המלחמה על הדירה; ההורים נפטרו והאחים דרשו שהאח יפנה את הדירה לאחר 50 שנה. מה קבע השופט?

האח הרווק והמובטל התגורר עם הוריו 50 שנים וטיפל בהם,  לאחר פטירת ההורים דרשו האחים כי יתפנה מהדירה בכדי שיוכלו למכרה. האח התנגד וטען כי הוא דייר מוגן וכי השקיע מכספו בשיפוץ הדירה. מה קבע בית המשפט?
 | 

סכסוכי ירושה בין אחים הם תיקים שמפרקים משפחות ובתי המשפט לענייני משפחה בישראל עוסקים בהם בשגרה. פעמים רבות האחים חלוקים בדרך חלוקת הרכוש לאחר שההורים לא הותירו צוואה. וגם במקרים בהם ישנה צוואה, יש מקרים רבים בהם חלק מהאחים טוענים כי למרות הכתוב החלוקה צריכה להתבצע בצורה אחרת. לאחרונה הגיע לבית המשפט המחוזי בחיפה ערעור על פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה בחדרה של השופטת הדס גולדקורן, מתחילת שנת 2022. השופטת החליטה על חלוקת הדירה בין האחים ואחד האחים הגיש ערעור על ההחלטה.

תחילתו של הסיפור בארבעה אחים, ילדיה של המנוחה אשר הלכה לבית עולמה בשנת 2016, שירשו אותה שווה בשווה, בהתאם לצו ירושה שניתן אחר עיזבונה על ידי רשם הירושה בחיפה בשנת 2017. בהתאם לצו הירושה, כל אחד מן הצדדים-היורשים זכאי ל- 24% מעיזבון המנוחה.

במסגרת עיזבונה, הותירה אחריה המנוחה זכויות בעלות בדירה בחיפה. בשנת 2017 נרשמה בטאבו בחיפה הערת הורשה על הזכויות בדירה לטובת הצדדים, מכוח צו הירושה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אחד האחים, רווק, מובטל בשנים האחרונות, שהתגורר בדירה עם הוריו - המנוחה ובעלה המנוח כ-50 שנים, החל משנת 1974 הגיש ערעור על פסק הדין.

בית המשפט לענייני משפחה דן בסכסוך בשנים האחרונות. האחים תבעו אחד את השני ובית המשפט דן בתביעות של הצדדים אחד כנגד השני. האחים עתרו לבית המשפט  לשם פירוק השיתוף בדירה, וכן לפינוי אחיהם ממנה, למינוי כונס נכסים ולחיוב אחיהם בפיצוי של 60,000 שקל בתוספת ריבית והפרשי הצמדה משום דמי שימוש בדירה ממועד פטירת אמם המנוחה.

פנו לאח בדרישה שיתפנה

בתביעתם טענו האחים כי פנו לאחיהם בכתב ודרשו ממנו כי יפנה את הדירה או לחילופין שיאפשר להם למכרה בכדי לחלק את כספי המכירה בין כל האחים.

האח טען כי השקיע מכספו במהלך השנים 100,000 שקל בשיפוץ הדירה, לאחר רכישתה על ידי אמו המנוחה. לטענתו, הדבר הוכח תיק שנערך בבית המשפט השלום בחדרה, כשהצדדים להתדיינות באותם הליכים היו הבעלים באותה תקופה של הדירה מצד אחד, ואמו המנוחה – הדיירת המוגנת מצד שני.

בעקבות ההליכים הללו רכשה אמו המנוחה ב-2008 את זכויות הבעלות בדירה כנגד תשלום של 50 אלף שקל.

האחים טענו כי אין שחר לטענת אחיהם בדבר השקעתו בדירה. לטענתם, ההליכים שהתנהלו בבית משפט השלום בחדרה של אמם המנוחה הצביעו על מציאות הפוכה ממה שאחיהם טוען. בהליך המשפטי טענה אז אמם המנוחה כי היא הייתה זו שהשקיעה כסף רב מכיסה בשיפוץ הדירה. האחים טענו כי טענות אלו סותרות את טענת אחיהם כי השקיע בשיפוץ הדירה.

בנוסף טענו האחים כי האח לא רק שלא השקיע כסף בדירה, אלא השתלט על גג הבניין ובנה על שטח הרכוש המשותף יחידת דיור לא חוקית וללא היתר, וכי בחוסר תם לב ייחס ההשקעה ביחידה כאל השקעה בדירה, אשר לכל היותר מסתכמת ב-23,500 שקל. עוד טענו, כי אחיהם לא המציא הוכחות וקבלות על השקעתו בדירה וכי הוא מתגורר בדירה במשך שנים  מאז פטירת אמם המנוחה, מבלי לשלם להם דמי שימוש.

 
האם מדובר בדייר מוגן?


האח טען בהליך הראשון בבית המשפט כי הוא  דייר מוגן בדירה בהתאם להוראת סעיף 20 (ב) לחוק הגנת הדייר. לטענתו הוא מתגורר בדירה משנת 1974, עוד כשהיו הוריו דיירים מוגנים, ולא עזב אותה מעולם. אביו המנוח עבר להתגורר בדיור מוגן, והדבר אינו מהווה נטישה ואינו מאיין את זכותו לדיירות מוגנת.

לטענתו, עם פטירת אביו המנוח בשנת 1986, הוא הפך לדייר מוגן כ-"דייר נגזר" מכוח זכות אביו המנוח, כשרישום הבעלות בדירה על שם אמו המנוחה בשנת 2008, אינו גורע מזכויותיו כדייר מוגן.

האחים טענו כי טענה זו של אחיהם הועלתה לראשונה רק במסגרת כתב ההגנה המתוקן שהוגש כשנה וחצי לאחר כתב ההגנה המקורי. לטענתם, מדובר בשיהוי קיצוני, בלתי סביר והדבר אף מהווה הרחבת חזית אסורה.

האח טען כי קיבל את רשות בית משפט להגשת כתב הגנה מתוקן ולכן לא מדובר פה בהרחבת חזית. לדבריו אחיו השמיצו אותו בחוסר תום לב בעוד שהוא סעד את אמו המנוחה בשנים האחרונות, בעוד אחד מאחיו שעכשיו תובע אותו גזל את כספה ורוקן את חשבונותיה כאשר היה מיופה כוח בחשבונה.

לטענתו אמו המנוחה ואחיו הסכימו כי הוא יגור בדירה. לדבריו, הוא היה זה שניהל במהלך השנים את ההליכים המשפטיים עבור אמו כאשר אחיו היו אלה ששלחו אותו לנהלם מכוח ההבנה וההסכמה הברורה כי הוא אמור להישאר להתגורר בדירה כל ימי חייו.
 

פרשנות מצמצמת


בית משפט לענייני משפחה קבע כי כידוע לאור המדיניות המשפטית המונחת ביסוד חוק הגנת הדייר, יש לנהוג בחוק זה בפרשנות מצמצמת ובאיפוק שיפוטי עת מחילים את החוק בנוגע לזכויות קניין, ולאבחנה בין שני סוגים של דיירים מוגנים, "מקוריים" או "נגזרים" וההשלכה שיש לאבחנה זו במקרה של פטירת אותו דייר, על זכויות ילדי הדייר שהתגוררו בדירה.

על פי הפסיקה, נקבע על ידי השופט אנגלרד כי "החוק מבחין בין שני סוגים של דיירים מוגנים בדירה: דיירים מוגנים בעלי זכות מקורית ודיירים מוגנים בעלי זכות הנגזרת מן הזכות המקורית. דיירים הנגזרים, הם האנשים ההופכים לדיירים מוגנים מכוח סעיפים 20-26 לחוק. הדיירים המקוריים הם בעיקרון השוכרים החוזיים לאחר תום תקופת השכירות החוזית, וכן הדיירים הנכנסים במסגרת הסדר דמי המפתח".

השופט קבע כי "ההבדל בין שני סוגי הדיירים נוגע למקרה שבו הדייר נפטר או חדל להחזיק במושכר. אם הדייר שנפטר או חדל להחזיק הוא בבחינת דייר מקורי, הרי יחולו על הדיירות המוגנת הוראות סעיפים 20-26 לחוק; לעומת זאת, אם הוא היה דייר נגזר, הרי ההסדר החל על הדיירות המוגנת קבוע בהוראות סעיף 27 לחוק". 

במקרה שלפנינו השאלה שעמדה בתיק הייתה מה היה מעמדה של האם המנוחה בדירה עם מות בעלה. האם היא דיירת מקורית או דיירת נגזרת. אם המנוחה נחשבה דייר מקורי, הרי בנה הפך עם מות אמו המנוחה לדייר נגזר על-פי הוראות סעיף 20(ב) לחוק; לעומת זאת, אם המנוחה עצמה הייתה בבחינת דייר נגזר – הרי מעמד הבן  ייקבע על-פי הוראות סעיף 27(1) לחוק.  בהסכם השכירות משנת 1974 עלה כי האב המנוח והמנוחה שכרו את הדירה בדמי מפתח. בהתאם לחוק הגנת הדייר היו האב המנוח והמנוחה, דיירים מוגנים,

עם פטירת האב בשנת 1986 האם המנוחה הייתה לדיירת מקורית. על פי הלכת שפי, לאחר פטירת המנוחה, הבן אשר התגורר עם הוריו כל חייו, ומעולם לא הייתה בבעלותו דירה אחרת, הפך לדייר נגזר מכח סעיף 20(ב) לחוק.
 

הרכישה ביטלה את הזכויות


אך למרות זאת, בעקבות רכישת הדירה בשנת 2008 נקטע רצף זכויות הדיור המוגנות בה. משנת 2008 ואילך התגורר הבן בדירת המנוחה, ברשותה, אך לא הוכיח כי רשותה של המנוחה לכך כי ידור עמה, מקנה לו מעמד של דייר מוגן. לא היה הסכם שכירות בתנאי דיירות מוגנת בינו לבין אימו, או כל ראיה אחרת המעידה על מעמדו כדייר מוגן.

בעקבות זאת דחה בית המשפט לענייני משפחה את תביעת הבן להכרה כדייר מוגן וקבע כי  הוראות סעיפים 20(ב) ו- 27(1) לחוק הגנת הדייר לא חלות עליו.

באשר לתחולתו של סעיף 33 (ב) לחוק הגנת הדייר, על פי הפסיקה ישנה מגמה חדה וברורה של צמצום הזכות לטעון לדיירות מוגנת מכוח סעיף זה רק לנסיבות בהן לשותף הייתה חזקה ייחודית בהסכמת השותפים. טענת האח נדחתה לאור התנגדותם של אחיו למגורים בדירה עוד בחיי אמם, שהתחזקה לאחר פטירתה. וכן לאור עדותו של האח שטען  כי 'לא היה צריך את הסכמתם' והיה 'ברור' לאחיו כי הוא 'היורש היחיד של הדירה' וכי הוא היה דייר מוגן".

השופטת גולדקורן מבית המשפט לענייני משפחה פסקה גם כי בנוגע להוראת סעיף 115 לחוק הירושה נקבע כי לאור מגורי הבן שנים ארוכות בדירה עם הוריו המנוחים ומשיקולי צדק, עד למועד מכר הדירה, הוא יוכל להמשיך לגור בה בכפוף לתשלום חלקם של אחיו בדמי שכירות ראויים ודמי ביטוח.

השופטת דחתה גם את טענות האח כי השקיע כספים בדירה שכן אל הביא אסמכתאות וכן לאור עדותו בהליך המשפטי הישן בו העיד כי אמו הייתה זו ששיפצה את הדירה. השופטת גולדקורן הורתה על מתן צו לפירוק שיתוף בדירה ומינתה את עורכי הדין של הצדדים ככונסי נכסים לצורך מכירת הדירה בדרך של התמחרות למרבה במחיר.
 

האח הגיש ערעור על פסק דין  

 
האח ערער לבית המשפט המחוזי וטען כי שגה בית המשפט בניתוח ודחיית טענתו לדיירות מוגנת מכוח חוק הגנת הדייר. לשיטתו, רכישת הדירה ע"י האם המנוחה אינה קוטעת רצף זכויות הדיירות המוגנת. בנוסף טען כי התנהלות אחיו נגועה בחוסר תם לב, וכי הם מתעשרים שלא כדין על חשבונו.

האחים טענו כי בית המשפט צדק בפסק דינו וכי אין להתערב בו, לטענתם מגוריו של אחיהם בדירה עם הוריו  התאפשרו כבר רשות של ההורים בלבד, ועובדה זו אינה מקנה לו זכות כלשהי בדירה בהסתמך על סעיף 33 לחוק הגנת הדייר שכן באותה העת הוא לא היה הבעלים הרשום בדירה או באף חלק יחסי בדירה. לשיטתם, לא בכדי אמם המנוחה לא הודיעה למי מהצדדים כי היא מותירה לאחיהם את הדירה לאחר מותה, שכן לדבריהם  אמם ביקשה לא פעם שאחיהם יעזוב את הדירה.

השופטים בבית המשפט המחוזי בחיפה סארי ג'יוסי, עפרה אטיאס וניצן סילמן קבעו כי פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה מפורט ומנומק היטב "ולא מצאנו בו טעות המצדיקה התערבות ערכאת הערעור".

למרות זאת קבעו השופטים כי "יש ממש בטענות האח לפיהן בכל הנוגע לטענותיו בדבר השקעות והוצאות שהוציא על הדירה ועל ההליכים המשפטיים שניהלה אמו המנוחה, וכן כי נשא מכספו בתשלום התמורה בגין רכישת הדירה בסך של 50,566 שקל וכי בית משפט לענייני משפחה לא נתן את המשקל המתאים לטענותיו שגובו בחלקן לפחות באסמכתאות". 

השופטים קבעו כי "הגם שבית משפט קמא נימק דחית טענות האח בעניין הוצאות על הדירה והשבחתה וכן בגין הליכים משפטיים, בלא פחות מאשר שלושה נימוקים: העדר אסמכתאות מתאימות; הימנעות האח מלתבוע סכומים אלה משך שנים רבות; הודאתו- הודאת בעל דין בנשיאת המנוחה בתשלומים אלה, משתמך תצהירו בפסק דין בו נקבע שהמנוחה נשאה בעלויות אלה, אין בידינו לקבל הנמקותיו אלה של בית משפט כמי שדי בהן כדי לדחות טענות האח". השופטים קבעו כי מן הראוי לשוב ולבחון הטענות בעניין זה.
 

נסיבות מיוחדות


השופטים קבעו כי עקב נסיבותיו המיוחדות של המקרה, המגורים עם ההורים משך עשרות שנים, קשה להלום תוצאה לפיה טענותיו נדחות בשל אי שמירה על קבלות או חשבוניות מלאות בגין ההוצאות הנטענות, ודומה כי מקרה זה הצדיק הנמכת והגמשת הרף הראייתי לשם עמידה בנטל הראיה והשכנוע המוטלים עליו. 

אשר לטענה בדבר תשלום התמורה בגין רכישת הדירה על ידי המערער בסך 50,655 ₪ ב-2008, הדברים שציינו לעיל נכונים הם וביתר שאת, ולאחר שטענה זו כלל לא נבחנה על ידי בית משפט לענייני משפחה, הגם שהיא נתמכה באסמכתא על העברה בנקאית מחשבונו.

השופטים קבעו כי הערעור במרביתו נדחה. ולצד זאת הדיון מוחזר לבית משפט לענייני משפחה על מנת שיכריע מחדש בסוגיה אחת ויחידה - טענות הקיזוז שהעלה האח, ביחס להוצאות ותשלומים שהוציא, לטענתו, הן על הדירה, ובתנאי כי השביחוה, וכן בגין הליכים משפטיים בהם היתה מעורבת המנוחה.

השופטים ציינו כי לצד זאת, אין באמור לעיל כדי לשנות מיתר קביעותיו של בית משפט לענייני משפחה לרבות הצו לפירוק השיתוף בדירה על דרך מכירתה, כפי שנקבע בפסק דינו, וכי הפירוק יהא מיידי ללא קשר להכרעה שתתקבל בעקבות החזרת הדיון.

תגובות לכתבה(50):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 34.
    אחים
    אחים 05/10/2023 18:02
    הגב לתגובה זו
    6 17
    יש לי אח, שגר בדירת הורי ז"ל, הירושה אמורה להתחלק ב4 , לעולם, לעולם, לא נבקש ממנו לצאת, ההפך, יש תמיכה גדולה, מבינים שהוא נמצא במצוקה, עוזרים לו, ונמשיך לעזור, מבחינתו, הבית שלו...הכל חינוך, הכל מגיע מהבית, לקרוא כאן תגובות, ממש מפחיד שעוד קיימים חלאות שלו מבינים את הצד החלש, נמצאים במגדל השן, איך אפשר להוציא אח מהבית?? איך אפשר לא לתמוך, איך אפשר לתבוע אותו?? ברוך השם שגדלתי וחונכחתי בבית הורי...
    סגור
  • איבדתי אותך שקראת
    יצחק 05/10/2023 22:34
    הגב לתגובה זו
    21 1
    חלאות שלא מבינים.. לרוב בני האנוש שלא מוכנים שיעשו עליהם סיבוב מגעיל. מדובר כאן באח שגם ככה גר בחינם שנים וההורים ריחמו ואפשרו לו . כעת צריך לחלק בן האחים את הדירה ומה עשה אותו אח השתלט ביד רמה ומטרטר את האחים בבתי המשפט ושוב הוא עדיין גר בחינם בדירה . במקום לבקש מהאחים את רשותם ואז אולי יואילו ויאפשרו לו לגור בדירה עוד מספר שנים בסכום סמלי או לא . וכמובן לשיקול דעתם. אבל מה הוא עשה בכוח ובמרמה ולכן בית המשפט חייב כהליך מונע וקצת סדר וצדק להטיל על האח הוצאות גבוהות במיוחד ולשלם גם על הזמן שגר שם בחינם אני כל פעם נדהם מחדש שרואה מקרים כאלה ועצוב לי על האחים ששללו מהם את זכותם לירושה והטרטור וההוצאות על ההליך שהינם עוגמת נפש רבה. הכותב עו"ד
    סגור
  • 33.
    ההורים עשו טובה לאח שנתנו לו לגור חינם איתם
    דורי 05/10/2023 16:11
    הגב לתגובה זו
    19 1
    אם היו רוצים שהבית יגיע אליו היו עושים צוואה כדין . לא עשו סימן שלא רצו להוריש רק לו. אלא לכל הילדים בצורה שווה. לא מספיק שגר בחינם ונהנה כעת רוצה לקחת את החלקים שלא שלו חייב לפנותו בהקדם כולל הוצאות ממשיות ותשלום עבור כך יום שגר בבית בחינם . פשוט חוצפה של אח.
    סגור
  • 32.
    היה צריך מזמן לסיים את זה
    תמר 05/10/2023 16:07
    הגב לתגובה זו
    13 0
    חלוקה שווה ופינוי של האח בהקדם המחוזי לדעתי טעה נתקלת בסיפורים רבים כמו המצ"ב. לרוב אני מנסה לשכנע את הצד המשיב כמו כאן האח לסיים במהירות משום שהאח (המשיב) לבסוף יפסיד מניסיוני. הכותבת עו"ד.
    סגור
  • 31.
    כפויית טובה
    לכל אחד 05/10/2023 14:54
    הגב לתגובה זו
    1 13
    האימא ניצלה את הבחור עבדה עליו השתמשה בו במשך שנים לצרכיה ובסוף השאירה אותו לבד במערכה אם הייתה אוהבת ומעריכה ולא כפויית טובה היא הייתה רושמת את הדירה על שמו אז חברים יש ללמוד המקרה הזה .
    סגור
  • טען עוד
  • 30.
    כל החיים טיפל בהורים
    אנטוניו 05/10/2023 14:43
    הגב לתגובה זו
    2 11
    בטח האחים לא ספרו את האמא ממטר ורק כשראו שיש כסף התחילו לחזור לאמא . הייתי שם אלה לא אחים ולא ילדים של אלה אויבים אבל בית המשפט היום הוא לא בית משפט צדק בסדום היה יותר צדק במשפט מימה שיש היום במדינה
    סגור
  • 29.
    רמי לוי
    חן 05/10/2023 10:51
    הגב לתגובה זו
    3 7
    בושה וחרפה ככה להיתנהג אני סעדתי את סבתא שלי מיצד האמא שלי והיא ניפטרה ואני קיבלתי דירה בבת ים והיה רשום לי בצוואה או שאני יגור בה אחרי שאני יתחתן או לימכור אותה בסוף השכרתי את הדירה
    סגור
  • 28.
    כדאי לקרוא ולא להיות מקובעים בדעה
    דנה 05/10/2023 08:14
    הגב לתגובה זו
    4 11
    1. ההנחה שעליה התבסס האח שהוא דייר מוגן היא הגיונית (כי היה דייר נגזר רוב השנים) אפילו שטעה יש לקחת בחשבון שזו הייתה הנחת המוצא שלו כשהוציא כספים. 2.ההוצאה העיקרית שלו הייתה בתקופה שהיה דייר נגזר, בסכום שבאותה נקודת זמן היה בשווי כפול משוויה של הדירה. 3. האם הוסיפה רק עוד 50 אלף ש"ח כדי לקבל בעלות על הדירה (שכנראה חלק נתן לה הבן לפי מה שמסופר) בעוד שהבן הוציא 100 אלף. הדבר נעשה באותה השנה, מכאן ניתן להניח שהקנייה הייתה במשותף גם אם הוא השתמש בעיקר הכסף לבנייה והיא השתמשה בכסף עבור התשלום לדירה. ניתן להניח שהבן לא היה מוציא את הסכום הזה אם לא היה זה תהליך משותף ומתוך הנחה כי הוא יירש את הדירה. לפיכך גם אם לא כל הדירה שלו, הוא אמור לקבל חלק גדול משל שאר האחים. (גם אם לא נחשב לדייר מוגן) . 4. הוא זה שטיפול בהורים. 5. האובדן של האם לא גורם לאחים לבעיות כלכליות, כלומר הם ממשיכים בשגרת חייהם. מי שכן עלול למצוא את עצמו בקושי הוא האח המובטל שאין ברשותו דירה אחרת והערך העליון במשפחה זה לדאוג אחד לשני. אם כך, לדעתי ראוי לתת סכום לאחים אך פחות מזה שהם מבקשים
    סגור
  • 27.
    ביקורת
    לי 05/10/2023 07:43
    הגב לתגובה זו
    12 11
    בושה וחרפה לאחים. היה לכם נוח כשהוא גר עם ההורים המזדקנים.עכשיו אתם נלחמים בו.תתביישו. זה אח שלכם.דם מדמכם!
    סגור
  • 26.
    ההורים צריכים היו לדאוג לאח שלא ישאר מאחור
    שיקנו לו דירה 05/10/2023 01:35
    הגב לתגובה זו
    4 14
    זה ברור אחים אין אמונה בהם חמדנים תעבי בצע גם שיהיה להם ירצו עוד ועוד
    סגור
  • 25.
    משנאת אחים יש אסונות בעולם ויואב העולם
    ראו הוזהרתם 05/10/2023 01:29
    הגב לתגובה זו
    6 11
    חשוב מאוד במקרים כאלה לא לזרוק את האח לרחוב אם יש להם דירה שיסתפקו במה שיש להם זה חמדנות ולכן יש אסונות בכל העולם משינאת אחים ומעלה הרוע שיש מסביב ,תפסיקו להיות רעים תבורכו תיהיו חמדנים ותרמסו תיהיו מקוללים
    סגור
  • 24.
    האח טיפל בהורים
    יורם 04/10/2023 22:00
    הגב לתגובה זו
    14 13
    מקרה קלאסי של אחים שנוח להם שאחד האחים מטפל בהוריו הזקנים אבל בשעת אמת שההורים נפטרים פשוט מתגלים כזאבים .לדעתי בית המשפט היה צריך לפסוק שהאח ישלם דמי שכירות לאחים ולא להיות מגעילים ולזרוק את האח לכלבים
    סגור
  • נדיר שראיתי בן שמטפל באמו
    יסמין 05/10/2023 06:57
    הגב לתגובה זו
    16 1
    הוא היה מובטל פשוט גר אצלם ועל חשבונם ועכשיו האחים יזרקו אותו לרחוב שזה נפוץ מאד שיקנה לעצמו קרואן ב50000 שח
    סגור
  • 23.
    בתי המשפט אשמים
    נורית 04/10/2023 19:01
    הגב לתגובה זו
    19 3
    מקרה קלאסי שמגיע רבות לכותלי ביהמ"ש. ומייד השופטים יודעים מי רודף הבצע ,אבל משום שיש תהליך מסורבל שהם חייבים לאפשר למשיבים ומבקשים אזי ככה זה נראה . האח לא מספיק שגר בדירה בחינם כל ימי חייו עתה רוצה את הדירה לרשותו . במקום להודות ולצאת בכבוד מהדירה ולהכיר תודה. צריך לעשות רפורמה במערכת המשפט ולתת ארגז כלים נרחב לשופטים לגבי מקרה זה ואחרים. ואז מקרים מסוג זה יתמעטו מאוד
    סגור
  • לשופטים יש לכך ילד שלהם וילה במתנה
    ממש איכפת להם מאחרים 05/10/2023 01:29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    יש המון רוע בעולם אחר כך אל תתפלאו שיש רעידות אדמה אסונות. צונאמי שיטפונות וכו'
    סגור
  • 22.
    מלחמות ירושה בדרכ תמיד אח חזיר שחושב שהוא הנבחר
    אבי 04/10/2023 18:56
    הגב לתגובה זו
    20 2
    ואז משתלט על הירושה ומשחק אותה אבו עלי . ולצערנו בתי המשפט בגלל ריבוי תיקים והחוקים נוהגים בכפפות משי באותם עבריינים . במקרה שלנו ההורים רשמו צוואה כדין אצל עו"ד ואחד האחים התנגד ומייד השתלט על הכל ושנים לקח להוציא אותו . היום אף אחד מהאחים לא מדבר איתו . והוא מתקשר ולא עונים לו.
    סגור
  • בכל משפחה שנייה זה קיים
    אבי 05/10/2023 15:01
    הגב לתגובה זו
    3 2
    אחים נבלות וזבלים.אני יש לי שני איות כאלו שניצלו את מצוקתי שיקחו את כל הכסף לתרופות הנבלות האלה שלא חסר להם כסף רק רצו עוד
    סגור
  • יש כאלה שלא התמזל מזלם כמו רובם יש ויש
    ממממ 05/10/2023 01:33
    הגב לתגובה זו
    2 7
    לא כולם מה שכתבת משתלטים יש גם ממגוון סיבות שנשארו ואז מה תזרוק אותם רק בגלל שאתה מת על כספים יש לכם דירה תסתפקו במה שיש לכם אין צורך להוסיף רעל על האח שנשאר לבד בבית תכנסו לנעליו תוך חודש תמצאו את עצמם בבית קברות מרוב שיעמום לא לקנא תגלו איכפתיות ולא שינאה
    סגור
  • 21.
    היה צריך לטעון לשכר על הטיפול באמא המשותפת בוואדאי הקל (ל"ת)
    אתי 04/10/2023 18:49
    הגב לתגובה זו
    4 8
    סגור
  • 20.
    תופעה מוכרת
    אמי 04/10/2023 17:53
    הגב לתגובה זו
    6 14
    בן שנשאר עם הוריו כול כך הרבה שנים סימן שהחיים לא האירו לו פנים , עד כמה וכמה שהוריו קיבלו זאת בהבנה ואף לא טרחו להוציאו מדירתם , השאלה המשאלת אם כול האחים מסודרים כלכלית ולכולם יש דירה , מן הראוי היה שהיו משאירים את אחיהם בדירה עד ליום מותו וכן היו מגיעים עמו להסכמה שהוא ישא בכול הוצאות הבית ובכך היה נמנע כול הסכסוך שאין כבר ממנו דרך חזרה .
    סגור
  • אולי מדובר בנדבך שחיכה שהוריו ילכו
    גדי 04/10/2023 18:52
    הגב לתגובה זו
    14 1
    וכעת מנסה את מזלו לגזול את האחים. מכיר הרבה מקריח כאלה ואם ההורים היו רוצים להוריש לו היו עושים זאת מול עו"ד כדין לא עשו אז מובן שרצונם חלוקה שווה. וכעת צריך להתמודד עם הנדבך ובית המשפט גם כשל שלא הטיל על האח קנס גבוה ותשלום עבור הזמן שגר בדירה בחינם כי רק בישראל העבריינים חוגגים. וככה. נראה פרצופה של המדינה
    סגור
  • 19.
    אחים זבל (ל"ת)
    אאא 04/10/2023 16:44
    הגב לתגובה זו
    7 1
    סגור
  • 18.
    האחים יצאו רדפי בצע וחסרי לב לאחיהם הרווק
    דנה 04/10/2023 16:37
    הגב לתגובה זו
    3 16
    צריך לזכור שכל השנים שאר האחים התגוררו מחוץ לבית, מצד אחד הוציאו כסף על דירה ומצד שני האובדן של אמם לא גרם להם לבעיות כלכליות, כלומר הם ממשיכים בשגרת חייהם. מי שכן עלול למצוא את עצמו בקושי הוא האח המובטל שאין ברשותו דירה אחרת. בנוסף, הוא הניח הנחה הגיונית שהוא דייר מוגן והתנהל בהתאם להנחה הזו שעל אף שהיא מוטעית במהלך כעשור הייתה נכונה כי היה דייר נגזר, וגם היה הגיוני להניח שיהיה דייר מוגן לאחר מות האם, עובדה שזה לא היה מובן מאילו שלא כך הדבר ושבית משפט נאלץ להפלפל בעיניין כדי לקבוע זאת. על אף שהדבר ההוגן תמיד הוא חלוקה שיוויונית, יש צורך בשיקולים נוספים הקשורים בצרכים של היורשים ובמצבם, שיקולים אלו אמורים להיות בסדר עדיפות בקרב בני משפחה אך לאו דווקא בקרב השופטים אשר בוחנים כל מקרה אך ורק לפי החוק היבש. עצוב שכך אחים מתנהגים לאחיהם שהוא מבחינתו זקוק יותר לדירה ולכסף ולכן נאלץ להלחם על זכויותיו ואילו האחים כן יכולים להמשיך בשגרת חייהם ולמצוא פשרה. עוד שני דברים עיקריים עומדים לזכותו - ההוצאות על הדירה שמלכתחילה האם הוסיפה רק עוד 50 אלף כדי לקבל עליה בעלות בעוד שהבן הוציא 100 אלף ובאות
    סגור
  • 17.
    אחים טיפשים , הרוויחו קצת כסף הפסידו אח
    עמית רומם 04/10/2023 16:27
    הגב לתגובה זו
    7 14
    כמה הייתי מוכן בשביל להחזיר את אחי
    סגור
  • נכון הכל מקנאות וצרות עיין
    אבי 05/10/2023 15:03
    הגב לתגובה זו
    0 6
    שיקחו את כל מה שלקחו לא ביושר לתרופות ולמחלות אמן
    סגור
  • 16.
    אני אין לי מה להוריש, ומה שיש לוקח איתי (ל"ת)
    סעדיה 04/10/2023 16:14
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 15.
    מוכר ,עצוב ומעצבן (ל"ת)
    טל 04/10/2023 15:25
    הגב לתגובה זו
    13 2
    סגור
  • 14.
    בטוח משפחת תמנית מרמת השרון
    אחות מנושלת 04/10/2023 13:27
    הגב לתגובה זו
    8 7
    אצלנו האח העביר את כל הבית על שמו כשההורים היו בחיים...אבל הוא נשאר בלי משפחה.. .ושיכן שם את ילדיו.....שחזרו בתשובה.. אלוהים רואה הכל.... והילדים שלו חיים בגזל
    סגור
  • אחים עלובים ומחורבנים ! גזל ושוד מאחים.
    אלי תל אביב 04/10/2023 15:06
    הגב לתגובה זו
    15 0
    גם ההורים לא בסדר.
    סגור
  • 13.
    עם אח כזה מי צריך אוייבים
    אסתי 04/10/2023 00:24
    הגב לתגובה זו
    28 17
    להעיף אותו הדירה ולתבוע אותו על דמי שימוש עד השקל האחרון לא הייתי מדברת עם אח כזה בחיים
    סגור
  • עם אחים כאלה מי צריך אוייבים ?
    אלי 04/10/2023 13:07
    הגב לתגובה זו
    28 15
    לא זורקים אח שטיפל בהורים בזיקנתם לרחוב !!!!
    סגור
  • הוא לא טיפל בהם סתם גר על חשבונם (ל"ת)
    חדווה 05/10/2023 06:59
    הגב לתגובה זו
    6 1
    סגור
  • 12.
    בשנים האחרונות שומעים יותר ויותר על צוואות בעל פה
    תמר 04/10/2023 00:23
    הגב לתגובה זו
    21 0
    בתור עו"ד ונראה שאולי בגלל יוקר המחיה או תאווה אנשים משקרים ומנסים לקבל יותר והורסים משפחות וחבל. אגלה לכם סוד זה לא צוואה ולרוב דוחים אותה כי גם אם בן אדם אומר יום יום שרוצה להוריש לאדם כלשהו . כל עוד לא מילא צוואה כנדרש מול עו"ד ללא לחצים והפרעות קשה מאוד לדעת אם הוא אכן התכוון להוריש או שעשה זאת בשל לחץ ,מצוקה ועוד .
    סגור
  • 11.
    פסק דין מקומם
    דליה 04/10/2023 00:22
    הגב לתגובה זו
    20 13
    האח היה צריך לשלם הוצאות מטורפות ולעוף מהדירה במיידי לפני הערעור אח חוצפן ומגעיל ומסכנים האחים שיש להם כזה אח טיפש
    סגור
  • האח גר עם הוריו עד מותם הוא המסכן העיקרי כאן (ל"ת)
    יעקב 04/10/2023 13:38
    הגב לתגובה זו
    9 17
    סגור
  • 10.
    פסק דין מקומם
    דליה 03/10/2023 20:22
    הגב לתגובה זו
    25 8
    האח היה צריך לשלם הוצאות מטורפות ולעוף מהדירה במיידי לפני הערעור אח חוצפן ומגעיל ומסכנים האחים שיש להם כזה אח טיפש
    סגור
  • 9.
    פסק דין לא הוגן
    אזרחית 03/10/2023 18:50
    הגב לתגובה זו
    17 23
    אני חושבת שהאח שגר שם כל חייו צריך להמשיך לגור בנכס זה די אכזרי שאחיו מפנים אותו מהדירה. ניתן להגחע להסכם שדירה זו תועבר בירושה אליהם בעתיד
    סגור
  • לא נכון
    שיר 03/10/2023 19:59
    הגב לתגובה זו
    22 6
    יופי לו שהוא גר שם. עם הכסף שיקבל מהדירה שיחפש מקום אחר.
    סגור
  • 8.
    לנו היתה צוואת בעל פה שקרית
    רובי 03/10/2023 18:19
    הגב לתגובה זו
    23 0
    אחד האחים השתלט מייד על הכל גרר את האחים לבית המשפט שנים ובסוף קיבל חילקו את הדירה בחלקים שווים ובית המשפט במקום לפסוק הוצאות פסק רק השתתפות בשכר עו"ד ו30 אלף הוצאות אז אך אתם לא רוצים שאחים ישקרו כדי לקבל יותר מערכת המשפט היא הבעיה.
    סגור
  • 7.
    בית המשפט אשם לדעתי
    שני 03/10/2023 16:15
    הגב לתגובה זו
    24 2
    צריך לתת במיידי לאחים חזירים כמו הבן בכתבה הוצאות כבדות ואז השוק הזה יפסק. לנו היו מקרה דומה של צוואה האח התנחל וגרר את האחים למשפט של 7 שנים בסוף קיבל הוצאות של 80 אלף שזה סכום בדיחה וחלקו אתה הדירה ל3 חלקים שווים
    סגור
  • אם יש העברה בנקאית מחשבונו של הרכישה
    עצוב 05/10/2023 09:43
    הגב לתגובה זו
    1 5
    ב50000 ,אז למעשה הוא נתן לאם את הכסף לקנות את הדירה, אז למה שלא יקבל אותה. אם האחים לא עזרו לקנות כשהיתה אפשרות, אז זו סתם חזירות מצידם
    סגור
  • 6.
    הצעה לשלום בית
    הנורמלי 03/10/2023 16:14
    הגב לתגובה זו
    13 17
    האח ישאר בדירה ויתן שכירות נמוכה לאחים. בתמורה יוריש הדירה לילדי האחים
    סגור
  • 5.
    האם הייתה צריכה להעביר לו את הבית בעודה בחיים
    רועי 03/10/2023 10:04
    הגב לתגובה זו
    38 1
    או לכתוב צוואה שמשאירה את הבית לבן שגר שם, עם נוטריון וכל הכללים. עכשיו הבן המסכן ייזרק לרחוב.
    סגור
  • נכון..
    איציק 03/10/2023 13:33
    הגב לתגובה זו
    16 3
    אבל אם היא לא עשתה את זה, סימן שהיא לא רצתה שהוא ישאר בדירה, ורצתה שהדירה תחולק בין כל האחים ולא רק לו
    סגור
  • אולי לא הספיקה ונפטרה בטרם עת..
    עינת 04/10/2023 10:13
    הגב לתגובה זו
    5 15
    יש דברים שניתן להבין לבד שההורים היו מעדיפים לתת לבן
    סגור
  • היא חיה 30 שנים לאחר שבעלה נפטר (ל"ת)
    היתה צלולה 05/10/2023 09:00
    הגב לתגובה זו
    5 0
    סגור
  • 4.
    כל הירושה לעוד (ל"ת)
    משי 03/10/2023 09:44
    הגב לתגובה זו
    4 2
    סגור
  • 3.
    אחים שחושבים שמגיע להם הכל הורסים משפחות
    שני 03/10/2023 09:11
    הגב לתגובה זו
    38 7
    האח ניסה את מזלו וגרר את יתר האחים לשנים של משפטים מערכת המשפט צריכה להתייעל ולפסוק הוצאות ממשיות ובנוסף לצמצם בדיונים שלא נגמרים ובעצלתיים פעם בשנה כך שמי שנהנה מהסיפור אותם אחים שמנסים לגזור קופון על שאר האחים
    סגור
  • 2.
    המחוזי במקום לייעל עשו בלאגן
    זאבי 03/10/2023 09:06
    הגב לתגובה זו
    26 8
    היו צריכים לדחות על הסף את התביעה ובנוסף לתת לא החזיר הוצאות ממשיות למען יראו ויראו
    סגור
  • 1.
    אני מוריש רק לילד אחד וכל השאר שילחמו אחד בשני (ל"ת)
    יחיאל התימני 03/10/2023 08:47
    הגב לתגובה זו
    7 15
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות