ספרד מחכה: מי עדיפה, אנגליה או הולנד, ומי יעמוד למבחן הערב?

סאות'גייט חייב לחזור עם גמר ביד מהטורניר הזה, אחרת הוא יילך הביתה. פיל פודן צריך לקחת על עצמו יותר, ומנגד - גאקפו חייב להתעלות כדי להשאיר סיכוי לאורנג'. מה ההבדל בין הסגלים ומה אומרת הסטטיסטיקה? רק אחת תפגוש את ספרד בגמר
 | 
telegram

לא משנה איך ייגמר חצי הגמר הערב (22:00) - על הנייר, אנגליה או הולנד יגיעו כאנדרדוג לקראת המשחק מול ספרד. הלה רוחה הרשימו אתמול בניצחון על צרפת, והם נחשבים לפייבוריטים עוד לפני הגמר שיסתיים ביום ראשון - אבל אנגליה והולנד ממש לא אמרו את המילה האחרונה.

אז מה יש לסאות'גייט או לקומאן להציע? נתחיל במשחק הערב. שתי הנבחרות לא נמצאות בכושר טוב בטורניר הזה, אבל לאנגליה יש יתרון מרכזי שיוכל לעזור לה - שני המשחקים האחרונים הסתיימו במהפך - שמינית הגמר מול סלובקיה והמשחק מול שוויץ הוכיחו שלנבחרת יש עדיין אופי, למרות שהמאמן שלה הפך לבדיחה ברשת (ואם לא יחזור עם הגמר, אין ספק שהוא לא צריך להמשיך). במקום לייצר כדורגל התקפי, סאות'גייט בחר לשמור על פוזישנים, עד המשחק האחרון דחק את פיל פודן לאגף וגרם לנבחרת להיראות כפי שהיא נראתה בטורנירים רבים בעבר - אפורה ומשעממת.

אנגליה, שמחפשת תואר ולא סגנות מאז 1966, רוצה למחוק את הרושם שהותירה ביורו הקודם, להגיע לגמר ולנצח אותו. הולנד לא הייתה בחצי הגמר מאז 2004, ובכל ארבעת הפעמים האחרונים שהייתה שם  - הפסידה. מצד שני, במפגש האחרון בניהן לפני חמש שנים ידה של הולנד הייתה על העליונה.
 


סאות'גייט עשה מהלך שלא אופייני לו במשחק האחרון: הוא פתח עם שלושה בלמים, תפקד את סאקה כשחקן אגף וראה ממנו יכולת אחרת לגמרי. אנגליה הייתה יוזמת ורעננה יותר משוויץ במחצית הראשונה, ובשנייה - נחלשה וספגה את השער. נראה שזה מה שגורם לאנגלים להתעורר - כשהקבוצה מפגרת, סאות'גייט לוקח את העניינים ליידיים ומשחרר את הקבוצה. הוא מאפשר לה לשחק כדורגל התקפי ואנגליה נראית שונה לגמרי.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המשחק הערב זה הזמן של פודן להוכיח שהוא מסוגל להרים את אנגליה בטורניר הזה. בלינגהאם הציל את הנבחרת מול סלובקיה, סאקה עשה זאת מול שוויץ למרות טורניר חלש מאוד שלו וכעת, פודן צריך להתעלות מעל הקבוצה ולהוכיח שהוא שווה את האמון שהמאמן שלו נתן בו. ההחלטה לא לזמן את גריליש היא שערורייתית, לא פחות, ואם אנגליה לא תזכה ביורו יכול להיות שסאות'גייט ישלם עליה מחיר כבד.

מארק גהי אמור לשוב למרכז ההגנה הערב אחרי הרחקה ונראה שאזרי קונסה ישוב לספסל. לוק שואו שנראה טוב במשחק האחרון עשוי לפתוח בשל היכולת הבינונית של קירן טריפייר, שמילא את מקומו של שואו כי היא פצוע.

הולנד, כזכור, לא נחשבה למועמדת לזכות ביורו. היא פתחה את הטורניר בצורה צולעת, ונראה שאף אחד לא באמת מאמין שם שהיא מסוגלת ללכת "עד הסוף". קומאן היה שוטתף לגמר האחרון של הולנד ב-1988 וקרוב מאוד לעשות זאת גם כמאמן. המאמן שוקל לעשות מספר שינויים, כולל הצבת ואוט וחהורסט, שנראה טוב מול טורקיה, בהתקפה. גם דונייל מאלן שכבש צמד מול רומניה עשוי לפתוח.

הולנד עברה משברון קטן בדרך לחצי הגמר. היא הייתה אמורה לקיים אתמול מסיבת עיתונאים, אבל שיבוש בתנועת הרכבות בין וולפסבורג לדורטמונד מנע ממנה להתקיים וכך חלק מההכנות השתבשו. 

רבים מאוהדי אנגליה ביקרו את ההחלטה לפתוח עם הארי קיין, אבל סאות'גייט ממשיך להאמין בכוכב שלו. "אנחנו צריכים להגיע לגמר", אמר אתמול קיין. "ככל שמגיעים רחוק יותר ונראים טוב יותר, כך הציפיות גבוהות יותר. יש לנו מטרה, להגיע לגמר יורו שני ברציפות. יש הרבה ניסיון בסגל במעמדים הללו, נצטרך לתעל את הלחץ להתרגשות".

מבחינת שווי שוק, אגב, אנגליה היא הפייבוריטית בטורניר - שווי שוק של 1.52 מיליארד אירו. שניים מהשחקנים שתורמים מאוד לשווי הם ג'וד בלינגהאם (180 מיליון אירו) ופיל פודן (150 מיליון אירו). שחקני הולנד שווים 815 מיליון אירו. הכוכב של הולנד הוא כמובן קודי גאקפו (3 שערים עד כה), שסיים עונה עם 16 שערים ו-6 בישולים ב-53 משחקים, כש-18 משחקים הוא פתח על הספסל ונכנס כמחליף. בהולנד הוא כוכב, אבל אצל יורגן קלופ הוא עוד שחקן בסגל - ללמדכם על ההבדל מול הסגל של אנגליה, שמונה שחקנים רבים שנחשבים לכוכבים בקבוצות שלהם. שלושה שערים בטורניר זה המון - רק ג'וני רפ ודניס ברגקאמפ עשו זאת קודם בשני טורנירים גדולים. גאקפו כבש שלושה שערים גם במונדיאל בקטאר.

הסטטיסטיקה, אגב, דווקא עומדת לטובתם של האורנג'. היא ניצחה 7 פעמים, אנגליה רק 6, אבל תשעה משחקים הסתיימו בתיקו. האם הערב נראה הארכה?

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות