מדד בורסהגרף לעוצמת המגמה: כלי חדש באיתור כיוון השוק

אייל גורביץ, המנתח הטכני של Bizportal, מציג את הכלי החדש מבית בורסהגרף לאתר מגמות בשוק ההון
אייל גורביץ | (6)

מדד עוצמת המגמה הוא עוד כלי ייחודי לבורסהגרף. אחרי מזהה הרצפים ומזהה המגמה הייחודיים לתוכנה אנו שמחים להציג את מדד עוצמת המגמה.

כמו כלים אחרים שנבנו עם השנים, נבנה גם כלי זה בניסיון להקל את הדרך להבנת המגמה ולבחירת המניה הנכונה. למרבית העוסקים בתחום קיים קושי גדול להבדיל בין מגמה מובהקת לכזו שאינה מובהקת, בין מגמה חזקה ןמגמה המאבדת מומנטום. בין מגמה איכותית למגמה באיכות נמוכה, ובין מגמות שכדאי לסחור עליהן לכאלה שכדאי להימנע מהן.

כיצד מאתרים אותן בקלות? מדד בורסהגרף לעוצמת המגמה נבנה במטרה לסייע לציבור הסוחרים בכלל וללקוחות בורסהגרף בפרט באיתור מניות, מדדים, מטבעות וסחורות, המתאפיינים במגמת עלייה וניתנים למסחר ביתר קלות ורווחיות. לפיכך, טרחנו ועמלנו לא מעט זמן כדי לבנות ולבסס מדד שישקף באופן הנכון ביותר, לא רק את כיוונה של המגמה, אלא גם את איכותה. ייחודו ואיכותו של המדד היא בהתאמתו לכל ממד זמן, והוא יכול לשמש סוחרים לטווחים ארוכים, בינוניים, וקצרים כאחד, כולל סוחרי יום.

אופן השימוש המדד נע על סקאלה סגורה בטווח 0%-100%, כאשר כל מספר בטווח זה משקף את עוצמתה של המגמה. בכל נקודת זמן נתונה, בפתיחת גרף של מדד / מניה / מטבע או כל נכס אחר, תיפתח חלונית שתציג את ערכו של מדד בורסהגרף לקביעת עוצמת המגמה. הפתיחה אוטומטית, אם כי אפשר לעשות זאת גם באופן ידני בעזרת לחיצה על הכפתור המתאים המצוי בסרגל התחתון. כפי שציינתי קודם, ערכו של המדד ישמש בסיס להחלטה האם אפשרי לסחור בנכס ברמת סיכון נמוכה. מקרא הערכים טווח 85%-100% - מגמת עלייה מובהקת טווח 85%-75% - מגמת עלייה בעלת מומנטום חלש טווח 75%-25% - חוסר מגמה טווח 25%-15% - מגמת ירידה בעלת מומנטום חלש טווח 0%-15% - מגמת ירידה מובהקת

כלומר, ערכים מעל 85% מעידים על מגמת עלייה חזקה. במגמות שרמתן מעל 85% סביר להניח שכל תנועה כנגד המגמה תהווה תיקון טכני, ובסופו של דבר תוכל ליהנות ממהלך נוסף בכיוון המגמה. כלומר, מגמת עלייה או ירידה איכותית שאפשר לקבל החלטות רווחיות ובעלות סיכון נמוך.

בנוסף, תוכל לאתר את כל הנכסים העומדים בקריטריונים דרך הסורק לפי הדוגמא הבאה: החלטות מסחר מסחר על מגמה יתבצע רק כאשר מדד בורסהגרף לקביעת עוצמת המגמה יתייצב מעל ערך של 85%. רמה מינימלית זו מייצגת מגמה יציבה ומבוססת, שצברה מספיק כוח כדי להמשיך הלאה. עם זאת, המדד לא נוצר כדי לספק איתותי קנייה ומכירה. עשה בו שימוש באופן הבא - מרגע התבססות המגמה, עלייה או ירידה, המתן לתיקון טכני כדי לאתר את נקודת העיתוי הנכונה. משקיעים המצויים כבר בפוזיציה יכולים לעשות שימוש במדד בורסהגרף לקביעת עוצמת המגמה כבסיס לסטופים, החלטה על נעילות רווח או חיסול מוחלט של הפוזיציה. ירידה של עוצמת המגמה מתחת לרמה של 85% יכולה לשמש בסיס לסיום העסקה או דילול ההחזקות.

*הגרפים בסקירה זו הופקו באמצעות תוכנת ואתר בורסהגרף לניתוח טכני www.bursagraph.co.il מבית קו מנחה ואייל גורביץ

**כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.

***אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

תגובות לכתבה(6):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    טכני זה בלוף! ראו הוזהרתם! (ל"ת)
    מגן הציבור 24/04/2014 21:15
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    מה עם טאואר? לא נגעתי ב1600 כמו שאמרת. (ל"ת)
    פשלונוביץ 24/04/2014 11:12
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    זבלונוביץ 24/04/2014 11:08
    הגב לתגובה זו
    והיא לא יורדת. בינתיים אפילו חילקה זכויות אופציות ובלאגנים. מה אתה אומר? להמשיך לחכות?
  • 2.
    א 23/04/2014 18:45
    הגב לתגובה זו
    אייל, אמור לי את האמת. אם אשתמש בכלי זה , אהיה עשיר, מאושר, גבוה, בלונדיני וידיים מסוקסות כמו פטריק קים?
  • 1.
    ירון 23/04/2014 11:02
    הגב לתגובה זו
    אני משער שהכוונה לרמת 85 בגרף היומי ללא תלות ברמה של הגרף השבועי והחודשי. יתכן שאני צודק ויתכן שאני טועה. ועדיין חסרה התייחסות לטווח הזמן והרמות השונות בגרף היומי השבועי והחודשי תוך הסברת הקשר ביניהם.
  • גיורא אלון 24/04/2014 13:49
    הגב לתגובה זו
    כמו בזיהוי מגמה על פי כלים אחרים (לא מדד עוצמת המגמה) כדאי כמובן לבצע התאמות בין מימדי הזמן. לדוגמא כאשר בגרף השבועי והחודשי מדד עוצמת המגמה ב-85 אז יש לנו מגמת עלייה בטווח הבינוני/ארוך ואז נעבור לגרף היומי ונחפש מצבים של עלייה במדד עוצמת המגמה (ביומי) מ-75 ל-85 לצורך הדוגמא. אבל כמובן שיש התייחסות לטווח הזמן ולמימד הזמן.