כל מה שרציתם לדעת על צמדי מטבעות
שוק המטח הוא השוק הגדול ביותר בעולם המוערך בטריליוני דולרים. זהו שוק שבו נסחרים עשרות צמדי מטבעות, אחד מול השני, 24 שעות ביממה כ5 ימים בשבוע.
מסחר במט"ח הוא עסקת חליפין שמתבצעת בו זמנית בין שני צמדי מטבעות וכוללת מרווח (Spread) בין מחיר הקניה של מטבע אחד לבין מחיר המכירה של המטבע השני.
המסחר במט"ח (FOREX) נהנה מיתרונות רבים בעיקר בשל העובדה שהוא מאפשר למשקיעים לסחור במטבע זר מכל מקום בעולם, 24 שעות ביממה, 5 ימים בשבוע (למעט בסופי שבוע).
שוק המטבע הזר, שמהווה זירת מסחר מט"ח גלובלית ומבוזרת וקובע את ערכם היחסי של המטבעות השונים, מאפשר לקונים ולמוכרים ברחבי העולם לקנות או למכור מטבע אחד אל מול השני וזאת בהתבסס על שערי החליפין של צמדי מטבעות. כלומר, כשמטבע אחד מתחזק, המטבע השני בהכרח נחלש. במובן הזה, מסחר במט"ח מבוסס על סחר בצמדי מטבעות (Currency Pair), כאשר שער החליפין של צמד המטבעות משתנה בשעות המסחר.
כל מה שרצית לדעת על צמדי מטבעות
במסחר במט"ח כל מטבע בצמד המטבעות מסומן בשלוש אותיות. שתי האותיות הראשונות מציינות את המדינה, והאות השלישית את המטבע עצמו. לדוגמה: הסימון USD מתייחס לדולר האמריקני (United States Dollar) ו-ILS לשקל הישראלי (Israeli Shekel). בנוסף, נהוג לציין בצד שמאל את המטבע העיקרי או מטבע הבסיס, ובצד ימין את המטבע המשני. כך למשל, מסחר במט"ח יכול לכלול קניה של דולר אמריקאי (USD) ומכירה של שקל ישראלי (ILS) – צמד המטבעות המוגדר בשווקים הפיננסים כדולר/שקל (USD/ILS).
במקרה לעיל, הדולר האמריקאי (USD) הוא המטבע הראשי , והשקל הישראלי (ILS) הוא המטבע המשני – הציטוט של צמד המטבעות מצביע על שוויו של המטבע הראשי אל מול המטבע המשני וכל זאת בהתאם לשער החליפין הרציף החל על העסקה. במילים אחרות, מסחר במט"ח הוא למעשה עסקה של שני מטבעות - מטבע אחד נרכש (לונג) והמטבע השני נמכר (שורט). אם הוא סבור שהמטבע הראשי בצמד יתחזק בזמן שהמטבע המשני ייחלש, עליו לרכוש את צמד המטבעות. עם זאת, אם הוא חושב שהמטבע הראשי ייחלש והמשני יתחזק, עליו למכור את הצמד.
בAtrade- ניתן לפתוח חשבון מסחר החל מ-100 $ בלבד. למידע נוסף לחצו על הלינק, השאירו פרטים ונציג יחזור אליך בהקדם
תנודתיות במסחר במט"ח
כדי להצליח במסחר במט"ח רצוי להכיר את צמדי המטבעות , ללמוד את ה"אופי" הפיננסי הייחודי של כל אחד מהם ולעקוב אחר הנתונים שמשפיעים ומשליכים על חוזקם ועוצמתם. למשל: המצב הגיאו-פוליטי השורר במדינה הרלוונטית, דירוג האשראי ותחזיות מאקרו-כלכליות לגביי התפתחויות צפויות בתחום התוצר המקומי, התעסוקה, האינפלציה, הריבית, שער החליפין והשכר. כל אלו משפיעים על התנודתיות בשערי החליפין - אחת התכונות הבולטות שמבדילות בין צמד מטבעות אחד למשנהו במסחר במט"ח.
פיפס
מדידה של ביצועים בצמדי מטבעות מתבצעת באמצעות פיפס, יחידות הבסיס של המסחר במט"ח, שעל פיהם מחושבים הרווחים וההפסדים של הסוחרים במט"ח (והעמלות בגין העסקה). פיפס נמדד לפי הספרה הרביעית לאחר הנקודה העשרונית (0.0001, מאית האחוז) בציטוט של שער חליפין. השימוש בספרה הרביעית נדרש שכן גם תנודה קטנה עשויה לייצר למשקיע רווח או הפסד.
לדוגמה, נניח כי הצמד דולר/שקל נסחר כרגע בשער 3.1645 ונניח כי אחרי שעה הוא עלה ל- 3.1650, כלומר, בחמישה פיפס. יוצא דופן לעניין זה הוא הין היפני. במקרה שלו נראה 2 ספרות אחרי הנקודה העשרונית ולא ארבע ספרות. לדוגמה, אם הצמד דולר/ין עלה משער של 164.34 ל- 164.54, הוא עלה ב- 20 פיפס.
לעניין זה חשוב לציין שככל שצמד מטבעות הוא תנודתי יותר, הסיכון להפסד גדול יותר וכך גם הסיכוי לרווח.
לפתיחת חשבון מסחר עצמאי באייטרייד החל מ-100 $ בלבד, לחצו כאן
הפעילות בזירה דורשת מיומנות, ידע והבנת הסיכונים ואינה מתאימה לכל אדם. פעילות ממונפת כרוכה בסיכון ממשי של אבדן מלוא כספי ההשקעה בתוך זמן קצר. החברה המפעילה זירה זו פועלת כצד נגדי לעסקאות איתך ולכן היא המוכרת כשאתה קונה והיא הקונה כשאתה מוכר. אין באישור שנותנת רשות ניירות ערך לניהול הזירה אישור לטיב המסחר בזירה או במכשירים הפיננסיים הנסחרים בזירה, או אישור כי מדובר באפיק השקעה בטוח או מומלץ. המסחר מגיל 18. המסחר באייטרייד באמצעות חוזי הפרשים.(CFD) ט.ל.ח
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה