דיסקונט השקעות: האם היא יוצאת מהמשבר?
יש לחלקנו נטייה לחשוב שמניות שרשמו ירידות חדות תתאוששנה מהר. המציאות מוכיחה אחרת - ככל שהירידה תהיה ארוכה יותר, כך תארך לה תקופת ההתאוששות פרק זמן ארוך יותר. יחד עם זאת, תקופת ההתאוששות היא בסיס לגל העליות הבא. ודסק"ש, למי שתהיה סבלנות מספקת, מתחילה להוות הזדמנות מעניינת.
הטווח הבינוני בנובמבר 2014 המניה התרסקה, כמה זה ממש לא חשוב, אלא איך. הירידה החדה עם המחזור העצום משולים לרעידת אדמה בעוצמה גבוהה. רעידה, שאחריה מגיעות רעידות משנה. זה בדיוק מה שקרה לאחר מכן, על הגרף אפשר לראות עוד "רעידה" בינואר 2015, וזהו - לאחר מכן, המניה החלה לנוע הצידה.
התנועה הצידה מתקיימת עד היום בטוווח רמות המחיר של 5.3-9.7 ש' למניה. אלא שלא רק התנועה הצידה חשובה, אלא גם מחזורי המסחר שדועכים ומביאים לידי ביטוי תהליך של איסוף סחורה. מה שקורה בתוך הטווח האמור אינו חשוב, אין להתייחס לירידה או עלייה בסדר גודל כזה או אחר.
יחד עם העלייה הצידה אפשר לראות את רצועות בולינגר שהופכות להיות צרות ואופקיות. תהליך זה מעיד על ירידה בתנודתיות ובסטיות התקן, דבר שבסופו של יום מניב מהלכים חדים.
ההתייחסות למניות כגון דסקונט השקעות חייבת להיות עניינית. ברור שמוכרים משמעותיים קיימים במחיר של 8 שקלים למניה, כך שאין טעם להסתער על המניה סביב רמה זו. הרכישה אמורה להתבצע באחד משני המקרים הבאים:
- בגרף היומי כאשר נשבר רצף יורד.
- בפריצה מעלה של רמת 8 ש' למניה תוך מחזור מסחר גבוה.