מנצ'סטר סיטי בחוץ: 10 המועדונים שמרוויחים הכי הרבה ממכירות מוצרים
אין ספק שהעניין הכלכלי בכל הקשור לכדורגל נסק בשנים האחרונות. משכורות עתק בערב הסעודית, שחקנים שעוברים קבוצות בסכומי על, מכירות כרטיסים, וכמובן - מרצ'נדייז. מועדוני הפאר הגדולים משיקים חולצות משחק חדשות בכל עונה, בנוסף לקטלוג מוצרים שלם של כל הבא ליד. כעת, אופ"א פרסמה דוח כלכלי חדש ששופך אור על הקבוצות שמרוויחות הכי רהבה מהעניין כיום.
מקום עשירי - טוטנהאם
נדמה כי התרנגולים התאוששו לא רע מעזיבת השחקן הגדול ביותר שלהם בקיץ, הארי קיין, כשהם מרוויחים 74 מיליון אירו ממכירות.
מקום תשיעי - יובנטוס
מעמד הגברת הזקנה בכדורגל האיטלקי פחת בשלוש שנים האחרונות, לאחר עשור של דומיננטיות באחת הליגות הטובות בעולם. המותג נשאר אותו מותג, עם הכנסות דומות לשל טוטנהאם - קצת מעל 74 מיליון אירו.
מקום שמיני - צ'לסי
על הדשא הקבוצה נמצאת במשבר עמוק, כשהיא במקום העשירי בליגה לאחר שבעונה הקודמת רשמו כישלון חרוץ. אך מחוץ למגרש העסקים פועלים כרגיל, כשהבלוז מרוויחים 87 מיליון אירו ממכירות מרצ'נדייז.
מקום שביעי - ארסנל
התותחנים שחזרו לגדולתם כמו בתחילת שנות האלפיים הפכו לשם דבר בשתי העונות האחרונות תחת מיקל ארטטה, וממכירות מוצרים הרוויח המועדון מעט מעל צ'לסי: כ-89 מיליון אירו.
מקום שישי - פריז סן ז'רמן
מה כבר אפשר להגיד על המועדון שנכון לכתיבת שורות אלה משחק בו אחד השחקנים הפופולאריים בעולם - קיליאן אמבפה. ובכל זאת, נראה כי האלופה הצרפתית נפגעה מעזיבתם של ליאו מסי וניימאר, כשהיא מוכרת מוצרים בשווי 97 מיליון אירו.
מקום חמישי - מנצ'סטר יונייטד
ישנה הסכמה כללית על כך שיונייטד אחד ממותגי הכדורגל הגדולים בעולם, למרות התוצאות המאכזבות במגרשים. השדים האדומים נמצאים בפתח החמישייה הראשונה, עם סכומים אפילו יותר מרשימים - 130 מיליון אירו.
מקום רביעי - ליברפול
היריבה המושבעת של יונייטד מנצחת גם במכירות המרצ'נדייז, עם הכנסות של 132 מיליון אירו. בקיץ זה יכול להשתנות, עם עזיבה פוטנציאלית של כוכב הקבוצה מוחמד סלאח.
מקום שלישי - באיירן מינכן
הבווארים אמנם מפסידים במאבק האליפות, אך מנצחים בענק את כל הקשור במכירות מוצרים, עם הכנסות בגובה 147 מיליון אירו. נראה שההגעה של הארי קיין עזרה.
מקום שני - ריאל מדריד
מועדון הפאר הספרדי תמיד החזיק בחיקו לפחות כמה כוכבי על. כעת, עם העלייה המטאורית של שחקנים כמו ויניסיוס ג'וניור וג'וד בלינגהאם, הבלאנקוס יכולים להתגאות בהכנסות ענק בשווי 155 מיליון אירו.
מקום ראשון - ברצלונה
יותר משלוש שנים עברו מאז שמסי עזב את קטלוניה, אך הפרעוש הפך את ברצלונה למותג הכדורגל הגדול ביותר בעולם, וההשפעה שלו ניכרת גם היום. נכון, אין לברצלונה שחקן שמשמש כפני המועדון, אך זה לא עוצר את הבלאוגרנה מלעקוף את כל היריבות כשזה נוגע למכירות מוצרים, עם הכנסות מרשימות בגובה 179 מיליון אירו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה