ניתוח טכני 2025
צילום: רוי שיינמן

עם איזה סקטורים כדאי לפתוח את השנה, ומה עושים עם מניות הטכנולוגיה?

מה אפשר ללמוד על פתיחת השנה מהחודשים האחרונים של 2024, ומה מצב הסקטורים בארה"ב?

זיו סגל |

ברוכים הבאים ל-2025. טעימה ממה שצפוי לנו קיבלנו בשבוע האחרון של 2024 ואם תרצו בחודשיים האחרונים של 2024. אם תבחנו לעומק את הגרף של ה-S&P500 שלהלן, בתצורה שמוכרת לכם מהמאמרים האחרונים, תראו שהשוק סגר, באופן מדויק להפליא באותה נקודה שבה הוא היה לפני חודשיים ממנה התחילה ההתרגשות של בחירת טראמפ.




כל ״אירוע טראמפ״, שאנחנו פה לא התרגשנו ממנו, נגוז ברמת השוק. כל זה קורה במקביל לטפטוף גובר והולך של פרשנויות שמצטרפות למאגר החששות ממה שבאמת צפוי לנו מממשל טראמפ בשילוב שאר חוליי העולם המתגברים: משבר אקלים, מתיחות גיאופוליטית גוברת ומלחמות, גירעונות ענק. ההתלהבות ה-AI מתחילה גם היא לעורר דאגות תעסוקתיות ופסיכולוגיות.


הצד הטוב מבחינתנו, כמשקיעים, הוא שיש חברות שהולכות להרוויח הרבה כסף מניצול מהיר של יכולות טכנולוגיות חדשות ומעוד כמה טרנדים עולמיים. אני נערך כאן ביחד אתכם לשנה שכונתה במאמר האחרון: ״הטוב הרע והמכוער״ בתקווה שנצא ממנה טוב עם תיק ההשקעות ובתקווה שלא יהיה מכוער בעולם האמיתי.

קיראו עוד ב"ניתוח טכני"


את השנה החדשה בחרתי להתחיל ״מהתחלה״ ובראש נקי. אתן לכם כאן את הגרף של ה-S&P500 ואת ה-11 הגרפים של הסקטורים העיקריים, נראה מי מהסקטורים מעניין ללא דעות קדומות ומשם נמשיך את המסע.


מפת השוק

- S&P500: מצרף גרף במיפוי דומה למאמר הקודם. תראו שהוא עדיין בתוך המשולש ומעל רמת תמיכה חשובה מאוד. אם 2025 צריכה להתחיל בטוב, היום זה היום. שבירה של שני קווי המגמה העולים, שכבר מתקרבים זה לזה תלמד כי ה״מכוער״ השתלט. מבחינת הניתוח הטכני אנחנו נותנים סיכוי לתמיכה אבל מודעים למשמעות של שבירה. מהלך מעל 5970 יהיה סימן חיובי.

 - XLB: נמצא במצב טכני ״מעוך״ מבחינת העוצמה והביצועים אבל בתוך אזור תמיכה מעניין ומעל קו מגמה עולה. להערכתי ראוי לתת לו סיכוי טוב לתפנית ולנצל את המחיר הנמוך.


 - XLC: היה חזק ב-2024. נראה שמתחיל להתכנס ולכן לדעתי לא מעניין כרגע.


 - XLE: השילוב בין תמיכה, רוח גבית של טראמפ ומתיחות במזרח התיכון ובעולם מציב את הסקטור הזה ברשימת אחזקות הפתיחה ל-2025.


 - XLF: מלהיטי 2024. כמו XLC מתחיל להתכנס ולהתמתן. טכנית לא מועדף כרגע.


 - XLI: בשל התמיכה החזקה הפוטנציאלית מעל 128 נמצאת ברשימת אחזקות פתיחת השנה.


 - XLK. טוב, זה הסקטור המרכזי במדד. אנחנו רואים שכבר שנה עוצמתו כעוצמת המדד. זאת אחרי תקופה של עוצמה חזקה יותר. הסקטור סגר את השנה במצב טכני אנמי-חלש. טכנית אין סיבה לחזק השקעה ב-XLK בהשוואה ל – S&P500 כולו ולכן המסר שליווה אותנו מתחילת השנה הוא שעדיף S&P500 כהשקעה מדדית (זכרו זאת לשיחה הקרובה על מסלולים עם היועץ לחיסכון ארוך טווח. זה מצטרף למסר הזהירות בסיכוני מניות בכלל...). המסר השני שליווה אותנו השנה ושהרחבתי לגביו באחד המאמרים הוא שיש לחפש חשיפות טכנולוגיות אחרות כתחליף ל-XLK.


 - XLP. חלש כבר שנתיים. בגלל תמיכת הממוצע הנע אפשר לתת לו צ׳אנס ל-2025 ולראות מה קורה סביב הממוצע. 


 - XLRE. פה אנחנו מקבלים עניין מיוחד. אין לסקטור משקל רב ב-S&P500 ולהערכתי ראוי לתת לו משקל רב יותר בתיק האישי. רמת תמיכה מאד מעניינת, דיבידנד של 3.28 אחוז. נצטרך למצוא רעיונות טובים להשקעה בסקטור בהמשך הדרך. 


 - XLU: במצב טכני לא ברור כל כך. אפשר לוותר בינתיים. 


 - XLV: מעל תמיכה חזקה. אפשר להתחיל איתו את השנה ולראות מה קורה. 


 - XLY: בחוץ כרגע.



לסיכום: מבחינה טכנית נתחיל את השנה עם XLB, XLE, תחליף ל-XLK כחשיפה טכנולוגית (משימה למאמרים הבאים), XLI, XLP, XLRE, XLV. זה נותן לנו שילוב של בסיס סולידי לתיק עם בחירות טכנולוגיות מוקפדות יותר עליהן נצטרך לעבוד ביחד. במקום XLY, XLU, XLY, XLF, XLC אפשר להחזיק אג״ח ולהתקדם באופן סולידי יותר לפי התפתחויות השנה. בהצלחה.


זכרו שאפקט ינואר, אם יהיה, אמור להימשך כמה ימים ולהשפיע באופן מרגש על מניות קטנות במחירי מציאה. אם הכנתם לעצמכם תיק מתאים וזה יעבוד-מעולה. את ההתרגשות מעליות, אם יהיו נצטרך לנטרל ולראות מעבר לכמה הימים האלו מה קורה.



כותב המאמר הינו זיו סגל ([email protected]) העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטלי. *אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד. הכותב עשוי להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה