כתבת העשרה: מתי סוגרים פוזיציה?

אייל גורביץ, המנתח הטכני של Bizportal, מפרט על הדרך והתיזמון הנכונים בעת סגירת פוזיציה
אייל גורביץ' |
נושאים בכתבה סגירת פוזיציה
על רקע בקשות רבות החלטתי לפרסם בשנית את הכתבה אודות הפרמטר המרכזי לסגירת פוזיציה. אני מקווה שתמצאו בכך ערך מוסף.   הרצף העולה אחת מאבני הפינה להבנת כיוונו של שוק או מניה, ולקבלת החלטה נבונה לביצוע עסקה הן לקנייה והן למכירה, מתבססת על "עיקרון הרצף". מגמות עלייה או ירידה מורכבות מרצפים עולים ויורדים שההבחנה ביניהם והבנתם קריטית לקבלת החלטה.  
  • רצף עולה. שער סגירה של כל נר נתון יהיה גבוה מהשער הנמוך של הנר שקדם לו' כאשר ההתייחסות תהיה תמיד לנר הגבוה ביותר של הרצף. קחו לדוגמה את הנאסד"ק בגרף החודשי, שם אפשר לראות רצף עולה.

ספירת הנרות ברצף העולה מתחילה מהנר הנמוך ביותר ברצף, כפי שאפשר לראות בגרף.   אז מתי סוגרים את הפוזיציה? שבירת רצף עולה מתקיימת כאשר שער סגירה של נר נתון נמוך מהשער הנמוך של הנר הגבוה ביותר ברצף העולה. שבירה של רצף עולה היא סימן לחיסול פוזיציית לונג. משמעותה עלייה דרמטית ברמת הסיכון - עלייה בסבירות לתיקון טכני משמעותי ואף להיפוך מגמה. יש לשים לב לשבירת הרצף העולה טרם המפולות של השנים האחרונות, ולמעשה בכל התיקונים הטכניים שהתרחשו עד היום. המשולשים האדומים מורים במדוייק על הנר בו יש לסגור את הפוזיציה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה