עליות או ירידות - מה הכיוון של וול סטריט?
תעתועי שוק אמרנו? אז ביום שני קבלנו אחד ביג טיים. ירידות חדות שהתחלפו בעליות ביום שלישי. במקביל קבלתי מכם הרבה תגובות מפרגנות על הכתבה האחרונה וכמה היא הועילה להתנהלות הרגשית וזה נותן לי מוטיבציה להמשיך. תודה לכם שאתם טורחים להגיב. היום אנחנו בענייני ניתוח טכני. נסתכל על מדדי ניו יורק, על טבע לפי בקשתכם ונסביר, גם לבקשתכם, את ההבדל בין MFI ל-CMF. טור של רציניים :-)
מדדי ניו יורק
ה-S&P500 נמצא בשרוול מגמה עולה ארוך טווח יציב וצר למדי. משמעות המילה יציב היא שכל עוד הוא בתוכו, ניתן להישאר עם מגמת העליה. המשמעות של המילה צר היא שפריצה למטה יכולה להניב מהלך ירידה משמעותי.
את החוויה השורית יותר נותן לנו מדד הנאסד״ק. אזור ה-14200 שהיה רמת התנגדות ונפרץ כלפי מעלה הוכיח את עצמו כרמת תמיכה ובלם את מתקפת ירידות השערים. מכאן, יכול הנאסד״ק לפתח מהלך עליה יפה. המדד מתחזק בהשוואה ל-S&P500 כך שאפשר לשים עין על מניות הנסחרות בו. AMD היא דוגמא מעניינת.
מבחינת הסקטורים המרכיבים את ה-S&P500, מעניין שהחזקים הם סקטור הטכנולוגיה לצד הסקטורים שנחשבים הגנתיים: בריאות, צרכנות קבועה, תשתיות ציבוריות ונדל״ן. כפי שהערכנו זה מכבר, נראה שוול סטריט נערכת להימשכות ימי הקורונה (ומכאן התחזקות הטכנולוגיה שנחשב ספקולטיבי אבל מאפיין את העדפות המשקיעים בימי הקורונה) בצד הסקטורים שנחשבים, מסורתית, כראויים לימי סגריר.
מה עם טבע?
האמת, שכחתי ממנה. המניה לא נמצאת ברשימות המעקב שלי ורק בעקבות שאלה של חברה ושאלה נוספת שהגיעה כאן בתגובות הצצתי. טבע הגיעה לרמת תמיכה יפה ומבחינת מדדי סנטימנט הכסף (ראו להלן) הם נמצאים במצב מכר קיצוני. נקודה טובה לבחון רכישה.
מה ההבדל בין MFI ל-CMF?
קוראים רבים שאלו אותי את השאלה הזו והדבר מאוד משמח אותי גם משום שאני רואה שאתם קוראים בעיון גם את הדברים הטכניים שאני כותב וגם משום שאתם לומדים ומתפתחים.
כדאי לזכור שישנם הרבה אינדיקטורים טכניים וחלקם חופפים עם הבדלי טאץ׳ קלים. כך הוא המקרה של MFI ו-CMF. שני האינדיקטורים מכוונים לבחון האם זרימת הכסף היא חיובית למניה או שלילית. שני האינדיקטורים מציגים את התוצאה בצורה ממוצעת - מוחלקת. הכנתי כאן טבלה שמשווה ביניהם:
כעיקרון, שני האינדיקטורים לוקחים את תוצאת המסחר (צהוב), כופלים אותה בנפח המסחר (כחול) ואז מעבדים את התוצאה לאינדיקטור (אפור).
ההבדלים:
ביחס לתוצאת המסחר, ה-CMF בודק איפה הסגירה ביחס לגבוה או לנמוך היומי. אם קרובה לגבוה, נפח המסחר מקבל ערך חיובי לכיוון ה-1. אם לנמוך אז נפח המסחר מקבל ערך שלילי לכיוון ה-1-. ה-MFI לעומתו מחשב שער ממוצע בין הגבוה הנמוך והסגירה.
את העיבוד לאינדיקטור ה-CMF עושה על ידי סיכום 20 ימים של נפח מסחר מעובד וחלוקת הסכום בסך נפח המסחר ב-20 הימים. בכל יום מתקדמים יום קדימה. ה-MFI מלביש על נפח המסחר המעובד את נוסחת ה-RSI.
תוכלו לראות את שניהם על הגרף של DIS שצרפתי כאן לדוגמא. MFI הוא העליון, CMF מתחתיו. האינדיקציות פחות או יותר דומות ויש לעבוד עם כל אחד מהם על מנת לקבל ניסיון בהבנת התרומה שלו לאנליזה הטכנית. נכון ליום שני שניהם היו באזור החיובי שאומר שזרימת הכסף לדיסני, בגדול, היא חיובית.
לסיכום ההסבר, שאני מקווה שהועיל, אזכיר שבכל יום מסחר כמות הכסף בו נמכרה מניה זהה לכמות הכסף בו נרכשה מניה. השאלה היא למי משייכים אותה וזה ההבדל בין האינדיקטורים. כשיום המסחר הוא חיובי על פי הגדרת האינדיקטור נפח המסחר משויך לקונים ומקבל ערך פלוס (ומוכפל בפקטור של האינדיקטור. הפשוט ביותר הוא-OBV). כשיום המסחר הוא שלילי נפח המסחר מקבל את הסימן מינוס.
לתגובות: segalziv@gmail.com
כותב המאמר הינו זיו סגל, העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטאלי, בעל עיסוקים מגוונים בתחום באקדמיה ובפרקטיקה.
* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.יישר כוחגק 25/07/2021 20:31הגב לתגובה זו0 0אין על סגלסגור
-
3.מסקנהרואה נולד 22/07/2021 07:14הגב לתגובה זו0 0המון מילים . מה המסקנה ?סגור
-
2.תודה על ניתוח השוק ..נותן קצת שכל להבין את הסללום (ל"ת)אלי חיים 21/07/2021 19:20הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.מיטרוניקס.ניר 21/07/2021 14:42הגב לתגובה זו1 0מה קורה בחברה/מניה ?. תודה.סגור