איך הכי טוב להיחשף לסקטור האנרגיה בוול סטריט?
ביום שני ערכתי כאן סקירה מקיפה של 11 הסקטורים הראשיים שמרכיבים את מדד ה - S&P500 וסיכמתי כך: "מבחינה טכנית נתחיל את השנה עם XLB, XLE, תחליף ל - XLK כחשיפה טכנולוגית (משימה למאמרים הבאים), XLI, XLP, XLRE, XLV".
היום אני רוצה להעמיק אל עולמות האנרגיה. סקטור האנרגיה פתח טוב את השנה. אחת הדרכים הטובות ביותר לבנות תיק היא ללכת מלמעלה למטה. מתחילים במדד המניות. אם עולה - אפשר להשקיע בקרן סל שמחזיקה בו או לעבור ל - 11 הסקטורים הראשיים ולבחור מתוכם את אלו שתרצו להשקיע בהן. אפשר לעצור פה או להמשיך לתתי סקטורים עד לרמת המניה הבודדת. לחילופין, אם יש לכם רשימת רעיונות אזי כשאתם בוחנים רעיונות חדשים לתיק תשתדלו לבחור כאלו מסקטורים שהחלטתם להיות בהם.
לעולם האנרגיה נעמיק בשלושה מימדים:
- אנרגיה קונבנציונאלית.
- אנרגיה נקיה לגווניה (אחד הלהיטים מבחינתי כפי שבא גם לידי ביטוי במאמרים ובשוק בשליש האחרון של 2024).
- עם איזה סקטורים כדאי לפתוח את השנה, ומה עושים עם מניות הטכנולוגיה?
- מה צפוי בשוק ב-2025? הטוב, הרע והמכוער
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
- אורניום שיושב על משבצת האנרגיה הנקיה בשילוב חומרי גלם ויש לו פוקוס
מיוחד.
אנרגיה קונבנציונאלית
מתחלקת ל – 7 תתי סקטורים. הנה הרשימה מתוך אתר MSCI:
Oil & Gas Drilling / Oil & Gas Equipment & Services Oil / Integrated Oil & Gas / Oil & Gas Exploration
& Production / Oil & Gas Refining & Marketing / Oil & Gas Storage & Transportation / Coal & Consumable Fuels
את כדאיות ההשקעה בהם נבחן באמצעות קרנות סל שמייצגות את התעשיות הנ״ל ושמבחינה טכנית נמצאות במצב טוב יותר מ - XLE. אחת שבאופן מובהק בולטת
היא:
AMLP. יש לה מגמת עליה יציבה לטווח ארוך עם תשואת דיבידנד של מעל 7%.
עוד רעיון מתחום האנרגיה הקונבנציונאלית:
RSPG. קרן סל שנותנת משקל שווה למניות האנרגיה שב - S&P500. יש לה עוצמה שמבטאת כנראה את התעוררות מניות החברות הקטנות.
פרט להן אפשר ללכת על XLE.
אנרגיה נקיה
עוד לפני הבחירות בארצות הברית קרן הסל - PBW לכדה את העיין הטכנית שלי והובילה לכמה בחירות מוצלחות מתחום החדשנות התעופתית שנתנו מסחר סווינג רווחי של עשרות ומאות אחוזים. מציין זאת כי זו הדרך לאתר את רעיונות הסווינג שלכם. מתקדמים בתהליך איתור התעשיות המעניינות, נכנסים לתוך אחזקות קרן הסל ובוחרים מתוכן את המלהיבות מהבחינה הטכנית. מה שהלהיב אותי ב - PBW היה שחלק מההזדמנויות היו בשער אופטי נמוך מה שאיפשר קפיצות משמעותיות. הן גם כמובן עזרו לדחוף את PBW למעלה.
היום נמשיך לעקוב אחרי קרנות שדברנו עליהן ב – 2024 ונוסיף עוד כמה מעניינות לרשימה:
נתחיל בקרן הסל הגדולה לתעשיה - ICLN. דרך אגב מעניין ששווי XLE הוא 37 מיליארד דולר ושווי ICLN רק 1.4 מיליארד דולר. יש פוטנציאל תמיכה ברמות האלו אבל עדיין לא סימן למומנטום.
הבאה בתור מבחינת גודל יותר מעניינת. QCLN. מתחיל תהליך שינוי מגמה סביב הממוצע ל - 200 יום.
השלישית בגדול היא NETZ והיא מציגה כבר תמונה אחרת כי הנרטיב שלה לבחירת מניות שונה. תראו מגמת עליה ומומנטום ותמיכה קרובה.
ואז מגיעה - PBW ״שלנו״ שהיתה קרן האנרגיה הנקיה הראשונה. מסתמן שינוי מגמה בתחתית וכאמור יש בה הרבה מניות מעניינות כך שהיא אחת הבחירות המובילות שלי ל - 2025.
מדלג קצת מבחינת שווי שוק ומגיע לקרן הסל השניה
ששמתי עליה עין ביחד עם PBW: HYDR. קרן סל לאנרגיית מימן. הרבה מהאחזקות שלה הן לא בארצות הברית ולכן אחזקת הקרן עצמה מעניינת מאוד מבחינת פיזור גלובאלי. מעניינת מאוד מבחינה טכנית. על אותה משבצת יש לנו גם את HDRO.
אורניום
את האורנים הנחתי גם על משבצת המתיחות הגלובאלית. URA היא קרן הסל המובילה ומומנטום חדש מתפתח. יושבת טוב על השילוב שבין אנרגיה - אנרגיה נקיה - מתיחות גלובאלית וסחורות. וגם מחלקת דיבידנד בריא. ממש פצצת אנרגיה.
לסיכום, סקטור האנרגיה ממשיך להציג הזדמנויות מעניינות בתחומים שונים - החל מהקונבנציונלי ועד החדשני. שילוב קרנות סל הנ״ל עם אסטרטגיה טכנית או אחד מנקודות הפתיחה שלנו ל - 2025.
מה עם טסלה?
התבקשתי על ידי קורא לנתח את טסלה. שוב דוגמא לתזזיתיות השווקים ולמרכיב הרגשות בתנועת המניות. תוכלו לראות על התרשים שהיא נתמכה לעת עתה ברמת פיבונאצ׳י העליונה. זו אפשרות כניסה אחת. אפשרות מעניינת מאוד תהיה אם תגיע ל - 325. מהלך מעל 414 יאשר תפנית למעלה.
כותב המאמר הינו זיו סגל ([email protected]) העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטלי. *אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות
ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד. הכותב עשוי להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.