רעיון השקעה – קרנות P2P מגוונות את התיק שלכם וגם חושפות אתכם לדולר

קרן P2P של הלמן-אלדובי מאפשרת להשקיע בהלוואות חברתיות – מה היתרונות בתחום, איך היא מקטינה סיכון ואיך זה שלמרות המשבר הנתונים שלה טובים?  

 | 
telegram
(1)

הלוואות בין אנשים – Peer 2 Peer , הן דרך שבה עוקפים את התיווך היקר יחסית של הבנקים. במקום בנקים יש משקיעים שהם המלווים, ומולם יש לווים. בתווך יש  פלטפורמות טכנולוגיות מתקדמות של הלוואות P2P (הלוואות חברתיות).   

המשקיעים בקרן מקבלים חשיפה למספר גדול של הלוואות – הפיזור הגדול מקטין את הסיכון. אחת הקרנות הפעילה בתחום היא הקרן של הלמן-אלדובי נהנתה מגידול בשנתיים וחצי הראשונות לפעילותה על רקע רצון של משקיעים לגוון את התיק שלהם במכשירים מניבי תשואה מחוץ למסחר בבורסה. בראיון עם חן לוי, מנכ"ל קרן ה- P2P של הלמן-אלדובי, מפרט לוי את הישגי הקרן עד כה  - "הקרן השיגה תשואה דולרית משוקללת של 20.2% במצטבר עבור משקיעיה בשלוש השנים הראשונות לפעילותה (מחודש יולי 17 ועד היום) בתנודתיות נמוכה ביותר".**

כותרת ראשית

- כל הכותרות


חן לוי, מנכ"ל קרן ה- P2P של הלמן-אלדובי

איך זה שלמרות המשבר הנתונים עדיין טובים? 
הצרכן האמריקאי נכנס למשבר זה במצב כלכלי טוב באופן יחסי. רמת החוב ביחס לתוצר עמדה על שפל של כ – 77% מהתוצר לעומת קרוב ל – 100% מהתוצר במשבר של 2008.

בעקבות המשבר, הממשל בארה"ב פעל בנחישות על מנת לייצב את הכלכלה האמריקאית. במסגרת הפעולות שביצע הממשל, הוזרמו טריליוני דולרים במסגרת תכניות תמיכה שונות למגזר הבנקאי והעסקי ולצרכן האמריקאי. בין צעדי התמיכה בהם נקט הממשל האמריקאי היו העברות של 1200$ לאדם בוגר ו- 500$ לילד כמענק חד פעמי וכן 600$ למובטל לשבוע למשך ארבעה חודשים. 
פעולות אלה ונוספות הביאו באופן מפתיע לעלייה של כ – 10% בהכנסה הפנויה של משקי הבית בארה"ב למרות עליית האבטלה לשיא של כ – 15% בחודש אפריל, כפי שניתן לראות בגרפים הבאים:

Disposable Personal Income in the United 

United States Unemployment Rate

בנוסף, בדומה לדרך הפעולה של מוסדות פיננסים (בנקים, חברות כרטיסי אשראי וכד') במשק האמריקאי ובעולם, בעת המשבר, פלטפורמות ה- P2P החלו ליזום פעולות אקטיביות על מנת לסייע ללווים להתגבר על הקושי הזמני. על פי פרסומיהן, הפלטפורמות הכריזו על תכניות למתן הקלות ללווים (Relief Programs), על מנת שיוכלו לעמוד בהחזרי ההלוואות, מבלי שהדבר יחשב כפיגור בתשלומי ההלוואות ויפגע בציון האשראי שלהם. התוכניות שונות במקצת בין הפלטפורמות, אולם, הרכיבים הבסיסיים די דומים:
אפשרות לדלג על תשלום בודד, שניים או שלושה.
אפשרות לשלם ריבית בלבד לתקופה של מספר חודשים בודדים.
פריסה פנימית למספר חודשים של התשלומים, כאשר היתרה תתווסף לשאר ההלוואה.

הלוגיקה בכל המהלכים הללו זהה – כל דולר החזר של הלוואה הנובע מתכניות ההקלה,
תורם לתשואה של המלווים ועדיף על ההעברה לגבייה החיצונית  (שם שיעור ה- Recovery עומד על פחות מעשרה סנט בממוצע על כל דולר).

בשיא המשבר, כ – 15% מההלוואות בתחום ה – P2P בארה"ב היו בפיגור או נכנסו לתכניות הקלה. בעקבות תכניות ההקלה שנקטו הפלטפורמות, ניתנה ללווים הללו אפשרות "להתארגן", לדחות ולפרוס חלק מהתשלומים, כך שנכון להיום, על פי -נתונים שהתפרסמו ע"י חברות נתונים המתמחות בתחום זה ,  שיעור הדיפולטים בתעשיית ה – P2P בארה"ב לא עלה באופן משמעותי מאז פרוץ המשבר. כמו כן, בעקבות המשבר הפלטפורמות של ה –P2P  בארה"ב פרסמו כי ביצעו מהלך של הידוק החיתום והעלאת הריבית בשיעורים של 1% - 4%, כך שהמשקיעים בהלוואות החדשות בתחום יכולים ליהנות היום מריבית גבוהה יותר על הלוואות בסיכון דומה או נמוך מזה שיכלו לרכוש בממוצע בעבר. 

מה היתרונות בהשקעה באפיק ה-P2P ובקרנות כמו שלכם בפרט? 
כפי שניתן לראות מהאמור לעיל, היתרונות של ההשקעה באפיק ההשקעה בהלוואות P2P הם החשיפה לאפיק השקעה ייחודי המגלם בתוכו ריביות גבוהות מאלה הניתן להשיג במערכת הבנקאית או בהשקעה באג"ח ממשלתי. יחד עם זאת, חשוב להדגיש כי הסיכון העיקרי הגלום בהשקעה מסוג זה הינו עלייה בשיעור האבטלה. תרחיש זה, התממש בעקבות משבר הקורונה, ובעקבות פעולות הממשל האמריקאי, עד כה התעשייה צלחה את המשבר. 

יתרון נוסף בהשקעה בקרן כמו שלנו, היא היכולת להשקיע בקרן ציבורית המונפקת על פי תשקיף, המאפשרת למשקיעים בה להיחשף לאפיק זה באמצעות גוף מקצועי האחראי על ניהול ההשקעות תחת מדיניות השקעות מוצהרת, תוך שקיפות ופיזור רחב בין אלפי הלוואות.

האם קיימת חשיפה למט"ח?
 כן, הקרן משקיעה בהלוואות בארה"ב והיא נקובה בדולר ארה"ב.

מה היתרונות בהשקעה בדולר בתקופה זו? 
היתרון של השקעה בדולר בתקופה הנוכחית הוא היכולת ליהנות משער חליפין נמוך במונחים היסטוריים ביחס לשקל למעוניינים להיחשף להשקעות במט"ח.

בשורה התחתונה 
מדובר במוצר שמאפשר חשיפה לתחום ההלוואות וכן חשיפה דולרית שעשויים לגוון את תיק ההשקעות בתקופה התנודתית בשווקים.  

הערות משפטיות
*בשמה הרשמי הלמן-אלדובי איי2פ1, שותפות מוגבלת.
**המידע נועד להסב את תשומת הלב בלבד אינו מהווה הצעה לרכישה או למכירה של יחידות ההשתתפות של הקרן. אין בו כדי להוות תחליף לייעוץ או לשיווק השקעות המתחשב בצרכיו של כל אדם. כל אדם המבקש לקבל מידע מתבקש לעיין בפרסומי השותפות במפורסמים באתר רשות ניירות ערך כאן. אין בנתונים במסמך זה כדי להעיד על תשואות שתושגנה בעתיד או להבטיח תשואה כלשהי. השקעה בקרן כרוכה בסיכונים שונים לרבות סיכון לאובדן ההשקעה וסיכונים כמפורט בכריכת תשקיף הקרן כגון סיכונים מקרו כלכליים המושפעים מהכלכלה העולמית על שוק הלוואות ה-P2P וכן סיכונים הנובעים מהעובדה שההלוואות אינן מובטחות בבטוחות; בדיקת הלווים נעשית על-ידי צד שלישי; וכן תלות באיכות שירות החובות. כמו כן, בהתאם להוראות הסכם השותפות, באירועים מסוימים רשאית השותפות לבצע פדיון שאינו במזומן. אופן חישוב התשואה פשוט כמפורט בסעיף 2.3.4 בתשקיף הקרן. לפרטים נוספים, ראו פרק א' לדו"ח התקופתי של השותפות לשנת 2019, שפורסם ביום 23, מרץ 2020 (מס' אסמכתא: 2020-01-024940), תשקיף המדף של השותפות, שפורסם ביום 27 במאי, 2020 (מס' אסמכתא: 2020-01-047740) ודוחותיה של השותפות ליום 30 ביוני, 2020 שפורסמו ביום 21 באוגוסט, 2020 (מס' אסמכתא: 2020-01-092061).
***לעיון בתשקיף הקרן לחץ כאן.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    תשואה שלילית
    ציפי רוטשילד 01/10/2020 13:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אולי תפרסמו את התשואה שהיתה השנה......??? איך זה שלמרות המשבר הנתונים טובים?... תרשמו מה היתה התשואה בקיזןז שער הדולר....
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות