לקראת הכרעה: בית המשפט המחוזי דחה לשבוע הבא את הדיון בבקשת קרן הגשמה לעיכוב הליכים

מאות משקיעים הגישו התנגדות להליך שעלול להותיר אותם עם בעיה קשה להחזר כספם. האם החברה שחגגה במשך שנים על כספם של המשקיעים תקבל את הגנת בית המשפט ותותיר את המשקיעים להתמודד לבד עם ההפסדים?
 | 
telegram
(3)

מאות משקיעים הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד, התנגדויות לבקשה של קרן הגשמה למתן צו לעיכוב הליכים וזימון אסיפות נושים במסגרת תקנה 4 לחוק חדלות פירעון, לאור הגעתה למשבר תזרימי. שופטת בית המשפט המחוזי עירית וינברג נוטוביץ אפשרה להגיש התנגדויות עד אמש, ומאות משקיעים בחרו לנצל את האפשרות ולהגיש התנגדות למהלך. 

הדיון שהיה אמור להיערך מחר וגורר אחריו התעניינות רבה מצד הנושים הפוטנציאליים הרבים של החברה, נדחה לשבוע הבא ביום שני בשעה 13:00.

המתנגדים לכניסתה של החברה להליך טוענים כי החברה בסך הכל מנסה לגרום לעיכוב בתביעות המתנהלות כנגדה בהם הפסידה כסף רב למשקיעים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המשמעות של כניסתה של החברה להליך הוא בעצם דרך נוספת של כניסה לעולם של חדלות פירעון בדלת של תקנה 4 שאושרה בתקופת הקורונה, ואשר מאפשרת לה להגיש הצעות לנושים בשביל לקבל רק חלק מהכסף כאשר היא תהיה מוגנת בעיכוב הליכים.

המשקיעים מצדם זועמים ובצדק. קרן הגשמה שקיבלה במהלך השנים מעל 3 מיליארד שקל מכספי המשקיעים, לשם ניהול של השקעות בנדל"ן בחו"ל עבורם פנתה כבר בחודש שעבר לבית המשפט המחוזי בבקשה לעיכוב הליכים לפי תקנה 4. החברה טענה כי  ניהלה, עבור קבוצות המשקיעים כ-245 פרויקטים בישראל, וברחבי העולם, כאשר השווי המוערך של הפרויקטים בהם השקיעה החברה לטענתה עומד על מעל 13.5 מיליארד שקל.

לפני 4 שנים כשהתחילו הבעיות, מכרו המייסדים אבי כץ וחנן שמש 51% מהחברה לפי שווי של 90 מיליון שקל, וכיום בעלי השליטה באמצעות בסד אחזקות הם איש העסקים האמריקאי יוג'ין מנדלוביץ, מוטי פלד ואליהו קנפלר. 

מעל 350 משקיעים הגישו התנגדות למהלך, ביניהם גם משקיעים אשר נמצאים כיום בהליך תביעה כנגד החברה. המשקיעים טענו בבקשות ההתנגדות כי הגשמה מתמודדת, נכון להיום, עם  תביעות לפיצוי של מעל ל-300 מיליון שקל.

טרם זמנה

בשבוע האחרון לקראת הדיון שהיה אמור להיערך מחר ונדחה לשבוע הבא, הגיש הממונה על חדלות פירעון את עמדתו בנוגע לבקשת קרן הגשמה וטען כי ישנם קשיים בקבלת הבקשה. נזכיר כי מדובר בבקשה שהוגשה טרם זמנה ומבקשת להכניס את קרן הגשמה למסלול של עיכוב הליכים וזימון של אסיפות נושים עוד טרם יצירת חובות. במקרים רבים בית המשפט שולל בקשות מעין אלו ומבקש להגישם כאשר הן יהיו רלוונטיות.

​בקרן הגשמה הגיבו לבית המשפט וטענו כי הגשתה של הבקשה נועדה להקדים את השלב "בו החברה לא תצליח לעמוד בהתחייבויותיה השוטפות ולהיקלע לכדי חדלות פירעון תזרימית שתגרום לשיתוק פעילותה באופן מידי, פיטורי כל עובדיה ולאיבוד יכולותיה לנהל את ההשקעות של המשקיעים, עובדה שתגרום לפגיעה אנושה בהשקעות הפעילות, שמהן צפויים לחזור לידי המשקיעים כ-180 מיליון שקל".

בקרן הגשמה אף טענו כי התקיימו התנאים למתן צו עיכוב לצורך הליכי אישור ההסדר המוצע וכי "סגירת דלתות בית משפט תביא בוודאות להפסקת פעילותה של החברה בטווח הזמן המידי ולפגיעה קשה ביכולת המימוש וההחזר מהפרויקטים הפעילים".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    ??????
    ?????? 24/09/2023 09:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תלוי עם התובעים בצד הנכון
    סגור
  • 2.
    גם אני נפגעה של קרן הגשמה, הפסדתי 30,000 דולר
    בן יהודה 08/08/2023 08:28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בושה וחרפה. לקחו כספים בהבטחות ללא כיסוי. שישלמו מכספם הפרטים, שימכרו את דירותיהם
    סגור
  • 1.
    דבר אחד מגיע לשניים האלו. מקווה שיתבעו להם את הצורה (ל"ת)
    ב 07/06/2023 17:41
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות