היתה לך דירה לפני שהתחתנת והתגרשת - האם הדירה שייכת גם לגרושתך? הנה פסיקת בית המשפט
תביעות על רכוש בגירושין הן לא דבר חדש בישראל. בתי המשפט עמוסים בסכסוכי גירושין. אבל מה קורה כשלאחד מבני הזוג יש נכס אותו רכש עוד לפני שהכיר את אשתו. נכס שהוא שילם עליו עוד הרבה לפני שבכלל חשב להתחתן. האם לאחר הגירושין גם בנכס זה יהיה צורך להתחלק? האם גם לגרושתו יש זכויות בנכס?
לאחרונה הבאנו פסק דין על בני זוג אשר חתמו על הסכם להפרדה רכושית לפני שהתחתנו, אך בית המשפט קבע שם שלהסכם לא היה תוקף לאחר שבני הזוג נישאו.
המקרה שלפנינו מספר סיפור אחר, המקרה אומנם דומה, מבחינת המחלוקת על הנכס, אך שונה באופן משמעותי. תחילתו של הסיפור בשנת 1993 אז רכש האיש בית שעלה לו 105 אלף דולר.
לשם רכישת הבית נטל משכנתא של 41 אלף שקל שסולקה לאחר כשנתיים. בשנת 1995 הכיר את בת זוגו, בשנת 2000 השניים נישאו. בני הזוג התגוררו בדירה במהלך נישואיהם יחד עם בנם, אך בשנת 2016 יחסי בני הזוג עלו על שרטון והם נפרדו.
במהלך השנים נרשמו שתי משכנתאות על הזכויות בבית שניטלו לצורך מימון עסקאות נדל"ן שביצעו הצדדים במהלך חייהם המשותפים, משכנתא אחת של 323 אלף שקל, ומשכנתא נוספת של 900 אלף שקל. שתי המשכנתאות כוסו לאחר מכירת הנכסים.
בני הזוג ניהלו מספר הליכים משפטיים לאחר הפרידה במסגרתן אישר בית המשפט בשנת 2018 לבני הזוג למכור את הבית ב-3.75 מיליון שקל. לאחר מכן כספי המכירה הופקדו בחשבון נאמנות.
נכס משותף
בתביעה עתרה האישה לפסק דין הצהרתי, בו ייקבע כי היא בעלים משותפים בבית שבמחלוקת, וכי בית המשפט יורה על שחרור הכספים שנשמרו בנאמנות למטרה זו. בנוסף תבעה כי בית המשפט יורה על רישומה כבעלים בנכס או לכל הפחות ירשום הערת אזהרה התואמת להערת האזהרה שנרשמה על שם בעלה לשעבר. כן ביקשה להורות על חלוקה של 30%/70% לטובתה בזכויות הסוציאליות והפנסיוניות.האישה ביקשה לקבוע כי "בית המגורים, חרף העובדה כי הוא רשום על שם בעלה לשעבר ונחשב "נכס חיצוני", הוא נכס המשותף לשני הצדדים". לטענתה, בפסיקה נקבעו מספר פרמטרים שיכולים לסייע בשאלה אם היה שיתוף ספציפי, אותם הפרמטרים מהווים "דבר מה נוסף" מלבד נישואים ממושכים, כדי להצדיק את השיתוף הספציפי בבית המגורים.
האישה טענה, כי האיש רכש את הבית כשנתיים בלבד לפני שהכירו. לטענתה, כבר משנת 1995 יחסי הצדדים התהדקו והם ראו עצמם כשותפים להמשך חייהם ועברו להתגורר יחד בבית שבמחלוקת. בנוסף טענה, כי היא, בעלה לשעבר ובנם התגוררו בבית שבמחלוקת במשך 21 שנה החל משנת 1995 כשהצדדים הכירו.
עוד טענה האישה, כי כבר מתחילת ההיכרות ביניהם הייתה כוונת שיתוף ולכן בשנת 1995 הם כיסו יחד את הלוואת המשכנתא שלקח בעלה לשעבר לרכישת הדירה. עוד טענה האישה, כי במהלך השנים היא הפקידה סכומי כסף שקיבלה לטובת הבית, לשיפוצו, לאחזקתו ולשימורו. לטענתה, בשנת 2006 כשסיימה את עבודתה העבירה את כספי הפיצויים לטובת שיפוץ משמעותי של הבית והצדדים עמלו יחד במשך השנים על מנת להשביחו.
בנוסף טענה, כי עוד בסמוך להיכרותם בשנת 1995, הם לקחו יחד הלוואות לצורך בניית שני בתים, כך כשנה לאחר ההיכרות, ניגשו למכרז, זכו בשני מגרשים, בנו עליהם שני מבנים ולאחר מכן מכרו אותם. האישה טענה כי התנהגות זו מעידה כי עוד טרם נישואיהם הייתה כוונת שיתוף והיה ביניהם קשר קרוב והם פעלו יחד למינוף מצבם הכלכלי באמצעות חוש עסקי שהיה לשניהם.
האישה טענה כי סמכה על בעלה לשעבר בעיניים עצומות ולא פקפקה לרגע כי הבית שייך גם לה. עוד טענה, כי במסמכי הרישום שני הצדדים הצהירו כי הבית שלהם הוא ביתם כלפי כולי עלמא. לטענתה, בעלה לשעבר הודה כי הבית שייך לשניהם, בכך שהודה כי השכירו את הבית לאירועים, הוא כינה את הבית "הדירה המשותפת".
בנוסף עתרה לתשלום דמי שימוש בגין השימוש הבלעדי שנעשה בבית שבמחלוקת בכל התקופה מיום שנאלצה לצאת מהבית.
לא הייתה כוונת שיתוף
בעלה לשעבר טען כי הם עברו להתגורר יחד בבית רק בשנת 2000 ולא מיד עם הפיכתם לזוג בשנת 1995. לטענתו האישה כלל לא כיסתה איתו את המשכנתא שרבצה על הבית. לטענתו האישה הייתה אז צעירה בת 20, אישה בתחילת דרכה ללא השכלה וממון, והוא שב אותה עת מארה"ב עם הון ורכוש רב. לטענתו, בנסיבות אלה לא סביר כי האישה תכסה משכנתא לאדם שזה עתה הכירה, על הבית שלו, ללא כל רישום המעיד זאת.
בנוסף טען כי מעולם לא הייתה כוונת שיתוף על הבית. הוא רכש את הבית טרם הכירו הצדדים, כאשר במהלך השנים רכשו הצדדים יחד נכסים רבים, רכבים והשקעות אשר נרשמו על שם שניהם, ואילו הנכס היחיד שהאישה לא נרשמה כבעלים עליו הוא הבית. לטענתו, במשך השנים הוא הקפיד לא להשביח את הבית, כדי להימנע מהליך זה, על מנת שהאישה לא תטען לבעלות, אך, בשלב כלשהו נאלצו לשפץ את הנכס בשל נזק שהיה במקלחת שנבע מפיצוץ בנצרת שנבע מבלאי, לצורך תחזוקה שוטפת, כתוצאה מכך שלא השקיעו בשיפוץ הבית.
עוד טען כי השיפוץ נעשה מכספי הביטוח אשר התקבלו בשל הפיצוץ בצנרת. במהלך השנים, לצורך רכישת נכסים ורכבים נוספים, נאלצו הצדדים לקחת הלוואות שונות, לצורך לקיחת ההלוואה נלקחה משכנתא בסך 1.23 מיליון שקל כנגד ביתו. על משכנתא זו רשומה האישה כלווה במשותף, ועל כן, ובשל המציאות המשפטית, האיש נותן הסכמתו לשיתוף בבית עד גובה של 1.23 מיליון שקל. עוד טען, כי הוא ביקש לערוך הסכם ממון והאישה סירבה לא מהטעם שיש לה זכויות בבית, ומעולם לא ביקשה להירשם כבעלים.
איזון משאבים
השופטת גילה ספרא ברנע מבית המשפט לענייני משפחה בחיפה קבעה כי בני הזוג נישאו בשנת 2000 ומשכך, חל עליהם משטר של איזון משאבים בהתאם להוראות חוק יחסי ממון בין בני זוג. בהתאם לסעיף 5(א) לחוק יחסי ממון, הכלל הוא כי עם פקיעת הנישואין זכאי כל אחד מבני הזוג ל"מחצית שווים של כלל נכסי בני הזוג", למעט נכסים מסוימים לחוק יחסי ממון, אשר מוצאים מ"בסיס האיזון" ומהווים "נכסים חיצוניים".
"זכותו של בן זוג על פי הסדר איזון המשאבים הינה זכות אובליגטורית דחויה למועד פקיעת הנישואין. נקבע בדעת רוב כי משטר איזון המשאבים אינו מתקיים בד בבד עם הלכת השיתוף, ולפיכך לא ניתן לחלק רכוש בני זוג, שהסדר איזון המשאבים חל עליהם, טרם פקיעת נישואיהם".
השופטת קבעה כי "יש לראות את השיתוף בין הצדדים רק החל מנישואיהם בשנת 2000, מהמועד בו בחרו הם להתחתן ולחיות בשיתוף לפי חוק יחסי ממון. עד אותו מועד הצדדים בחרו להתנהל באופן נפרד, והאישה לא הוכיחה כי היה ביניהם שיתוף, כאשר עצם העובדה כי עשו יחד עסקים לא מוכיחה כי היה ביניהם, כבר החל מאותו שלב, שיתוף". בנוסף טענה השופטת כי האישה לא הוכיחה כי כיסתה את המשכנתא שרבצה על הבית שבמחלוקת יחד עם האיש.
"גם אם האישה התגוררה בסמוך למועד נישואיה עם האיש כבר בשנת 1999, אין זה אומר כי הצדדים רצו להחיל עליהם את חוק יחסי ממון טרם נישאו באופן רשמי והוחל עליהם השיתוף לפי החוק".
השופטת קבעה כי "יש למנות את תקופת איזון הזכויות בין הצדדים ממועד נישואיהם בשנת 2000".
לגבי הבית השופטת קבעה כי סעיף 9 לחוק יחסי ממון קובע כי "ראיה על היות נכס בבעלותו או בהחזקתו של אחד מבני הזוג או על היותו רשום על שמו, אין בה בלבד כדי לצאת ידי נטל ההוכחה שיש למעט נכס זה מן הנכסים ששוויים יאוזן בין בני הזוג". אין מחלוקת כי הבית היה רשום על שם האיש בכל משך חייהם המשותפים של הצדדים, וכי הוא רכש את הבית טרם הכירו הצדדים.
"לפי סעיף 5 לחוק יחסי ממון, נכסים שהיו לאחד הצדדים טרם נישואיהם מוחרגים מאיזון הנכסים הכולל. יחד עם זאת, הדברים אינם כה ברורים והחזקה המופיעה בסעיף ניתנת לסתירה. לצד הוראות חוק יחסי ממון, קבעה הפסיקה כי יכול שתיווצר שותפות בין בני זוג מכוח דינים אחרים, עקב מתנה או הסכמה לשיתוף, בין במפורש ובין על פי התנהגות וזאת במקביל למשטר הרכושי הקבוע בחוק יחסי ממון".
בפסיקה של בית המשפט העליון נקבע, כי ניתן להוכיח כוונת שיתוף ספציפית ב"נכס חיצוני" מכוח הדין הכללי – דיני החוזים, דיני הקניין, דיני הנאמנות וכיו"ב – כאשר נטל ההוכחה מוטל על הטוען לכוונת השיתוף ב"נכס החיצוני" וכאשר כל מקרה נבחן על פי נסיבותיו.
האם יש הסכמה לשיתוף?
השופטת ציינה כי נקבע כי במקום בו הוכחה כוונת שיתוף בראיה פוזיטיבית של ממש בית המשפט יורה על שיתוף נכסים. השאלה במשפטית היא האם הוכחה הסכמה אמיתית בין בני הזוג לשיתוף במהלך חייהם, שאז ניתן לקבוע שיתוף גם ביחס לבית המגורים שאינו רשום על שם שני בני הזוג מסיבות כאלו ואחרות?השופטת ספרא ברנע ציינה כי לשם מציאת התשובה עליה לבדוק האם עלה בידי בעל דין לא רשום להוכיח מכוח הדין הכללי שיש לו זכויות בנכס מכוח דוקטרינת "כוונת השיתוף הספציפי" היא שאלה שבעובדה. יש לבחון את הנתונים והעובדות בכל מקרה לגופו ולתור אחר "דבר מה נוסף". בפרט יש לבחון את כוונת הצדדים, ציפייתם הלגיטימית, ההסכמות שהוסכמו ונסיבות החיים ביחס לנכס הספציפי. כעולה מהפסיקה, רף הנטל ביחד לדירת מגורים הופחת, ונאמר כי ניתן להסתפק בהבטחות ומצגים אקטיביים והסתמכות.
"בבחינת שיתוף ב"בית מגורים", הושם בפסיקה דגש על אופיו הייחודי של בית המגורים כנכס משפחתי מובהק וכנכס המשמעותי ביותר של בני הזוג, כך שיש להקל עם בן הזוג הטוען לשיתוף בו".
השופטת ציינה כי למרות זאת, נקבע שלא די בקיומם של חיי נישואין, אף אם הם ממושכים, כדי לקבוע שהייתה כוונה לשיתוף בבית מגורים שהינו "נכס חיצוני". בפסיקה נקבע: "לא די בעצם קיומם של חיי נישואין משותפים, אף שהיו ממושכים, כדי לקבוע שיתוף בדירת מגורים מכוח דין כללי. שאם תאמר כן, נמצאת מכניס בדלת אחורית את חזקת השיתוף, שלשיטתי איננה חלה במקביל לחוק יחסי ממון".
על מנת שתוקנינה זכויות בדירת מגורים הרשומה על שם בן הזוג האחד לבן הזוג האחר, על האחרון להראות נסיבות עובדתיות, נוסף על עצם קיום הנישואין, שמהן ניתן להסיק – מכוח הדין הכללי – הקניית זכויות בדירת המגורים".
להכרה בשיתוף בבית מגורים יש להראות נסיבות עובדתיות נוספות, מעבר לעצם קיומם של חיי נישואין משותפים ממושכים: "במרבית המקרים בהם קיבלו בתי המשפט את טענת השיתוף, הוכח כי בוצעו השקעות כספיות בנכס מצידו של בן הזוג הטוען לשיתוף והשקעות אלה היוו "דבר מה נוסף" המעיד על כוונת השיתוף".
בנוסף, כידוע, "טמיעתו ברכוש המשותף של נכס שנפל לאחד מבני-הזוג ממקור חיצוני – אף אם מדובר בטמיעה רעיונית ומעשית, ולאו דווקא בטמיעה פיזית או פורמאלית – עשויה להעיד על הסכמה משתמעת בין בני-הזוג לשיתוף בן-הזוג האחר גם בנכס זה.
האם הקפידו הצדדים על הפרדה רכושית בין הזכויות שלהם המוחרגות לפי חוק יחסי ממון? נקבע בפסיקה, כי לבחינת השיתוף בין בני הזוג, נבחנים בין היתר איכות חיי הנישואין, קיומם של יחסי נישואין תקינים והרמוניים, משך תקופת הנישואין, האם אלה נישואין ראשונים או שניים, טיב הנכס, מקור הנכס וההשקעות שבוצעו בו על ידי שני הצדדים ונסיבות וראיות מהן ניתן להסיק על כוונה או השערה לשיתוף בנכס חיצוני, כמו גם כוונת הצדדים, ציפייתם הלגיטימית, אינטרס ההסתמכות וכיבוד רצונם.
הבית היה משותף
השופטת קבעה כי הבית שבמחלוקת היה משותף לשני הצדדים. "האישה התגוררה בבית תקופה העולה על 16 שנים, כאשר בבית נולד בנם של הצדדים, ובו גדל. לצדדים אומנם מעולם לא היה חשבון משותף, ואולם הם התנהלו בשיתוף כללי, ניהלו עסקים, קנו ומכרו נכסים, כאשר נכסים שרכשו רשמו על שם שניהם. בנוסף, חשבונות הבנק הפרטיים של הצדדים אוזנו במסגרת חוות דעת המומחה ולצדדים אין טענות באשר לכך, עובדה המחזקת את המסקנה כי הצדדים התנהלו בשיתוף כלכלי מלא ביניהם".
בנוסף קבעה השופטת ספרא ברנע כי בין הצדדים אין הסכם ממון המבטיח את זכויותיו של האיש בבית או שקובע כי הצדדים בחרו להתנהל בהפרדה רכושית. "מדובר באיש אשר עשה עסקים רבים ורכש ומכר נכסים רבים, ויודע מה משמעות עסקאות והסכמים, היה מצופה ממנו, כי במידה ורצה להחריג מהשיתוף החל על הצדדים, נכס המשמש כבית למגורי הצדדים, היה מחתים את האישה על הסכם ממון או לכל הפחות יחתום על תצהיר לפיו הוא יידע את האישה כי הנכס שלו ואין לו כל כוונות שיתוף איתה בנכס. האיש לא עשה כן, לא טרם חתונת הצדדים, לא בזמן בו שיפצו את הבית ולא בכל שלב אחר".
כמו כן ציינה השופטת כי כאשר האיש טוען כי היה מודע ל"סיכון" בכך כי הצדדים לא ערכו הסכם ממון ולכן נמנע במשך שנים מלשפץ את הבית, כאשר בפועל הבית כן שופץ, טענה זו מחזקת את השיתוף בין בני הזוג בבית.
השופטת קבעה כי למרות שהאישה לא הביאה ראיות לעלות השיפוץ שנערך בבית, לפי התמונות שצרפה האישה נראה כי נעשה שיפוץ בחדר הארונות, בסלון הבית, ובבריכה. בנוסף, לפי התמונות, נבנה משרד באזור החניה והוסף במטבח מזווה.
השופטת ספרא ברנע קבעה כי "מדובר בשיפוץ משמעותי מאוד. וזאת בניגוד לטענת האיש שהשיפוץ שנעשה היה מינימאלי להסדרת בעיה בצנרת שהתעוררה, השופטת קבעה כי עלות שיפוץ שכזה היא גבוהה וערך הבית כתוצאה מהשיפוץ עלה בצורה משמעותית. השופטת פסקה כי שתי המשכנתאות שניטלו ע" בני הזוג מהווים ראיה נוספת לכוונת השיתוף של הצדדים בבית.
השופטת קבעה כי מכלול הראיות בתיק מהווים "דבר מה נוסף" לפי הפסיקה ומצטרפים לעובדה כי הצדדים התגוררו בבית למעלה מ-16 שנה, אלו נישואים ראשונים שלהם, ובנם היחיד של הצדדים נולד וגדל בבית.
השופטת ספרא ברנע קבעה תביעת האישה מתקבלת באופן חלקי. לגבי הזכויות בבית שבמחלוקת נקבע כי הן משותפות לשני הצדדים.
"האישה הייתה בעלת הבית שבמחלוקת יחד עם האיש, ועל כן האישה זכאית למחצית הסכומים שהופקדו בחשבון הנאמנות. זכאות האישה בכספים היא כאמור באישור בית המשפט המחוזי, ורק לאחר הפחתת הסכומים שעל האישה להעביר לאיש לפי פסק דין זה".
אני קובעת כי לאישה אין זכויות במגרש אותו תבעה, האישה לא הוכיחה כי האיש נטל את הכספים שהתקבלו ממכירת היחידות ו"העלימם" לחשבונות אחרים או רכש בהם חלקה נוספת. ולכן תביעתה בנושא זה נדחתה. כמו כן נדחית בקשתה של האישה לחלוקה לא שיוויונית של הזכויות הסוציאליות והפנסיוניות.
על האישה להעביר לאיש סך של 94,688 שקל לאיזון מלוא זכויותיהם. בנוסף עליה להשיב לאיש סך של 45,000 שקל בגין הערבות אותה שילם האיש על חובות האישה. סכום זה יועבר לאיש מתוך חלקה של האישה בחשבון הנאמנות. הסכום יישא הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק דין זה ועד למועד תשלומו בפועל. סכום הכסף שנמצא בחשבון הנאמנות יחולק בין הצדדים, כפי שהוריתי בסעיפים אלה, רק לאחר שיוסר חיוב, ככל שרובץ חיוב כלשהו, על חשבון
בנוסף פסקה כי מגיע לאישה לקבל דמי שימוש ראויים בגובה של 3,600 שקל (חצי מ-7,200 שקל) לחודש. על התקופה מחודש 11/2016 ועד לסוף שנת 2018, אשר לקראת סופה נמכר הבית. זכאות האישה לקבל דמי שימוש ראויים רק ממועד הקרע, נוכח העובדה כי עד למועד הקרע זכויות הצדדים אוזנו בחוות הדעת העדכנית, האיש לא הוכיחה כי האיש הבריח כספים משותפים לחשבונות אחרים. הבעל לשעבר ישלם לאישה על השימוש בבית 90,000 שקל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
28.ביזיון, אדם עובד קשה וקונה נכס ממשכורת שלו ואז לוקחים?אמנון 17/06/2023 14:03הגב לתגובה זו0 0לחוזה אין משמעות בארץ הזאת. צריך להכניס סעיף שאים היא תובעת וזוכה היא מחזירה את שווי התמורה בצרוף הוצעות משפט ואז ניראה את השופטים!!! ולעתור להאג על פגיעה בזכיות אדם וזכות הקיניין. ולהיתרחק מנשים!!!סגור
-
27.הזוייאיר 28/05/2023 02:37הגב לתגובה זו8 1גבר שיש לו דירה ורוצה להתחתן שיעביר את הדירה על שם אביו או אימו יותר בטוח. מאשר על שמו ולאחר כמה שנים אולי התגרש ותקח לו חצי דירה סכנה לגברים להתחתן האשה לוקחת חצי ממה שעבדת כל חייך והזעת על כל שקל לא פייר.אלו שופטים או שפורטיםסגור
-
26.רווק 4 everHhhh 27/05/2023 23:47הגב לתגובה זו1 2לא צריך נשים הן כולן שק נחשיםסגור
-
25.לא ברוראבי 27/05/2023 21:37הגב לתגובה זו12 1אין יחס בין השיפוץ לעלות הבית?? הרי בית בן 20 חייב שיפוץ מדי פעם. אבל לשפץ ביית ב100 אלף ₪ (מחצית מהעלות על בן הזוג) לעומת בית בשווי של 3.5 מיליון ₪ הופך את הבית לחצי-חצי? הגיון תמוה יש לשופטים בישראלסגור
-
24.איך לא? דאגה לחברה שלהאזרח מפוחד 27/05/2023 20:59הגב לתגובה זו6 1צריך לתקן את החוק שנשים לא יוכלו לשפוט בתיקים בהן אחד הצדדים הוא איש ולשנות את הרכבי הודעה למנויי שופטים שכיום יש תקן של אישה בוועדה וזה מה שגורם לעוולה הזאתסגור
- טען עוד
-
הגיון עקוםקליאו 28/05/2023 13:34הגב לתגובה זו2 0אם נמשיך עם ההגיון העקום שלך אז צריך גם לתקן את החוק כך שגברים לא יוכלו לשפוט בתיקים בהם אחד הצדדים הוא אשה. ואסור גם שגברים יהיו חברים בוועדה למינוי שופטים.סגור
-
23.הבית שייך לבעלדניאל 27/05/2023 08:58הגב לתגובה זו25 0מתיקון החוק ....גם ששילם את המשכנתא עליוסגור
-
שייךעופר משה 28/05/2023 02:31הגב לתגובה זו0 1ומה עם כל המציצות שקיבל? ישלם עליהם? הבעל בטח מעלים מססגור
-
22.השופטים טועים ורומסים את בעל הנכס המקורידוד 27/05/2023 08:39הגב לתגובה זו24 0השופטים פשוט חסרי הבנה. רכישת הדירה. נעשה בדם יזע ודמעות אח"כ האהבה מוכנה להכיל את בת הזוג על מנת ששניהם יהיו מאושרים. ברגע שמתרחש גירושין הדירה שהביא הבעל שייכת לו ואין מה לדון בכך בכל מיני טריקים ושטיקים.סגור
-
21.מעניין מה היתה הפסיקה אם הטועןסקרני 27/05/2023 07:54הגב לתגובה זו12 1היה גבר?סגור
-
20.פסיקה הזויה ! כנראה שאין חוק וסכנה להתחתן . חבל ששופטים (ל"ת)פנטושית 27/05/2023 06:55הגב לתגובה זו28 0סגור
-
19.פשוט בזיון, שופטת עושה כל העולה על רוחהבני 26/05/2023 23:44הגב לתגובה זו24 0אדם עובד בזעת אפו רוכש נכס לפני הנישואין. חוק יחסי ממון בא להגן על מקרים כאלו ואז מגיע שופט ובפרשנות מעוות מאפר לבת הזוג לגזול חצי מהבית אשר היא לא שילמה שקל עבורו. לאורך השנים היא נהנתה מגורים בנכס אבל לא שלמה עליו לא יתכן כי שופט יאפשר חצי מהבית.סגור
-
18.איך יוצרים משפט מעוות?צציאל 26/05/2023 23:44הגב לתגובה זו10 0לוקחים הוראת חוק ברורה ולא משתמעת לשתי פנים, הוראה שמציעה על חזקה חלוטה ופוסקים בניגוד אליה ויוצרים שטות כגון חזקת השיתוף רק כדי "להיכנס בבתי הדין הרבניים". אקטיביזם משפטי הוא דבר מקולל והוא שהביא בפועל את לוין ושאר המטורפים לפתחו של בית המשפט עם כוונה להרסו.סגור
-
17.בתי משפטיפה 26/05/2023 20:34הגב לתגובה זו32 1בתי משפט אף פעם לא יודעים כמה קשה לחלק בית שקנית הזעת אפיך ולתת חלק לגרוש חוק יבש לחלוטיןסגור
-
16.בעיני הפרת חוק על ידי שופטים. חד וחלק (ל"ת)עו"ד אחד 26/05/2023 16:27הגב לתגובה זו36 1סגור
-
15.הבית שייך לבעל .אלא....אם ..גבר גבר 26/05/2023 14:56הגב לתגובה זו27 1אם הם לקחו על הבית משכנתא והאישה השתתפה בהחזר המשכנתא.או אז יש לך חלק בבית באופן יחסי..כל השאר פילפולים וקישקושים משפטיים לעשוק את האזרח הקטן .(שניהם טענו שהשיפוץ היה קטן והכסף בא מהביטוח) ואם היא שילמה את השיפוץ אז חלקה בבית בהתאם .סגור
-
פשטני מדיפשטני 27/05/2023 09:41הגב לתגובה זו0 0קל להגיד "היא שילמה על...". אני לא יודע איך חיי הנישואין שלך מתנהלים, אבל ביני לבין אשתי אין מצב של "אני שילמתי על השיפוץ אז את תשלמי על הקניות ולכן הדירה שלי והאוכל שלך" - הכל משותף. אי אפשר לקבוע מי שילם על מה. לכן הפסיקה מורכבת מאד בלית ברירהסגור
-
משכנתה כנגדהבית, לא על הבית, אם הבנתי נכון. (ל"ת)אמיתי 27/05/2023 09:16הגב לתגובה זו5 0סגור
-
14.מה שוים החוקים אם השופטים מפרשים אותם איך שמתחשק להם? (ל"ת)גיל 26/05/2023 14:45הגב לתגובה זו39 1סגור
-
הפוך...Riri 27/05/2023 09:39הגב לתגובה זו0 1הבעיה היא בחוק. החוק כללי מדי ולא מסדיר הרבה מאד מקרים. יתכן ובכוונת מכוון. קל מאד להפנות אצבע מאשימה לבית המשפט (פופולארי היום), אבל לשופט אין ברירה - החוק פשוט לא מוגדר היטב.סגור
-
13.פשוט לא להאמין (ל"ת)טוטו 26/05/2023 13:34הגב לתגובה זו21 1סגור
-
12.וואו איזה בלבולבילי 26/05/2023 12:29הגב לתגובה זו5 1זה ישלם לזו 90 אלף זו תשלם לזה 45 אלף ועוד ועוד...סגור
-
11.אקיצר שאישה תובעת גבר כל החוקים הזכויות ההפרדה לא מועיליואב 26/05/2023 12:23הגב לתגובה זו28 1ושופטי ביהמש המתקראים למשפחה מתחילים לנוע בנומוקים לולייניים לבטל הסכם ממון וכל חוק החוסם דרכה של אישה לבזוז את הגבר. כאשר מדובר בגבר שחי עם אישה 30 שנה ובנו בית על קרקע של אם האישה םסקו נגדו שהוא לא זכאי לחלוק ברכוש גם שממן הבנייה . בכלל יש אלפי פסקי דין שגברים נושלו מחלקם בבית בהתפתלות נימוקיםצלופחית של שופטות ביהמש הזה שרובן היו עורכות דין של 6יצו נעמת. ויתר ארגוני הנשיםסגור
-
10.הכותרת הראויה:אילן1 26/05/2023 11:59הגב לתגובה זו42 2גבר, אתה רואה אישה? תעבור לצד השני של הכביש, הכי בטוחסגור
-
9.גברים אל תתחתנו.בתי המשפט הורסים חיים לגברים. (ל"ת)כגשדגכ 26/05/2023 11:24הגב לתגובה זו35 1סגור
-
ביתמשה 27/05/2023 09:02הגב לתגובה זו1 0אמת ויציבסגור
-
8.וזו הסיבה למה חייבים רפורמה בבתי המשפטצביקה 26/05/2023 09:58הגב לתגובה זו29 5פסיקה הזויהסגור
-
הבעיה היא לא ברפורמה. היא במי שמנהיג אותה.הבעיה היא לא בחייבים 26/05/2023 18:45הגב לתגובה זו3 9אם עוד לא הבנת היכן הבעיה אז עזוב.. תשאר עם ביבי.סגור
-
7.מסוכן להתחתן. מסוכן להכניס אישה לביתך מעבר לימים בודדיםגרוש 26/05/2023 09:57הגב לתגובה זו34 1החוק בישראל הזוי או הפרשנות לחוק שגויה. מתוך הכתבה, האיש כבן 35 שחזר לאחר כמה שנים בארה"ב עם הפער הכלכלי של שנות ה-90 בין ישראל לארה"ב. האיש קונה בית כמעט ללא משכנתא. האישה כבת 20 סביר כי לומדת או עובדת בשכר מינימום. האיש בתוך שנתיים מכסה את המשכנתא. הבית היה שלו כשם שבית ההורים היה של ההורים לפני שהילדים נולדו. האם הילדים יכולים לדרוש חלק בבית ההורים רק כי גרו שם מהלידה 30 שנים? ברור שלא. גם במקרה זה, הבית היה שלו ושלו בלבד. הגברת נהנתה מהבית 20 שנים. גם אם היה שיפוץ היא נהנתה מהשפוץ. הרעיון שעלה של יחסי ממון, כל מי שמכיר אישה צעירה ויפה בשנות ה- 20 לחייה מבין שלעלות את נושא חוזה היה גורם לה לנתק מגע מיידית - כי זה האופן בו רב הנשים הצעירות רואות את החיים בשנות ה- 20 לחייהן. המצב מביא אותנו לאירופה הפאודלית שאיש ישא אישה בשים לב לנכסים שיש לה או שתשיג במהלך חייהם. למה שאיש ישא אישה ממעמד חברתי, השכלתי, כלכלי נמוך ממנו כשברור לו ש40% מהזוגות יגיעו לגירושין.סגור
-
6.הדירה שייכת לבעל בלבדמשה 26/05/2023 09:27הגב לתגובה זו33 0הבעל קנה את הדירה לפני החתונהסגור
-
5.האיש רכש את הבית לפני החץונה מכספו והאישה לא נתנה שקל לכן הדירה שייכת לבעל . נשים נצלניות שמחפשות לעשות גזלמשה 26/05/2023 09:25הגב לתגובה זו30 0הבית שייך לבעל כי הוא רכש מכספו את הבית לפני החתונהסגור
-
4.לא הבנתי את הסוף בכללOshi 26/05/2023 02:07הגב לתגובה זו2 0האישה נתנה לו 90000 וגם הבעל צריך לתת בערך את אותו הסכום??!! !!!סגור
-
3.לא אמיתיבשביל מה יש חוק עם בפועל מפרשים אותו איך שבא להם 25/05/2023 22:45הגב לתגובה זו17 0בשביל מה יש חוק עם בפועל מפרשים אותו איך שבא להםסגור
-
2.אין אמון בשופטיםסיסרא 25/05/2023 22:25הגב לתגובה זו31 2השופטים סטטיסטית נוטים למען נשים וגוזלים את זכויות הגברים. במיוחד השופטות.סגור
-
צודק. ברבנים יש אמון.אין שכל אין דאגות 26/05/2023 14:52הגב לתגובה זו2 14כמה רבנים בשנים האחרונות נכנסו לעלא על שוחד, אונס, מעשים מגונים?סגור
-
1.כמובן, פלפולים בלי סוף - העיקר שהאישה תרוויח888 25/05/2023 20:38הגב לתגובה זו24 0בתי המשפט בישראל הם רולטה רוסית. אין חוקים, אין כללים. הכל פלפולים והמצאות. ואיכשהו, בסכסוך בין גבר לאישה, תמיד האישה מרוויחה.סגור
-
כמו השקמיסטים בצבאdork 26/05/2023 19:17הגב לתגובה זו6 1הם טועים מידי פעם אבל הטעות תמיד נגדךסגור