הקלה לעסקים קטנים: "עוסקים זעירים" יוכלו לנכות הוצאות בגובה של 30% בלי להגיש דו"ח שנתי
ועדת הכספים של הכנסת אישרה היום פה אחד, תוך ההסכמה בין הקואליציה לאופוזיציה, לקריאה שנייה ושלישית את רפורמת "עוסק זעיר" במסגרת חוק ההסדרים. לפי הרפורמה, החל משנת 2024 עסקים שמחזורם השנתי אינו עולה על כ-120 אלף שקל יהיו זכאים לנכות מהכנסותיהם שיעור הוצאה נורמטיבי של 30% מהמחזור במקום לדרוש ניכוי הוצאות בפועל.
לפי ההצעה, בפני יחיד הבא לפתוח עסק זעיר כעוסק פטור יעמדו שני מסלולים שהוא יוכל לבחור ביניהם: המסלול הראשון הוא המסלול הרגיל הנהוג כיום, שבו בעל העסק יהיה חייב בתשלום מע"מ על עסקאותיו, אך מנגד יהיה רשאי לקזז תשומות, ויוכל לנכות את הוצאותיו במס הכנסה לפי כללי המיסוי הרגילים. עוסק כזה יהיה גם חייב לחשב את הוצאותיו ותשומותיו באופן מפורט כדי שיוכל לדרוש את התשומות שלו ואת הוצאותיו במסגרת הדוחות התקופתיים המוגשים למס ערך מוסף ולמס הכנסה.
במסגרת המסלול המיוחד בהצעה: עוסקים זעירים, הפטורים ממס ערך מוסף, יהיו זכאים לנכות מהכנסותיהם שיעור הוצאה קבוע חלף דרישת ניכוי הוצאות בפועל. כך לא יידרשו העוסקים להכיר את ההוראות המורכבות של ניכוי הוצאות בפקודה. עוסק במסלול המיוחד לא יידרש להגיש דוח שנתי במס הכנסה, או לחשב באופן מפורט את הוצאותיו ותשומותיו במהלך השנה.
במסגרת ההצעה, מוצע לקבוע את שיעור ניכוי ההוצאות הנורמטיבי על גובה של 30%, זאת כאשר השיעור הועלה לדרישת הוועדה, כאשר בהצעת החוק המקורית זה עמד על 20% ממחזור העסקאות. בדברי ההסבר מצוין כי "שיעור זה משקף סכום הוצאות סביר לעוסקים אלה, כאשר ההנחה היא שמי שיש לו הוצאות גבוהות יחסית יבחר במיסוי מדויק, בהתאם לכללים הקיימים היום".
ההצבעה בוועדת הכספים. צילום דני שם טוב, דוברות הכנסת.
במשרד האוצר טוענים כי "רפורמה זו תצמצם את הנטל הביורוקרטי על מאות אלפי עסקים קטנים בישראל, בכך שבמקרים רבים היא תפטור את בעלי העסקים מחובות שונות כמו הגשת דו"ח שנתי ותשלום מקדמות. בכך יחסכו בעלי עסקים קטנים זמן רב שמוקדש כיום למיצוי זכויות ודיווח ובמקרים רבים גם יחסכו את ההוצאה על ייצוג מקצועי מול רשות המסים. חישוב שיעורי המס, הטבות מס, נקודות זיכוי וכדומה, יתבססו על מערכת תיאומי המס הקיימת כיום, באמצעותה מחושב ניכוי המס לשכירים בעלי הכנסה נוספת".
בנוסף, במסגרת הרפורמה תגדל תקרת ההכנסה המאפשרת לעצמאים להירשם כ"עוסקים פטורים" לצורך מע"מ, מכ-108 אלף שקל בשנה לכ-120 אלף שקל בשנה, כך שעוסקים רבים יוכלו להיחשב כ"עוסקים פטורים" לצורך מע"מ וכ"עוסקים זעירים" לצורך מס הכנסה וכך לצמצם משמעותית את נטל הדיווח שלהם לרשות המסים.
כמו כן, סוכם כי התקרה השנתית של 120 אלף שקל לא תתעדכן בהתאם לשינוי במדד המחירים לצרכן בשנים 2024 ו-2025 ורק החל משנת 2026 תוצמד למדד. קבלת מעמד "עוסק זעיר" מול מס הכנסה תהיה פעולה וולונטרית ובעלי עסקים שיבקשו להמשיך לדווח במסלול הקיים יוכלו לעשות זאת. בנוסף, נקבעו תנאים שונים לקבלת מעמד "עוסק זעיר" שנועדו למנוע מקרים של ניצול לרעה של ההטבה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.בלוףצפיתי בכל הדיונים 10/05/2023 11:23הגב לתגובה זו0 0לא הטבה ולא הקלה, חכו לסוף השנה ותראו את התוצאה בכיס, בדקתי לעומק 30% זה כלום ושום דברסגור
-
2.להלן הסכומים שיפסידו העוסקים הפטוריםאחד שיודע 10/05/2023 07:57הגב לתגובה זו5 0בגדול דפקו פה הרבה עסקים , כמי שעוקב אחר התנהלות רשות המסים לאורך השנים צריך להכיר מקרוב כדי להבין שעובדים עליך, עוסק פטור שההוצאות שלו עומדות על 45% מהמחזור יפסיד פה 2400 מס הכנסה לגבר(חצי מזה לאשה), 5000 שקל הפרש דמי ביטוח לאומי, 2400 הפרש למס הכנסה ו4773 לפנסיה שהיא חובה כיום, ביטוח לאומי לא יוכר כהוצאה לצורך מס וגם הוצאות רכב שעומדות במינימום על 10000 בשנה כפול 45% לא יוכרו כהוצאה, חשבוניות , ציוד משרדי , חומרים, הכל לפח, עובדים עלינו בעיניים, רק בסדום חילקו "הטבות" כאלה, שום דבר לא "נורמטיבי" ב30% , כשרשות המסים מחלקת "הטבות" תברח ומהרסגור
-
1.יופיאבי 09/05/2023 18:53הגב לתגובה זו3 1עלו והצליחו הגיע הזמן שהפולטיקאים יתעוררו ויתחילו לפעול לטובת המצב הכלכליסגור