מעבדות לחרות כלכלית: הכדורגלנים שעשו כסף באירופה
לא מעט שמות של ישראלים עשו שדרוג מקצועי על כר הדשא, אבל יש כמה דוגמאות בולטות. ערב פסח: הנה 5 שיצאו לחירות כלכלית בחו"ל
מעבדות לחירות: רבים מכדורגלני ישראל עשו לאורך השנים שדרוג כלכלי באמצעות הקריירה שלהם. הם יצאו לשחק בחו"ל, הכפילו, שילשו ובמקרים רבים גם הרוויחו יותר מזה כאשר שיחקו מעבר לים.
שחקני עבר כמו רוני רוזנטל, אבי כהן ז"ל, אלי אוחנה ואייל ברקוביץ' ולאחרונה גם המעברים של ערן זהבי, מנור סלומון ומונאס דאבור, עשו זאת בעבר.
לקראת חג הפסח, "ביזספורט" עם 5 דוגמאות מעניינות של כדורגלנים שיצאו לחירות כלכלית בעזרת הכדורגל.
ליאור רפאלוב
הקשר בן ה-36 החל את הקריירה במכבי חיפה והפך לאחר השחקנים המשמעותיים של הירוקים בתחילת שנות האלפיים. רפאלוב יצא לפני 12 שנה, בשלב מאוחר ממה שציפו, לשחק באירופה. במכבי חיפה הוא הרוויח שכר של 300 אלף דולר לעונה, אבל ב-2011 נמכר הקשר לקלאב ברוז' תמורת 2.5 מיליון אירו - אחת העסקאות הטובות שעשה יענקל'ה שחר כבעלים.
רפאלוב הכפיל את שכרו כאשר זכה 800 אלף אירו לעונה והיה בין 20 השחקנים המרוויחים ביותר בבלגיה. אבל עזבו את זה - הוא פתח עסקים במדינה וכיום, אין לו שום סיבה לחזור. כבר יותר מעשור הוא משחק בליגה הבלגית ולאחרונה, למרות הירידה בשכרו, נחשב לאחד השחקנים המוכרים בכדורגל המקומי. הכפלת השכר הוציאה אותו לחירות כלכלית.
יניב קטן
השחקן לשעבר, כיום בן 42, גדל במכבי חיפה ולאחר שמונה שנים, עם שלל הישגים בכרמל - נמכר לקבוצת ווסטהאם האנגלית. שם שכרו הגיע ל-800 אלף דולר לעונה. למרות הכסף הגדול, כבר לאחר 8 משחקים החליט הישראלי לחזור למדים הירוקים ולחזור להיות קפטן מכבי חיפה. הוא אף הגדיל משמעותית את שכרו שהגיע לכדי 1.4 מיליון שקל לעונה והפך לסמל.
אליניב ברדה
המאמן הנוכחי של הפועל באר שבע היה מהראשונים שעשה קריירה מפוארת בבלגיה. ב-2007, לאחר שנתיים בהפועל תל אביב, חתם הישראלי בקבוצת גנק - שם הצליח לזכות בחוזה של 500 אלף אירו לעונה - משמע, הכנסה של 2.8 מיליון שקל. לאחר חמש שנים במועדון הבלגי הרוויח 11 מיליון שקל. לאחר מכן חזר להפועל באר שבע ושם שכרו עמד על כמיליון שקל לעונה.
דודו אוואט
השוער הישראלי נחשב לאחד הישראלים הבכירים ששיחק בליגה הספרדית, שם היה יותר מעשור. גם שכרו של השוער בן ה-45, השתדרג משמעותית, כאשר במכבי הרוויח כ-150 אלף דולר לעונה וב-2003 חתם בראסינג סנטאנדר ושם הרוויח 900 אלף אירו לעונה - בהחלט לא שכר שהיה מקבל בישראל.
עשה לא מעט כסף. כהן, מימין (ברני ארדוב. מכבי נתניה, האתר הרשמי)
אלמוג כהן
המנהל המקצועי של מכבי נתניה נחשב לסמל, גם בזכות העובדה שבחר לחזור מחו"ל לקבוצה מעיר יהלומים וגם בשל הקירבה שלו לאוהדים המקומיים.
שכרו הראשוני של כהן בנתניה בשנים בין 2006-2010 היה כ-150 אלף דולר ואילו בגרמניה ובעיקר בקבוצתו הראשונה שם, נירנברג, שדרג את עצמו והרוויח 550 אלף אירו לעונה כולל תמלוגים. אבל עזבו את זה. כהן הגיע לאינגולשטאדט לא רק כשחקן מוביל, אלא הפך לקפטן. בגרמניה. הוא זכה להכרה בשל העובדה שהפך לשחקן משמעותי ולבעל סרט הקפטן.
כמובן, יש עוד ישראלים רבים שעשו את המעבר לחו"ל והרוויחו הרבה יותר כסף. מאור בוזגלו, ביברס נאתכו, שון וייסמן, אלי דסה ועוד שחקנים פעילים רבים הצליחו לסדר לעצמם במהלך השנים חוזה עתק. בדרך כלל, חוזה ממוצע בארץ עמד על 300 אלף דולר ובחו"ל - פי 2. בהמשך הקריירה, חלק מהכדורגלנים שידרגו עוד את השכר שלהם ואחרים - חזרו לישראל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.הבעיה של הכדורגלנים זה הימורים אבל אלה לא הימרומרדכי 05/04/2023 10:55הגב לתגובה זו1 0ושמרו על המשפחות שלהםסגור
-
2.קריירה של שחקן כדורגל מאוד קצרה לכן הוא חייב להשקיע ...קשקש 05/04/2023 09:44הגב לתגובה זו2 0יש כאלה שהיו עילויים בכדורגל שרפו את הקריירה והרסו לעצמם את העתיד הזמן רץ ומצאו את עצמם ללא הון ועם חובותסגור
-
1.4 שיחקו במכבי חיפה... אימפריה! (ל"ת)יאללה חיפה אליפות 05/04/2023 07:21הגב לתגובה זו0 0סגור