיקום ייחודי על קו החוף, והייתה אמורה לשמש מרכז אטרקטיבי לשופינג, בילויים ותיירות. עם זאת, במהלך השנים היא ננטשה, ורבים מהשטחים המסחריים בכיכר נותרו ריקים. המבנה, עם תכנון רחוב שקוע ותחזוקה ירודה, הפך למוזנח ואיבד מהאטרקטיביות, וכך הפכה הכיכר לנקודה שפחות מזוהה עם חוויית החוף של העיר.

   כיכר אתרים (הדמייה: ישר אדריכלים)


במשך יותר מעשור דנו בתל אביב בעתיד הכיכר, ועיריית תל אביב ביקשה לקדם תוכנית חידוש, שתחזיר את הכיכר ותהפוך אותה למתחם שמחבר מחדש את שדרות בן גוריון לים. בשנת 2015 רכשה את הזכויות על המתחם קרן JTLV, בניהולם של היזמים עמיר בירם, אריאל רוטר ושלמה גוטמן. הקרן, בשיתוף העירייה, החלה לתכנן מחדש את המתחם, אך במשך השנים נתקלה בהתנגדויות רבות מתושבים ועמותות סביבתיות.

לאחרונה, אישרה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה את התוכנית הסופית, שכוללת הריסת כיכר אתרים ובניית מתחם חדש. במסגרת הפרויקט ייבנו שני מגדלים בגובה 25 קומות – אחד למגורים עם 220 יחידות דיור והשני שישמש כמלון עם 300 חדרים. בנוסף יוקם מבנה ציבורי בן שש קומות, יוקם פארק חופי שיחבר בין השדרה לים ויהפוך את המתחם לאזור נגיש יותר, עם שטחים ציבוריים פתוחים שישרתו את התושבים ואת המבקרים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות


כיכר אתרים - מה יכלול הפרויקט החדש בכיכר אתרים?
הפרויקט החדש יכלול שני מגדלים בגובה 25 קומות, כאשר אחד ישמש כמגדל מגורים והשני כמלון עם 300 חדרים. בנוסף ייבנה מבנה ציבורי בן שש קומות ויוקם פארק חופי שיהווה גשר בין שדרות בן גוריון לטיילת החוף.

האם יישמרו שטחים ציבוריים בפרויקט?
התוכנית כוללת שטחים ציבוריים רבים, עם הבטחה לשמר 4,800 מ"ר של שטח ציבורי בבעלות מלאה של העירייה, כולל חניון ציבורי. חלק מהשטחים הציבוריים יהיו במפלס הטיילת, לצד מרפסות תצפית לים.


     דרך בן גוריון תוביל ישר לים (הדמייה: ישר אדריכלים)

כיצד תשתנה הגישה לים?
הגישה לים תהיה ישירה ונוחה יותר, בזכות ביטול השיקוע בכיכר והקמת רחוב עירוני במפלס הקרקע שיאפשר גישה נוחה להולכי רגל, ללא הצורך לרדת לרחוב שקוע.

כיצד תשפיע הבנייה החדשה על תושבי האזור?
הפרויקט צפוי לשפר את חוויית הבילוי באזור ולהוסיף שירותים לתושבים, כגון חניון חדש, פארק ושטחים ציבוריים נוספים. עם זאת, חלק מהתושבים הביעו חשש מפני עומסי תחבורה והפרעות במהלך תקופת הבנייה.

מה היו ההתנגדויות לפרויקט?
התושבים ועמותות סביבתיות התנגדו לפרויקט, בטענה שהוא יפגע בקו החוף ובשטחים הציבוריים. עמותות כמו "לא למגדלים בכיכר אתרים" טענו שהתוכנית חוסמת את קו הים ושהמרחב הציבורי ישמש בעיקר את הדיירים החדשים. העירייה הבטיחה שהתוכנית תאפשר נגישות רחבה ותשפר את השטחים הציבוריים באזור.

כמה זמן צפויה להימשך הבנייה?
הפרויקט צפוי להימשך כעשור, בשל הצורך בהריסת המבנים הקיימים ובנייה מחדש של התשתיות והמבנים החדשים, מה שעלול להשפיע על האזור במשך תקופה ממושכת.

כיצד השפיעה המלחמה המשפטית על התכנון?
בשנים האחרונות, בשל עתירות מצד עמותות ותושבים, עברה התוכנית כמה שינויים – בהם צמצום גובה הבניינים מ-40 קומות ל-25 קומות, והוספת בניין מלונאי לשימושים הציבוריים.

מהם היתרונות המרכזיים של הפרויקט?
הפרויקט מביא עמו יתרונות רבים, בהם יצירת מרחב פתוח ומזמין, שיפור הקישוריות בין שדרות בן גוריון לחוף, שטחים ירוקים לציבור ופריסה של שירותים חדשים שישפרו את חוויית הבילוי והשהות במקום.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות