20 שנה אחרי הגירושים: אשה זכאית למניות אגד של בעלה לשעבר

בית המשפט לענייני משפחה בבאר שבע פסק כי האשה תקבל 50% ממניות הבעל, לפי מה שנחתם בהסכם הגירושים ביניהם. אגד נהפכה ב-2019 מקואופרטיב לחברה בע"מ, ואז קיבלו החברים את המניות
 | 
telegram
(4)

אשה שהתגרשה מבעלה לפני יותר מ-20 שנה זכתה באחרונה בבית המשפט לענייני משפחה בבאר שבע בנתח מכובד מנכסיו. סגנית הנשיא, השופטת רותם קודלר עיאש, קיבלה את טענת האשה שלפיה מכוח הסכם הגירושים ביניהם, היא זכאית למחצית מהמניות באגד שקיבל בעלה לשעבר, כתוצאה מהסבת החברה ב-2019 מאגודה שיתופית לחברה בע"מ.

התובעת והנתבע התגרשו ב-2003. באותה תקופה היה הבעל עובד פעיל באגודה השיתופית אגד ובעל מניה בה. בהסכם הגירושים שעליו חתמו הצדדים לפני 21 שנה נקבע, בין היתר, שמניות אגד הרשומות על שם הבעל בהווה ובעתיד מהוות רכוש משותף של הצדדים.

השנים חלפו, ובמרץ 2019 נעתר בית המשפט לבקשת אגד לאשר הסדר בינה לבין חבריה, שלפיו היא תעבור שינוי מבני ותהפוך מאגודה שיתופית לחברה בע"מ. בהתאם להסדר, מניית היסוד שבה מחזיק כל חבר אגד הומרה ב-100 מניות רגילות של אגד כחברה בע"מ, לצד תשלום חד פעמי של 450 אלף שקל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בעוד שבסכום הכספי התחלק הבעל עם גרושתו בהתאם להסכם הגירושים, את ה-100 המניות הוא שמר לעצמו. בעקבות כך הוגשה התביעה לבית המשפט באוקטובר 2022.

לטענת האשה, מתוקף הסכם הגירושים היא זכאית למחצית מ-100 המניות ומ-450 אלף שקל שהתקבלו כתוצאה מפדיון מניית היסוד. לדבריה, עקב עסקת מיליארדים שביצעה אגד עם קרן ההשקעות קיסטון ב-2022, זינק השווי של כל מניה באופן דרמטי, והגיע לכ-2.2 מיליון שקל.

מנגד, טען הגרוש כי יצא ידי חובתו כשהעביר לגרושתו מחצית מהפדיון הכספי של מניית היסוד. לשיטתו, המניות שבהן הוא מחזיק כיום לא קשורות לגירושים, כך שהוא לא נדרש לחלוק בהן עמה. לטענת האיש, התביעה הוגשה בחוסר תום לב מתוך תאוות בצע, וכל מטרתה היא למוטט אותו נפשית וכלכלית.

השופטת קודלר עיאש דחתה את הניסיון של הגרוש להפריד בין שתי התמורות שקיבל כתוצאה מהסבת אגד לחברה בע"מ. היא כתבה כי, "משמעות פדיון מניית הצדדים באגודה השיתופית אגד היא הן קבלת סך של 450 אלף שקל שאין מחלוקת שמחציתם התקבלו בידי התובעת, והן קבלת 100 מניות חדשות באגד אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ".

השופטת שבה והדגישה כי שני חלקי התמורה – הכסף והמניות – מהווים את התצורה החדשה של מניית אגד, שאותה רכשו הצדדים בתקופת החיים המשותפים, ושמהווה את רכושם המשותף כאמור בהסכם הגירושים שקיבל תוקף של פסק דין.

בתוך כך, השופטת דחתה את טענת האיש שלפיה זכה ב-100 המניות בשל מאמץ או עבודה עצמאיים מצדו, שאינם קשורים לגירושים, באופן שמחריג לכאורה את גרושתו מהן. היא הבהירה כי מדובר בתמורה שהתקבלה כפועל יוצא של השינוי המבני באגד, ובמסגרת המרת המניה ששייכת לשני הצדדים.

לפיכך קבעה השופטת כי התובעת זכאית להירשם כבעלים של 50 מ-100 המניות שקיבל הגרוש כתוצאה מהפיכת אגד לחברה בע"מ. בהיעדר אפשרות שכזו, נקבע כי עליו לשלם לאשתו את ערכן הכספי. עוד חויב הגרוש לשלם לתובעת, גרושתו, הוצאות משפט בסך 10,000 שקל.

כאמור, ב-2019 נהפכה אגד מקואופרטיב לחברה בע"מ, בהסכמה גורפת של חברי הקואופרטיב על המהלך. הדבר נעשה אז כדי להתאים אותה לעידן המכרזים בענף התחבורה הציבורית. שתי יבואניות רכב התמודדו על רכישת נתח מאגד ב-2021 - קרסו מוטורס עם קרן אלומה וקבוצת מגדל; וקבוצת כלמוביל עם קרן פורטיסימו קפיטל. שתי הקבוצות עלו לשלב הסופי ברכישה בתחילת 2022. אף שהציגו את ההצעות הגבוהות ביותר, אף אחת מהן לא עמדה בתנאי המימון.

באוקטובר 2022 הושלמה רכישת 60% ממניות אגד בידי שותפות של קרן קיסטון וקרן המורים והגננות, תמורת כ-2.96 מיליארד שקל. קרן קיסטון מחזיקה בכ-80% מהשותפות. היא השיגה את המימון למהלך בהובלת בנק לאומי ובנק מזרחי, ואילו קרן המורים והגננות מחזיקה בכ-20% הנותרים מהשותפות.

חלקה של קיסטון בהון העצמי שהושקע בשותפות הוא כ-1.022 מיליארד שקל. השותפות מימנה את יתרת התשלום, בין היתר, באמצעות הלוואות בנקאיות בסך של כ-1.4 מיליארד שקל מבנק לאומי ומבנק מזרחי טפחות. בנוסף, עם השלמת העסקה, מינתה השותפות הרוכשת חמישה דירקטורים לדירקטוריון אגד ומשקיף מטעם קרן המורים והגננות.


אלקטרה רכשה במאי 2021, באמצעות החברה הבת (51%) אפיקים, את אגד תעבורה תמורת 200 מיליון שקל. הרכישה הפכה את אפיקים לאחת משלוש חברות התחבורה הציבורית הגדולות בארץ, לצד אגד ודן. אגד תעבורה היתה חברה בת של אגד, שהפעילה בתקופה ההיא חמישה אשכולות של קווי תחבורה ציבורית והחזיקה בצי של כ-537 אוטובוסים, נכון ליום חתימת העסקה. בנוסף, היא היתה פעילה בשוק ההסעות המיוחדות. מחזור הפעילות של אגד תעבורה ב-2020 בגין פעילות התחבורה הציבורית, היה כ-351 מיליון שקל.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מה היא עשתה בכלל שמגיע לה (ל"ת)
    לא מגיע לה 19/03/2024 07:38
    הגב לתגובה זו
    2 4
    סגור
  • יש הסכם? צריך לכבד אותו..
    צדיקה 20/03/2024 07:41
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני מתה על אלה שתמיד אומרים מה עשית כל היום? עבדתי מחוץ לבית עד השעה 16.00 ואז הגעתי הבייתה. בישלתי, הפעלתי מכונה, סידרתי את הבית, לקחתי ילדים לחוגים, קיפלתי כביסות, רצתי לימי הורים, קופת חולים ושכחתי בכלל לאכול...
    סגור
  • עשתה גם עשתה
    הצופה 19/03/2024 13:20
    הגב לתגובה זו
    1 2
    מה שאשתו וכיום גרושתו עשתה - איפשרה לבעלה, כיום הגרוש - לעבוד באגד באופן מלא תוך שהיא מטפלת במשפחה .
    סגור
  • מה עשתה
    דרור 19/03/2024 12:55
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שותפה בחוב ברכישת המניה בזמן שהיתה נשואה בדיוק כמו שותפות בדירה מרגע הנישואין
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות