משקיע הון סיכון
צילום: CANAVA
ניתוח טכני

האם כדאי לקנות את דיסני ופייזר? ואיזו קרן סל מתרחבת לקריפטו?

תנודתיות ותעתועים מאפיינים בימים אלו את המסחר במניות. מה הכלים שעומדים לרשותנו?
זיו סגל | (5)

״חווית המשתמש״ בהשקעות בבורסה ממשיכה להיות מאתגרת לכל מי שבוחר שלא להחזיק בקרן סל עוקבת S&P500 או להישאר בחוץ. התקופה הזו נמשכת זמן רב והיא שוחקת. אחת הבעיות היא גם הפער בין חווית מניה בודדת לחוויית תיק. עבור הרבה מניות, ירידה של 10% יכולה להיחשב סבירה כסטייה מהדרך וכראויה לסבלנות. אבל כאשר יש מצרף של מניות כאלו בתיק, הגם שכל מניה בפני עצמה נראית עוד בסדר, ברמת התיק זה יכול לבוא לידי ביטוי בסכום משמעותי.   > לקריאת הטורים הקודמים של זיו סגל 

הנטייה המנטאלית היא לחפש נחמה בהשקעה במדדי מניות ולהתחרט שלא הלכנו בדרך הזו. חשוב לזכור בהקשר זה שבחירת אסטרטגיה לא עושים בזמן של חולשה. כרגע אסטרטגיית ה״סטוק - פיקינג״ היא במתקפה ואנחנו משתדלים להתנהל מולה. אבל, מתקפה זו מייצרת גם את ההזדמנויות הגדולות. כך למשל העיר בתגובות קורא ביחס למניות הסיניות.   דוגמאות לקשיים נתחיל בדוגמא סולידית. DIS WALT DISNEY . מניה מומלצת על ידי אנליסטים, חברה וותיקה עם רקורד של התפתחות. אחרי תקופה של התכנסות בתוך משולש היא פרצה למעלה ועל פי כל כללי הניתוח הטכני אמורה הייתה לעלות. לכן גם הוצגה כאן. הפריצה אכן הניבה קפיצה אבל לאחריה המניה ירדה אל מתחת לקו המגמה שנפרץ ולכאורה ממשה פקודת עצירת הפסד (למי שלא סבלני). יום אחרי כך המניה חזרה לעלות. המרחק שעשתה המניה במיני מהלך הזה מהשיא לשפל הוא כ-14 דולר שהם כ-8%. על הגרף השנתי הוא לא נראה מהותי אבל כאמור, בחוויית המשתמש, ביחוד כאשר זה קורה בימנו עם הרבה מניות, זה לא קל.

  דוגמא קצת יותר ספקולטיבית: BLOK AMPLIFY TRANSFORMATIONAL DATA SHARING - קרן הסל לחברות מתחום תשתית המטבעות הדיגיטאליים. אפשרות רלבנטית להיחשף לחזרת המומנטום לענף ברמת התשתית ולא ברמת המטבע. נתמכה מעל רמת תמיכה, חזרה אל מעל הממוצע הנע, קפצה כמו שצריך ובשעת כתיבת מאמר זה, יום שלישי בערב, מחזירה 5%. דוגמה לתנודתיות הרבה בשוק, לכך שאין מנוחה לסוחרים ולכך שברמת הגרף של קרן הסל זה לא נורא אבל ברמת תיק, כשיש תנודתיות כזו גבוהה בהרבה מניות וקרנות, זה לא קל.  

מה אפשר לעשות? כאמור, לא תקופה קלה לסוחרים טכניים. משקיעים וותיקים זוכרים כבר כמה תקופות מאתגרות, כל אחת והסיפור שלה. רגשות של חשש וחרטה על דברים שלא נעשו מגיחים ומעיקים. ובכל זאת צריך להמשיך ולהתנהל ולא להיתקע ולהנציח את התקופה. האפשרויות לפעולה הן:   1. גיוון הבחירות הטכניות. הרבתי לאחרונה להציג דוגמאות המבוססת על פריצה של משולש כפי שזה עבד לנו טוב בעבר עם פייסבוק. לאחרונה יש הרבה פריצות סרק ולכן צריך לגוון. הבחירה ב-PFE PFIZER היא דוגמא לגיוון. המניה התעגלה לכדי פריצה של רמת התנגדות, קרוב לרבת שיא, ומהווה למעשה השקעת מומנטום.

 

2. הרחבת הפיזור בתיק. כרגע, עד שיתגבשו כיוונים ברורים, הגדלת מספר המניות בתיק תתרום להגדלת הסיכויים שחלק מהן יחזיקו מעמד בטרנד וכך, בהדרגה, נוכל להטות את התיק לכיוון ההצלחות.   3. ניצול הזדמנויות מושכל. בכל תיק יש מניות שעולות לאיטן או מדשדשות. בשלב מסוים, ובהדרגה, ניתן להחליף אותן למניות טובות שירדו חדות למצב של מכירות יתר (פאניקה) ויכולות לתקן למעלה חדות. כך גם שומרים גם על הפוטנציאל של התיק לתקן את עצמו.   המונח ״הילחם או ברח״ מאפיין דילמות קיומיות רבות. בהשקעות לא ניתן לבחור מראש באחת מהן בוודאות ושגיאה בבחירה יכולה לגרום נזק גדול. הדבר שלא כדאי לעשות הוא לקנות מניות ״רק כי הן זולות״ לפני שיש איזה שהם סימנים לתמיכה ותפנית. הדבר שכדאי לחשוב עליו הוא לרקוד עם התנודתיות ולאט לאט להחזיר את השליטה וההובלה על הגה התיק. זו לא תרופה בדוקה, זה לא מתכון, זו בחירה להתנהלות.   לומדים ניתוח טכני ללמוד תמיד טוב. נשאלתי שתי שאלות ביחס לדברים שפרסמתי.   הראשונה היא ביחס לאינדיקטור OBV בהשוואה לאינדיקטורים של נפח המסחר שדברנו עליהם (CMF, MFI). OBV הוא קו שמסכם את נפח המסחר המצטבר כאשר יום ירידות נותן לנפח המסחר סימן מינוס ויום עליות נותן לנפח המסחר סימן פלוס. אם ה-OBV נע בכיוון המגמה הוא תומך בה ואם כנגד (כיוונו מתפצל מכיוון המגמה) אז הוא מלמד על היחלשותה / חולשתה.   השניה היתה בקשר למודל הקניה בשלושה שלבים עליו דברתי עם עדי ברזילי והדגמתי לגבי מנית SIRI. אמרנו שקניה אחת נעשית לפני הגעה לרמת התמיכה, קניה שניה מעל רמת התמיכה וקניה שלישית אחרי שהמניה התחילה לעלות. השאלה היתה מה קורה אם המניה יורדת אחרי הקניה השניה. רעיונית, מבלי להתייחס להתאמות הנדרשות לתנודתיות הגבוהה בימים אלו, הסטופ-לוס צריך להיות מתחת לרמת התמיכה.   אחרי הקניה השלישית ניתן להעלות את הסטופ-לוס ותיאורטית לקבע את הרווח. בהצלחה.

לתגובות: [email protected]

כותב המאמר הינו זיו סגל, העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטאלי, בעל עיסוקים מגוונים בתחום באקדמיה ובפרקטיקה.

* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.  

קיראו עוד ב"ניתוח טכני"

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    לרון 29/07/2021 08:52
    הגב לתגובה זו
    PFE "רבת שיא",רמת שיא הלא כן?זו ממש לא מניה השוברת שיאים מרובים,זהו פשוט קונגלומרט שהתמזל מזלו לעת קורונה
  • 4.
    תמים 28/07/2021 17:44
    הגב לתגובה זו
    פייזר ומודרנה בגלל הנגיף ירוויחו הרבה.
  • 3.
    דוד הגנן 28/07/2021 15:57
    הגב לתגובה זו
    מי שעובד לפי ניתוח טכני בשנים האחרונות רק מפסיד. תבדקו אותי.
  • 2.
    שירי 28/07/2021 15:54
    הגב לתגובה זו
    רק אחרי בירור קצר הסתבר שקנה מניה של כימיקלים לישראל.......
  • 1.
    סמי 28/07/2021 13:59
    הגב לתגובה זו
    בהנחה שהקורונה לא תגמר לצערנו מהר פייזר תרוויח מכך משמעותית.