למה ההצעה של רג'וב להשעות את ישראל מתחרויות ספורט (שוב) נכשלה
הכדורגל הישראלי רשם ניצחון ראשון במערכה. הבוקר התפרסמה ההחלטה בקשר לבקשה של התאחדות הכדורגל הפלסטינית להשעות אותנו מפעילויות פיפ"א. בישראל העריכו שהנושא לא יגיע להצבעה, וכך קרה, למרות נשיא פיפ"א, ג'יאני אינפנטינו, סיפק אמירה מדאיגה כשאמר כי "כולנו סובלים ממה שקורה בפלסטין ומתפללים לילדים שסובלים".
זו אינה הפעם הראשונה שג'יבריל רג'וב, נשיא ההתאחדות הפלסטינית, מלהיט את היצרים. בשנת 2013 הוא נפגש עם יו"ר ההתאחדות דאז, אבי לוזון. רג'וב טען כי ישראל לא מאפשרת מעבר חופשי בין ערים גם לשחקני כדורגל, גם בתוך שטחי הרשות. לישראל הייתה לכך סיבה טובה, ביטחונית כמובן, ולכן רג'וב לא הצליח להפעיל סנקציות כלשהן. נזכיר כי ב-1978 ישראל סולקה מהקונפדרציה האסיינית, עד שהתקבלה ב-1990 לאופ"א. ב-2015 נערכה פישה בין מישל פלאטיני, אז נשיא אופ"א ואוהד ישראל, לבין יו"ר ההתאחדות דאז עופר עיני, כשהפלסטינים ביקשו להשעות את ישראל מכל פעילות בשל מדיניות ישראל כלפי הפלסטינים ועזה. גם בפעם ההיא, זה לא ממש עזר לה.
כעת, רג'וב ניסה לגרום לכך שלא רק הכדורגל, אלא כלל הספורט הישראלי יוחרג מפעילויות פיפ"א. למרות הכישלון, זה לא הצעד האחרון שלו והוא ינסה להגיש עתירות נוספות. לפי גורמים בהתאחדות עוד אתמול, ההערכה הייתה שההצעה לא תתקבל. "הוא שלח הצעה מפורטת של 12 עמודים וטוען להפרות", סיפר אמש גורם בהתאחדות לביזספורט. "רג'וב כנראה שכח מי התחיל את המלחמה הזאת. האם בעקבות השתתפותם של מורים ועובדים סוציאלים בטבח ניסו להקפיא את הפעילות החינוכית של הפלסטינאים בעולם? אלה דברי הבל, נראה שרג'וב מחפש יותר תשומת לב וכותרות, הוא יודע שההצעה לא תעבור".
טיפל בעבר ברג'וב. אבי לוזון (Getty images Israel)
לטענתו, 100% ממתקני הספורט בעזה נהרסו וכי 283 ספורטאים, עובדים, שופטים ומאמנים נהרגו במהלך המלחמה. לטענת רג'וב, 91 כדורגלנים ומאמנים היו בתוכם. ישראל, כמובן, אינה מכוונת להרג ספורטאים ולכן מדובר בבדיחה. אחת הטענות שנשמעות בעניין היא שישראל רצחה ספורטאים, מה שמונע בשלב זה מפלסטין להשתתף בתחרויות או לקדם את עצמה במישור הבינלאומי. מי שמכיר את ההיסטוריה, יודע שהטענות האלה לא יחזיקו מים.
רג'וב יעשה הכל כדי שישראל תיפגע. לקראת ההצבעה בקונגרס התאחדות הכדורגל העולמית בבנגקוק, הוא שחרר סרטון שהפיקה ההתאחדות הפלסטינית (מה שלא עזר לו) ובו "פשעי מלחמה של ישראל באצטדיונים ברצועת עזה". יו"ר ההתאחדות הנורבגית, ליז קלאבנס, הודיעה כי תתמוך בהצעה שלו. בישראל, כאמור, מעריכים שהיא לא תעבור.
מההתאחדות נמסר בתגובה: "לאחר שאתמול החליטה מועצת פיפ"א פה אחד כי אין מקום לדון בקונגרס בבקשה הפלסטינית, הבוקר אישר זאת גם הקונגרס ומנע הצבעה בנושא. בהסכמת ההתאחדות הישראלית, סוכם כי הנושא יידון רק במסגרת מועצת פיפ"א, ככל שתמצא לנכון בעתיד, ושני יושבי הראש של ההתאחדויות נשאו נאומים (מצורף בהמשך בקובץ נפרד הנאום המלא של יו"ר ההתאחדות, שינו זוארץ, בפני הקונגרס). קונגרס פיפ"א ננעל לפני מספר דקות".
יו"ר ההתאחדות לכדורגל, שינו זוארץ: "אל מול ניסיון נואל לפגוע במדינת ישראל, בתדמיתה ובלגיטימיות שלה באמצעות השעיית הכדורגל שלנו מכל הטורנירים והמפעלים הבינ"ל, הצלחנו לבטל מהלך שהיה מכתים אותנו ופוגע בנו אנושות ברמה המדינית, הספורטיבית, המוסרית והתדמיתית כמדינה, כחברה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה