"זיהינו את הפוטנציאל בהתחדשות עירונית לפני שנים – ונכנסנו בכל הכוח"

אלי גבאי הבעלים ומנכ"ל קבוצת גבאי על  החברה שהפכה להיות אחת הדומיננטיות בתחום ההתחדשות העירונית; מה היקף הפרויקטים, מה הרווח והרווחיות ומה צפוי בהמשך?
 | 
telegram

קבוצת גבאי, בראשותו של אלי גבאי, היא שחקנית בשוק הנדל"ן בישראל, עם דגש על תחום ההתחדשות העירונית. גבאי מספר שהחברה, שהוקמה לפני למעלה משלושה עשורים, מתנהלת כחברה משפחתית, כשבני משפחה רבים מחזיקים בתפקידי מפתח.

"אנחנו חברה משפחתית מעל 30 שנה בתחום" אומר גבאי. "הילדים מנהלים את העסק, מיה אחותי היא המנכ"לית ועוד מספר בני משפחה בתפקידים שונים. אנחנו בונים קרוב ל-1,500 יחידות דיור, רובם בפרויקטים של התחדשות עירונית, ומקדמים עשרות אלפי יחידות נוספות".

לדבריו, הבחירה להיכנס לתחום ההתחדשות התבררה כמהלך אסטרטגי נכון. "זיהינו את הפוטנציאל בהתחדשות עירונית לפני שנים – ונכנסנו בכל הכוח", החברה מחזיקה בנכסים מניבים בשווי של כמיליארד שקל, הכוללים מבני תעשייה, לוגיסטיקה, מלונאות ונכסים אחרים. "אחד היתרונות שלנו הוא שאנו מקדמים פרויקטים שאינם צורכים אשראי יקר, וזה משמעותי מאוד בתקופות כמו זו, בסוף אנחנו לומדים שמשך חיי פרויקט לוקח הרבה זמן, חברות שלקחו אשראי על פרויקטים הגיעו למצבים פחות טובים, נזילות זה דבר מאוד חשוב בעולם שלנו".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הדמיית קהילת קליבלנד; קרדיט: סטודיו אור
הדמיית קהילת קליבלנד; קרדיט: סטודיו אור

"היתרון שלנו בהתחדשות עירונית זה הביצוע והעמידה בהתחייבויות. יזם שיש לו רמת ביצוע גבוהה ויודע לייצר ערך מוסף ללקוח, מצליח. החברה מהווה "וואן סטופ שופ",כאשר אנחנו גם היזמים, וגם הקבלן המבצע. בנוסף, אנחנו לא רק בנויים על התחדשות, אלא מגוונים בפורטפוליו שלנו, חברה שבנויה עם מספר רבדים. זיהינו את היתרון שלנו בלגשת לאנשים ולדבר איתם בגובה העיניים, מי שנכנס איתנו בפרויקטים נהיה חלק מהמשפחה, הטלפון שלי פתוח ללקוחות ויש שקיפות מלאה". 


מה היקף הבנייה בהתחדשות עירונית?

"מעל 25 אלף יח"ד, קרוב ל-10 אלף בתב"עות מאושרות, עם פריסה ארצית רחבה בין היתר באשקלון, אשדוד, רמלה, ת"א, וגם בקריות וחיפה.

כמה בבנייה? כמה יכנסו לתהליך עוד שנה, שנתיים?

"שנה הבאה נפתח 3000 יח"ד, עוד שנתיים 2500 יח"ד. כאשר יש חברה שיש לה את כל המחלקות ונותנת את כל המעטפת, אז רואים את הדברים מתקדמים מהר, דברים מזינים אחד את השני, ממש פס ייצור, וזה מוביל להצלחות".

"המון חברות ביצוע שנכנסו לפרויקטים נכנסו לבעיות עם הקבלנים, היתרון ביזם שהוא קבלן ביצוע שזה מעטפת סגורה גוף אחד שעושה הכל ושורת הרווח מתאחדת. כשיש מעטפת סגורה יש בכל גוף כזה מוקד רווח ואם יש בעיה באחת הזרועות, אז כל אחד נותן כתף לשלם וזה חשוב ומשמעותי. בזכות היכולות הללו הדיירים מקבלים גמישות וערך".

מה משך הבנייה הממוצע בפרויקטים?

"משך הבנייה הממוצע נע בין 36 ל-40 חודשים. עם זאת, כניסתו של צו תחילת עבודות, רגולציה חדשה שנכנסה לאחרונה, מוסיפה עיכוב של כחצי שנה לתחילת העבודות בפועל. השינויים ברגולציה גורמים להארכת משך חיי הפרויקט ולהתייקרותו, והשפעתם ניכרת גם על הקבלנים וגם על הדיירים בקצה".

נכון להעריך רווחיות של 12-15 אחוז בגולמי?

"15-20 זה הטווח, פרויקטים בהיקפים גדולים לא עוברים מעל הטווח".

החברה תצטרך מימון נוסף בשנים הקרובות? 

"אנחנו עובדים בליווי בנקאי ואג"ח".

מהם היעדים האסטרטגיים של החברה לחמש השנים הקרובות בתחום ההתחדשות העירונית?

"המטרה שלנו בכל שנה להגדיל את הצמיחה של החברה ב-3000-5000 יח"ד, הכנסת פרויקטים". 
מה האתגרים המרכזיים שהחברה מתמודדת איתם בתחום ההתחדשות העירונית, וכיצד אתם מתכננים להתגבר עליהם?

"אחד האתגרים היה בזמן המלחמה, שהמון חברות שעסקו בתחום ההתחדשות סמכו על עובדים פלסטינים, ידענו וזיהינו מבעוד מועד להזרים פועלים סיניים ומולדבים, ושנינו את התלות, כך שיעדי המסירה וקבלת הדירות לא נעצרו, כל הפרויקטים נכנסו לעבודה שבועיים לאחר המלחמה, הצלחנו לצמצם את נזקי המלחמה לעומת חברות שנתקלו בקשיים".

"התחדשות עירונית זו עסקה רבה משתתפים ואנחנו יודעים לעבוד עם האנשים ולדבר איתם בגובה העיניים, לתת להם ביטחון וסדרי עדיפויות. בסופו של דבר, דירה זו העסקה הכי יקרה שאדם ממוצע עושה בחייו, וזה הדבר הכי יקר להם, ולכן הם צריכים לדעת שאף אחד לא הולך לפגוע בהם, אלא להיפך".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות