הערעור התקבל: בית המשפט העליון קבע יאיר ביטון יורשע בקבלת דבר במרמה
בית המשפט העליון קיבל את ערעורה של המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה כנגד זיכויו של יאיר ביטון מעבירות מרמה והלבנת הון. בית המשפט הציע לצדדים להסכים לקבל את הצעת בית המשפט לפיה ביטון יודה ויורשע בעבירה של קבלת דבר במרמה.
ביטון, מייסדה של החברה הציבורית ב. יאיר העוסקת במיזמי נדל"ן ומי שהיה יו"ר הדירקטוריון ומנהלה הפעיל, הואשם בפרשת העברות כספים לעבריין יצחק אברג'ל, בנוסף הואשם גם בפרשת עו"ד רונאל פישר ופרקליטת מחוז תל אביב לשעבר רות דוד, בשיבוש הליכי משפט.
בנוסף נקבע על ידי בית המשפט כי הונחה תשתית להרשעתו של ביטון גם בעבירה של הלבנת הון, אולם נותרה מחלוקת בשאלה אם ניתנה לו הזדמנות להתגונן מפני הרשעה בעבירה זו. הוסכם, כי בכל מקרה, יושת על ביטון עונש של תשעה חודשי עבודות שירות וקנס כספי.
כזכור, נגד יאיר ביטון ואחרים הוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו כתב אישום בפרשה שעניינה היקשרותה של חברת ב. יאיר, חברה ציבורית שהייתה בניהולו, בקשר עסקי משמעותי עם חברה שאחד מהנהנים ובעל השליטה בה הוא יצחק אברג'יל, שהורשע בעבר כמי שעמד בראש ארגון פשיעה.
על פי כתב האישום, במסגרת הקשר העסקי העביר יאיר ביטון מיליוני שקלים מהחברה הציבורית לחברה שהייתה בשליטתו של יצחק אברג'יל, וביצע עבירות מרמה כלפי מנהליה של החברה הציבורית וכלפי החברה הציבורית עצמה, תוך כדי הסתרת הקשר העסקי עם החברה שהייתה בשליטתו של אברג'יל. הכספים אשר הועברו על ידי ביטון לחברה בשליטתו של אברג'יל מצאו את דרכם לאברג'יל עצמו, לבני משפחתו ולמקורביו.
השופטת טלי חיימוביץ מבית המשפט המחוזי בת"א-יפו שזיכתה בזמנו את ביטון מכל העבירות שיוחסו לו, קבעה כי לא הוכח קשר פלילי בינו לבין העבריין יצחק אברג'יל בפרשה שבמרכזה פרויקט בנייה באילת שחברת גן רווה הייתה אמורה לבנות עבור חברת ב. יאיר.
כזכור, כתב האישום הוגש נגד ביטון ונגד שבעה נאשמים נוספים בספטמבר 2015 וייחס לו ולשותפיו ביצוע העברות כספים בעשרות מיליוני שקלים עבור ארגון הפשיעה של יצחק אברג'יל. בכתב האישום נטען כי ההעברות בוצעו באמצעות חוזים לבניית דירות באילת.
חברת גן רווה הייתה רשומה על שם בלולו, איש עסקים ללא רקע בבנייה. החברה חתמה על הסכם עם החברה הציבורית של ביטון לשם פרויקט בנייה באילת בהיקף של 41 מיליון שקל. בפועל הוכח כי מי ששלט מאחורי הקלעים בגן רווה היה אברג'יל, הוא קבע הכל והכספים הועברו אליו.
השופטת חיימוביץ קבעה בפסק הדין במחוזי כי ביטון אכן ידע על הקשר של אברג'יל לחברת גן רווה, אך למרות זאת זיכתה אותו משום שקבעה כי לא היה צפוי לחברת ב. יאיר נזק משום שאברג'ל לא התערב בניהול החברה, אלא רק קיבל ממנה כספים ולכן לא הייתה חובה לעדכן את הדירקטוריון.
פרקליטות המדינה, באמצעות מנהלת המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה עו"ד רחל מטר ועו"ד שרית משגב, ערערה על זיכוי זה. בדיון שהתקיים אתמול, הציע בית המשפט לצדדים להגיע להסדר לפי המתווה האמור בו ביטון יורשע בקבלת דבר במרמה וירצה עבודות שירות.
בדיונים בבית המשפט העליון הופיעו מטעם המדינה עו"ד אופיר טישלר ועו"ד איתי שהם מהמחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה, ועו"ד עפרה קרמני-אוטולנגי ועו"ד יונתן טל מפרקליטות מחוז ת"א.
מהפרקליטות נמסר בתגובה: "הגם שבית המשפט העליון טרם קבע סופית כי יש להרשיע את ביטון גם בעבירה של הלבנת הון, הרי שכבר עתה ניתן לומר כי התעקשותה של פרקליטות המדינה להגיש ערעור על הזיכוי נשאה פרי, ומהווה צעד חשוב נוסף במאבק הבלתי מתפשר בתופעה פסולה זו. תיק זה היה אחד מביטויה החמורים ביותר של תופעה זו, שעה שהוזרמו במסגרתו מיליוני שקלים מחברה ציבורית לחברת חזית, ובהמשך מצאו הכספים את דרכם לידיו של ראש ארגון פשיעה".
עורכי הדין איתן פלג ועמית חדד המייצגים את ביטון מסרו: "אנו מצרים על כך שהפרקליטות מוציאה הודעה לתקשורת בעוד שהדיון בערעור עדיין בעיצומו ובית המשפט העליון טרם החליט בסוגיה העומדת לפתחו. לצערנו, הודעת הפרקליטות לוקה באי דיוקים רבים ויש בה עובדות שאינן נכונות בעליל. מאחר ומדובר בהליך תלוי ועומד בפני בית המשפט העליון אין בכוונתנו לנהל את ההליך בתקשורת מחוץ לבית המשפט".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.למה היא ורונאל פישר לא בכלא ?ומה עם רות דויד 11/07/2023 09:38הגב לתגובה זו1 0מדובר בסחבת לא נורמליתסגור
-
1.שוב הוכח הפשע משתלם במדינת המושחתים (ל"ת)יותם 10/07/2023 17:43הגב לתגובה זו2 0סגור