בכל הטווחים: מדד הנאסד"ק עדיין מגלה חולשה

אייל גורביץ, המנתח הטכני של Bizportal, סוקר את אחד מהמדדים המובילים של בורסות וול סטריט - הנאסד"ק. כיצד הוא מגיב בכל שלושת הטווחים?
אייל גורביץ | (4)

בסקירות הקודמות התחלתי לתת ביטוי משמעותי למדד נאסד"ק במקום ל-S&P500. עד לפני מספר שבועות היו שני המדדים האחרים מיושרים עם הקו שהכתיב המדד המוביל, אלא שלקראת סוף חודש אפריל - תקופת זמן קריטית - מגלה מדד הנאסד"ק חולשה משמעותית המעלה את רמת הסיכון, באופן שאי אפשר להתעלם ממנו. לכן גם בניתוח הנוכחי בחרתי לנתח את הנאסד"ק כמדד המרכזי. אמשיך לעשות כן כל עוד יהיו סימני החולשה בתוקף.

הנחת העבודה ארוכת הטווח מזה תקופה ארוכה חזרתי על הנחת העבודה שעמדה בבסיס הניתוחים ולפיהם "כל ירידה לצורך עלייה". שוק המניות האמריקני יישר קו עם הנחה זו. אלא שכעת, בעקבות הצטרפותם של נתונים מסוימים, רמת הסיכון עולה. לא לסיומה המוחלט של מגמת העלייה כי אם לתיקון טכני משמעותי וגדול מזה שהכרנו.

1. מבט על הגרף החודשי מלמד עח הנחת העבודה שהמגמה ארוכת הטווח היא מגמת עלייה. הנחה זו מלווה אותנו מזה תקופה ארוכה למדי ואינה עוברת שינוי. 2. בגרף החודשי המצורף אפשר לראות את סידורן העולה של נקודות השיא והשפל . 3. הסיבה לכך מעוגנת במספר עובדות, בראשיתן עומדת ההנחה שמגמות עלייה אינן נוטות להסתיים עם שיא בודד בצמרת, אלא נדרשת בחינה חוזרת של אותה רמת שיא. 4. עוד אפשר לראות את סידורם העולה של הממוצעים הנעים בהם אני עושה שימוש בגרף החודשי (10/20). 5. מהלך העליות טרם עמד לתיקון. הוא החל ברמת 2,810 הנקודות בנובמבר 2012 ובשיאו הגיע לרמת 4,371 הנקודות במארס 2014. 6. כפי שזה נראה כעת, אם לא יחול שיפור דרמטי, עומד הרצף החודשי בפני שבירה. המשמעות היא ששבירת רצף עולה מובילה במרבית המקרים לירידה של מספר חודשים רצופים. 7. ביום רביעי האחרון ננעל המדד מתחת לרמת 4,131 הנקודות והמשמעות היא שבירת רצף עולה מייצגת עלייה משמעותית ברמת הסיכון ואפשרות ריאלית שהשחיקה תימשך. הנקודה הראשונה היא שבירת רצף עולה שעלולה לגרום לירידה של מספר חודשים רצופים. לראשונה מאז תחילת הרצף העולה האחרון ברמת 2,810 הנקודות מצוי המדד מתחת לממוצע נע ל-5 חודשים. אפשר לראות היסטורית את ההשפעות של אירוע מסוג זה. הגרף השבועי לראשונה מאז תחילת מהלך העליות האמור מצוי המדד מתחת לממוצע הנע ל-20 שבועות - ההשלכות נראות על הגרף במקרים קודמים. כמו כן, מאז תחילת מהלך העליות חצה ממוצע נע 10 את ממוצע נע 20 מכיוון מעלה כלפי מטה.

אפשר לראות גם שרמת ההתנגדות 4,246 הנקודות, שנפרצה מעלה, לא הצליחה לשמש כרמת תמיכה. כעת היא שבה לשמש כרמת התנגדות. בתחתית הגרף אפשר לראות את מדד העוצמה היחסית, RSI, ומדד החפיפה סטייה, MACD, המצביעים ברורות על ירידה. בגרף היומי, הממוצע הנע ל-20 יום נמצא מתחת לממוצע הנע ל-40 יום -לראשונה מאז סיום 2012, ושניהם משופעים כלפי מטה. כל הנקודות אותן מניתי בסעיף הנוכחי מעידות על חולשה ואינן מתאימות למצבים של מהלכי עליות. רמת הסיכון עלתה. הסבירות להמשך מהלך הירידות גדלה משמעותית.

*הגרפים בסקירה זו הופקו באמצעות תוכנת ואתר בורסהגרף לניתוח טכני www.bursagraph.co.il מבית קו מנחה ואייל גורביץ

**כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.

***אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    המשקיע הנבון 13/05/2014 18:52
    הגב לתגובה זו
    זה שהוא לא משתמש בהמלצות של עצמו. אחרת מזמן כבר היה פושט רגל.
  • 2.
    מסתכל קדימה 13/05/2014 15:08
    הגב לתגובה זו
    ואם זה קטן מ-70%, מי צריך את זה?
  • המשקיע הנבון 13/05/2014 18:55
    הגב לתגובה זו
    מידת הדיוק בקושי 7% מקסימום. ומי צריך את זה? רק המרצים שמקבלים שכר יפה על "הקורסים" וחדרי מסחר למיניהם שמוכרים אשליות לעדר.
  • 1.
    חיים 13/05/2014 11:17
    הגב לתגובה זו
    הנאסדק פורץ למעלה קו מגמה יורד , הדאוגונס וה - S&P שוברים לשיא חדש... איך שזה נראה כרגע , המדדים בארה"ב ימשיכו צפונה.