אלקטרה פאוור ואמישרגז יחזירו ללקוחות 13 מיליון שקל
במסגרת הסדר פשרה בתובענה ייצוגית כנגד חברת סופרגז (הנקראת כיום "אלקטרה פאוור סופרגז בע"מ" אלקטרה פאוור -0.37% אלקטרה פאוור 2,177 -0.37% בסיס:2,185 פתיחה:2,185 גבוה:2,185 נמוך:2,143 תמורה:240,464 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ) אישר בית המשפט העליון כי החברה תשיב ללקוחותיה, במסגרת חשבון הגז השוטף, סך כולל של כ- 5.5 מיליון שקל. וכן כי חברת אמישרגז תשיב 7.6 מיליון שקל.
אישור הסכם הפשרה הוא סיומו של הליך שנמשך למעלה מעשור ועניינו גביית דמי התראה בגין איחור בתשלום הגז מעבר לסכומים המותרים. על פי הוראות צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (תשלומים בעד גז המסופק במערכת מרכזית) רשאיות ספקיות הגז לגבות דמי התראה בסכום מסוים בגין התראה על הפסקת אספקת הגז. חברות הגז נטלו לעצמן את החירות להצמיד את הסכום הקבוע בצו למדד המחירים לצרכן למרות שהצו אינו מאפשר להם לעשות זאת.
כך למשל בעניינה של התובעת הייצוגית נגד סופרגז, איחרה התובעת בתשלום חשבון הגז עקב מעבר לדירה חדשה וחויבה בדמי התראה, מעבר לריבית הפיגורים, בסך של 9.57 שקל, זאת כאשר על פי הצו הייתה רשאית סופרגז לגבות 2.5 שקל בלבד. בעקבות כך הוגשה בקשה לאישור תובענה ייצוגית כנגד 2 חברות הגז ובמסגרתה עלה כי מדי שנה נגבים על ידי החברות עשרות אלפי הודעות דמי התראה שכאלה מלקוחותיהן.
לאחר שהבקשה שהגיש עו"ד שטיינר אושרה בשנת 2017 כתובענה ייצוגית בפני בית המשפט המחוזי מרכז, סופרגז הגישה בקשת רשות ערעור על ההחלטה בפני בית המשפט העליון וזו אוחדה עם ערעור שהוגש כנגד חברת אמישרגז בגין ייצוגית בטענה זהה שדווקא נדחתה בבית המשפט המחוזי בתל אביב.
בהמלצת בית המשפט העליון פנו הצדדים לגישור ובמסגרתו הגיעו להסכמות ולפיהם תפצה סופרגז את לקוחותיה בסך כולל של כ- 5.5 מליון שקל במסגרת זיכוי חשבונות הגז שלהם וזאת בפרק זמן של חצי השנה הקרובה. אמישרגז חויבה לשלם ללקוחותיה סך של כ 7.6 מיליון שקל.
בעקבות הערות היועצת המשפטית לממשלה לעניין אופי חלוקת הכספים במסגרת הסכם הפשרה הורה בית המשפט העליון על תיקון הסכם הפשרה כך שכלל הפיצוי יושב ללקוחות חברות הגז שנגבו מהם דמי התראה ביתר במהלך השנים ולא ישולם בחלקו כחלוקה בין כלל הלקוחות הפעילים.
עו"ד עידו שטיינר שייצג את התובעת הייצוגית כנגד סופרגז ציין כי מדובר בהחלטה חריגה במובן זה שבית המשפט העליון אינו נוהג לאשר הסכמי פשרה ואולם לאור בקשת הצדדים והתארכות ההליכים הסכים השופט גרוסקופף לאשר את הסכם הפשרה בבית המשפט העליון. לדבריו, פסק הדין כולל כיוון דרך לערכאות הנמוכות יותר לעניין אופי הפשרה שניתן לאשר בתובענות ייצוגיות וסכומי הגמול ושכר הטרחה הראויים לתובע הייצוגי ולב"כ.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.עשור לניהול תביעה....יעילות!! 25/03/2024 18:58הגב לתגובה זו0 0מדינה פחסגור