הפלסטינים לא יחזרו? מספר העובדים זרים בענף הבנייה ממשיך לעלות

בשלושת הרבעונים הראשונים של 2024 הגיעו לישראל 28 אלף עובדים זרים לתחום הבנייה, והמספר יגיע בסוף השנה לכ-35 אלף. לדברי יו"ר התאחדות תאגידי כוח האדם הזר בענף הבנייה, מתנהלים מגעים להוסיף עוד 20 אלף עובדים ברבעון הראשון של 2025
 | 
telegram
(1)

בשלושת הרבעונים הראשונים של 2024 הגיעו לישראל 28 אלף עובדים זרים לתחום הבנייה, כך עולה מבדיקה של התאחדות תאגידי כוח האדם בענף הבנייה. על פי התחזיות של ההתאחדות, עד לסוף השנה מספרם צפוי לעלות ל-35 אלף עובדים, במסגרת מסלול הגיוס הפרטי.

נכון להיום, מועסקים בענף הבנייה בישראל כ-45 אלף עובדים זרים, וכ-7,000 עובדים נוספים נמצאים בתהליכי אישור לכניסתם לשוק העבודה המקומי. יו"ר התאחדות תאגידי כוח האדם הזר בענף הבנייה, אלדד ניצן, ציין כי בימים אלה מתנהלים מגעים עם משרדי הממשלה השונים (הבינוי והשיכון, האוצר, הפנים והעבודה) להגדלת מכסת העובדים הזרים בישראל ברבעון הראשון של 2025, בכ-20 אלף נוספים.


אלדד זוהר ועובדים זרים צילום: מורג ביטן

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לפי התאחדות התאגידים, גיוס העובדים הזרים במסלול הפרטי נעשה תוך שיתוף פעולה עם הקבלנים, כדי להבטיח התאמה מקצועית לדרישות הענף. התאחדות התאגידים מדגישה כי הגדלת מכסת העובדים הזרים עשויה ליצור תמריץ משמעותי לקבלנים להגביר את קצב הבנייה ולהביא, בסופו של דבר, להורדת מחירי הדירות.

36% מעלות בניית דירה - עלות העובדים הזרים


עלות העובדים הזרים בענף הבנייה מוערכת כיום בכ-36% מסך העלות של בניית דירה - נתון שממחיש את תרומתם להאצת הפרויקטים בענף.

המלחמה האחרונה הביאה לעצירה כמעט מוחלטת של כניסת עובדים פלסטינים לישראל, שעד כה היו כוח עבודה מרכזי בענף הבנייה. לפני המלחמה עבדו בענף כ-100 אלף עובדים פלסטינים, ואילו כעת התאחדות תאגידי כוח האדם הזר פועלת להרחבת היבוא של עובדים זרים, כדי לצמצם את הפער שנוצר.

במקביל להתרחבות מכסות העובדים, הודיעה התאחדות תאגידי כוח האדם הזר על פרישה מלשכת המסחר והקמת ארגון מעסיקים חדש, שייצג את התאגידים בצורה ממוקדת יותר, כך לדבריהם, מול גורמים ממשלתיים ורגולטוריים. בנוסף, צפויים להצטרף כ-25 תאגידי כוח אדם חדשים ל-68 שקיימים להתאחדות - מהלך שיחזק את יכולת התאגידים להביא עובדים נוספים לישראל.

ניצן התייחס גם לשיתוף הפעולה עם רשות האוכלוסין במשרד הפנים. הוא ציין לטובה את אגף הבניין, בראשות ישי לוי, על תרומתו להגדלת מכסות העובדים הזרים ולסיוע בהתמודדות עם המשבר בענף הבנייה.

שוק הבנייה בישראל ממשיך להסתמך במידה גוברת על עובדים זרים, על רקע היעדר כוח עבודה פלסטיני - ואף מגדיל את מספרם. ההערכה היא כי העלייה במספר העובדים הזרים תקל על הקבלנים להתמודד עם המחסור בכוח אדם ותעודד את קצב הבנייה. המגעים להרחבת המכסות ב-2025 עשויים לשמש פתרון נוסף למשבר בענף ולהשפיע, בטווח הארוך, על מחירי הדיור בישראל. השאלה היא אם הקבלנים אכן יורידו מחירים אם מכסות העובדים הזרים יגדלו וקצב הבנייה יגבר.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    בשנות ה50
    קרמר יעקב 18/12/2024 15:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אבא שלי עבד בביניין בטירת כרמל . עים סוס ועגלה . לסוס ולאבי הייה כרטיס עבודה . את המשכורת קיבלו במקום במזומן . כ800 לירות לחודש
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות