מתי סוגרים פוזיציה: אחת מאבני הפינה להבנת שוק ההון

אייל גורביץ, המנתח הטכני של Bizportal, מביא פעם נוספת את הכלים איתם ניתן להבין מתי לסגור פוזיציה בפרט ולנהל השקעה בשוק ההון בכלל
אייל גורביץ | (4)

על רקע בקשות רבות החלטתי לפרסם בשנית את הכתבה אודות הפרמטר המרכזי לסגירת פוזיציה. אני מקווה שתמצאו בכך ערך מוסף.

הרצף העולה אחד מאבני הפינה להבנת כיוונו של שוק או מניה ולקבלת החלטה נבונה לביצוע עסקה, הן לקנייה והן למכירה, מתבססת על "עיקרון הרצף". מגמות, עלייה או ירידה, מורכבות מרצפים עולים ויורדים שההבחנה ביניהם והבנתם קריטית לקבלת החלטה.

שער סגירה של כל נר נתון יהיה גבוה מהשער הנמוך של הנר שקדם לו, כאשר ההתייחסות תהיה תמיד לנר הגבוה ביותר של הרצף. קחו לדוגמא את מדד נאסד"ק בגרף חודשי, שם אפשר לראות רצף עולה. ספירת הנרות ברצף העולה מתחילה מהנר הנמוך ביותר ברצף כפי שאפשר לראות בגרף.

מתי סוגרים את הפוזיציה? שבירת רצף עולה מתקיימת, כאשר שער סגירה של נר נתון נמוך מהשער הנמוך של הנר הגבוה ביותר ברצף העולה. שבירת רצף עולה היא סימן לחיסול פוזיציית לונג. משמעותה צמיחה דרמטית ברמת הסיכון, עלייה בסבירות לתיקון טכני משמעותי ואף להיפוך מגמה. יש לשים לב לשבירת הרצף העולה טרם המפולות של השנים האחרונות ולמעשה בכל התיקונים הטכניים שהתרחשו עד היום - המשולשים האדומים מורים במדוייק על הנר בו יש לסגור את הפוזיציה.

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    לא ברור לי איזה אינדיקטור טכני - יוצר את המשולשים (ל"ת)
    אלי 27/08/2014 22:12
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    אלי 26/08/2014 16:07
    הגב לתגובה זו
    ואם קונים בנר לאחר מכן.. התוצאות לא מדהימות
  • 2.
    א100 26/08/2014 12:22
    הגב לתגובה זו
    ...ראה חבר. כל הנרות והדברים המסובכים שכתבת למעלה...גדולים עלי ואני לא מבין דבר ואף חצי דבר. אז, ישבתי וחשבתי מתי לסגור פוזיציה? מצאתי פטנט קסמים! אני קונה ב1000שקל עם צפי להרוויח 100%! אני לא חמדן. שהרווח מגיע ל50% (בחודש לדוגמא)אני מוכר! אתה רואה איילי..קל ופשוט..ואף איני מצטער אם עלה עוד 1000%. יום טוב .
  • 1.
    א 26/08/2014 10:45
    הגב לתגובה זו
    שער הסגירה לא עלה מעל הגבוה של הנר הכי נמוך ברצף היורד. יש כאן טעות,זה צריך להיות קניה רק בנר הבא.