מחיר נפט מסוג ברנט: העלייה עד רמת שיא של 130 דולר כשלה
בסופו של דבר, כולנו מושפעים ממחיר הנפט. איך שלא נסובב את זה הוא משפיע לא מעט, מה גם שהוא מתנקז לפיה הפולטת אותו ישירות למיכל הדלק שלנו. כאשר מביטים על מחיר הנפט, עולות תהיות לא פשוטות לגבי המשך הדרך, ודעות המניעות את התהליך מתאפיינות בחוסר אחידות.
עלייתו של הנפט עד לשיא של 130 דולר לחבית לפני מספר חודשים, הייתה בלתי נסבלת מבחינת מחירו של הדלק בתחנות. מחיר מופקע עבור נוזל דלוח ומהול חצה את רף 8 שקלים והסוף לא נראה באופק. אלא שהחודשים האחרונים הביאו איתם הקלה מסוימת, כאשר הדינאמיקה של הנפט מתייצבת אך מעורפלת לגבי המשך הדרך.
תנודתיות גבוהה בחיי היומיום מחייבת תמיד מבט ארוך, מרוחק. כזה שמסנן את הרעשים שמקשים על הראייה הברורה. לפיכך ניתוח המגמות בנפט מחייבות מבט על הגרף החודשי.
הגרף החודשי
1. הנחת העבודה הבסיסית לגבי מגמות עלייה ארוכות טווח גורסת שכל ירידה תהיה לצורך עלייה, וכי העלייה הבאה תחצה את רמת השיא הקודמת.
2. באפריל 2011 הגיע הנפט לשיא של כ-130 דולר לחבית ומשם נסוג לשפל של 89 דולר.
3. העלייה שהגיעה לאחר מכן כשלה בשבירת רמת השיא 130 דולר. כישלון זה סתם את הגולל על מגמת העלייה הארוכה.
- להשקיע ביפן בעקבות באפט: איזו מניה היא הזדמנות טכנית מצוינת?
- מהם הסימנים המדאיגים הנסתרים ביחס לכלכלת טראמפ?
*הגרפים בסקירה זו הופקו באמצעות תוכנת ואתר בורסהגרף לניתוח טכני www.bursagraph.co.il מבית קו מנחה ואייל גורביץ **כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.
***אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.