זכויות הגבר נשמרו: נדחתה בקשה להעברת תיק לביהמ"ש לענייני משפחה

בני הזוג לשעבר היו שותפים בעסק בתחום התיירות, אך הסתכסכו והבעל טוען שהאישה עזבה את העבודה לטובת מתחרה וגנבה לקוחות
אבי שאולי | (2)

בית הדין האזורי לענייני עבודה בתל-אביב דחה בקשת אישה להעברת תביעה כנגדה בעילות של דיני עבודה לביהמ"ש לענייני משפחה (ס"ע 29358-11-11). השופטת הדס יהלום קבעה שאין כל אינדיקציה לכך שבין הבעל לאשתו לשעבר לא נוצרו יחסי עבודה מעבר ליחסים המשפחתיים.

בני הזוג עבדו יחד שנים רבות בעסק משפחתי בתחום התיירות. לאחר שהחליטו להתגרש פרץ בין השניים סכסוך והבעל, שיוצג על ידי עורכי הדין זאב לרנר ואמיר איבשקובסקי, טען שהדיון בענינייהם צריך להתנהל בבית הדין לעבודה ולא בבית המשפט לענייני משפחה.

לדברי הבעל האישה עזבה את עבודתה ללא הודעה מוקדמת, גנבה לקוחות העסק והביאה לנזקים בתפקידה כעובדת החברה המשותפת. נגד האישה, המיוצגת על ידי עו"ד אבי גפן, נטען בין השאר שעזבה את החברה לטובת עבודה בחברה מתחרה.

בין אם יש לכך צידוק או לא, בהליכי גירושים בישראל נשים רבות מעדיפות לפנות לבית המשפט לענייני משפחה ואילו גברים מעדיפים לפנות לבית הדין הרבני. אולם במקרה זה, פסק הדין מחזק את מעמדו של בית הדין לעבודה בדבר סמכותו הייחודית לבחינת טענות הקשורות ביחסי עבודה גם במקרה של בני זוג העובדים יחד באותו מקום עבודה.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    עמית גונן 28/07/2013 12:30
    הגב לתגובה זו
    במקרה שלי השופט העדיף/המליץ וקצת הלחיץ בשביל להעביר את התיק לבית המשפט לענייני משפחה. בעצם הוא די לחץ על זה והעורכת דין שלי התקפלה. כל הכבוד לבעל שהלך עד הסוף. אני מקווה שזה יעזור לו לסגור פשרה סבירה וטובה בעניין ושיחשוב על הילדים עם יש.
  • שי 29/07/2013 00:02
    הגב לתגובה זו
    חבל שעורכת הדין שלך התקפלה. לפעמים שווה לעשות שרירים ולהלחם כדי לזכות בקצת זכויות. אסור לגברים להתקפל בבית המשפט רק בגלל הפחד שבית המשפט גם כך יתן לאישה מה שהיא רוצה. כל הכבוד גם לשופטת האמיצה; זה פסיקה יוצאת דופן. כנראה שגם היה לו ייצוג טוב .