נכה, עיוור ומושתל כליה - אבל עדיין ייאלץ לשלם כתובה של מיליון שקל

האשה תרמה לבעלה כליה לאחר שהיה זקוק להשתלה, אך לטענתה, הוא חשד שהיא בוגדת בו, התקין מצלמות בביתם ועקב אחר כל תנועה שלה. הבעל סירב לתת לה גט במשך שנים, וניסה להשתמש בו ככלי מיקוח בתביעות הרכוש שהתנהלו בין הצדדים
 | 
telegram
(1)

בפסק דין טעון מבחינה רגשית, שניתן באחרונה בבית הדין הרבני הגדול בירושלים, נדחה ערעורו של בעל נכה, עיוור ומושתל כליה, שחויב לשלם לאשתו כתובה בסכום של מיליון שקל. הסיפור נוגע למערכת יחסים מורכבת, שהידרדרה בשנים האחרונות על רקע מחלות קשות וסכסוך זוגי עמוק, והגיע לשיאו כשהאשה הגישה תביעת גירושים לאחר שלטענתה, סבלה מהתעללות נפשית מתמשכת מצד בעלה.

הבעל והאשה נישאו לפני יותר מ-30 שנה והביאו לעולם שלושה ילדים משותפים. בשנים הראשונות לחייהם המשותפים חלה הבעל בסכרת קשה, שדירדרה את מצבו הבריאותי והובילה לכך שב-2006 הוא נאלץ לעבור השתלת כליה. באופן מרגש, מי שתרמה לו את הכליה והצילה את חייו היתה לא אחרת מאשר אשתו.


במקום להתקרב אחרי שהבעל חלה בסרטן, היחסים החלו להתערער צילום: Pixabay

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לאחר הניתוח, החיים הזוגיים המשיכו להתנהל תחת צל המחלה, כשב-2014 אובחן הבעל כחולה בסרטן הערמונית. הוא עבר ניתוח קשה ושוב נזקק לעזרתה המסורה של אשתו, שהמשיכה לטפל בו ולתמוך בו לאורך כל הדרך. ואולם במקום להתקרב, היחסים בין השניים החלו להתערער.

הבעל חשד שאשתו מנהלת חיים כפולים ובוגדת בו עם גבר אחר


ב-2020 עזבה האשה את הבית ועברה להתגורר עם אחותה. היא תיארה בפני בית הדין הרבני תמונה של חיים בצל חשדנות אובססיבית מצד בעלה. לטענתה, הוא חשד שהיא מנהלת חיים כפולים ובוגדת בו עם גבר אחר, עד כדי כך שהתקין מצלמות בביתם ועקב אחר כל תנועה שלה. בכתב התביעה לגירושים שהגישה האשה, היא סיפרה כיצד נאלצה לדווח לבעלה על כל יציאה מהבית, ואפילו נאלצה להפקיד אצלו את מכשיר הטלפון הסלולרי שלה, כדי להוכיח את נאמנותה.

במהלך דיון שנערך בבית הדין הרבני האזורי, תיארה האשה את ההתעללות הנפשית שספגה מבעלה. "הוא התקין מצלמות בבית, אפילו בחדר השינה. הייתי צריכה לדווח לו איפה אני נמצאת בכל רגע", סיפרה בדיון. היא הוסיפה כי המצב נהפך לבלתי נסבל עד שהחליטה לעזוב את הבית.

בתחילת 2021 הגישה האשה כאמור תביעת גירושים לבית הדין הרבני. היא כרכה לתביעתה גם דרישה לתשלום מלא של כתובתה, בסכום של מיליון שקל, ומזונות אשה. למרות מצבו הבריאותי הקשה של הבעל – נכה, עיוור ומוגבל בתנועה – הוא סירב לתת לה גט במשך שנים, וניסה להשתמש בגט ככלי מיקוח כדי להשיג יתרונות בתביעות הרכוש שהתנהלו בין הצדדים.

בית הדין הרבני האזורי בירושלים חויב את הבעל במתן גט ב-2023, אך הבעל עמד בסירובו. השופטת ציינה כי "הבעל עומד בסירובו לתת גט לאישה שלא מטעמים ענייניים, אלא בכדי להשתמש עם הגט כקלף מיקוח להשיג הישגים ממוניים בתביעות הרכוש המתנהלים בין הצדדים".

בינואר 2024, לאחר דיונים ממושכים, פסק בית הדין הרבני האזורי כי הבעל חייב לשלם לאשתו את מלוא סכום הכתובה – מיליון שקל. הבעל ערער על ההחלטה וטען כי הסכום מוגזם, וכי האשה עזבה אותו, ולכן היא לא זכאית לכתובתה. בנוסף, הוא טען כי היא בגדה בו והוסיפה חטא על פשע כשהשתמשה במצבו הבריאותי הרעוע כדי לחיות חיים כפולים.

ואולם בית הדין הרבני הגדול דחה את ערעורו של הבעל, וקבע כי מדובר במקרה של כפיות טובה חמורה מצדו כלפי אשתו. "האשה תרמה לו כליה וסעדה אותו במסירות נפש לאורך שנים רבות, אך במקום להכיר לה תודה, הבעל מחזיר לה בכפיות טובה ומשתמש בהאשמות שווא כדי לפגוע בה", נכתב בפסק הדין. הדיינים הוסיפו כי טענותיו של הבעל בדבר בגידתה של האשה הן חסרות בסיס.

האשה הוכיחה לאורך השנים מסירות יוצאת דופן


בפסק הדין צוין כי האשה הוכיחה לאורך השנים מסירות יוצאת דופן לבעלה, תוך שהיא מקריבה את בריאותה האישית למען הצלת חייו. הדיינים ציינו כי "אין ספק שאשה אינה יכולה לחיות עם בעל שמעליל עליה עלילות שווא כאלו, טוען עליה שהיא בוגדת בו ומיצר את צעדיה. זו התנהגות אלימה לכל דבר".

מעבר לכך, הדיינים התייחסו לחובתו של הבעל לשלם את הכתובה במלואה, גם נוכח מצבו הבריאותי הקשה. על פי פסק הדין, "אין מדובר כאן רק בטענת 'מאיס עלי' גרידא, אלא מדובר במערכת יחסים רווית חשדנות, התעמרות ופגיעה בפרטיות, כאשר האשה התמודדה עם כל אלו תוך כדי שהיא תומכת בבעלה במצבו הרפואי הקשה".

פסק הדין הדגיש את החשיבות שבשמירה על כבוד הדדי בתוך נישואים, גם כשאחד הצדדים מתמודד עם מחלות קשות ונכות. למרות מצבו הבריאותי של הבעל, הוא לא זכה להקלות בחיובו לשלם את הכתובה, בשל התנהלותו הפוגענית כלפי אשתו. הדיינים קבעו כי מדובר בהתנהגות בלתי נסלחת, בייחוד לאור העובדה שהאשה היא זו שהצילה את חייו.

במקרה אחר, הכריע בית הדין הרבני הגדול בירושלים בחודש שעבר בסוגיה מורכבת הנוגעת לחיוב תשלום כתובה במקרה של גירושים, כשהאשה היא זו שתבעה את הגירושים. פסק הדין עוסק בטענות אלימות שהעלתה האשה נגד בעלה, ובשאלת זכאותה לכתובה אף שהיא זו שיזמה את הליך הגירושים. בני הזוג היו נשואים במשך כ-29 שנה ויש להם חמישה ילדים משותפים, כשהילד הצעיר מביניהם הוא בן שמונה ויש לו צרכים מיוחדים. במהלך שנות הנישואין התגלעו בעיות חמורות ביחסים בין השניים, ובעקבות אירועי אלימות שהתרחשו בסוף 2022, עזב הבעל את הבית והזוג נפרד. האשה טענה כי היתה אלימות פיזית, נפשית וכלכלית שהפעיל הבעל לאורך השנים - דבר שהוביל אותה לתבוע גירושים. לדבריה, הבעל היה אחראי לתקופות של נתק מוחלט ביניהם, כשהוא ניתק כל קשר פיזי ורגשי עמה. באירוע חמור במיוחד, היא תיארה כיצד הבעל הכה אותה, גרם לשבר באפה ולשטפי דם בחזה ובידיים. בעקבות כך, היא פנתה לעובדת סוציאלית והוגשה תלונה במשטרה - שהובילה להרחקת הבעל מהבית..

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    להמשיך לחיות שווה מיליון שקל
    אלון 08/10/2024 10:39
    הגב לתגובה זו
    2 0
    שיגיד תודה חחח
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות