עד מתי הסינים יתעלמו מקריסת המניות? האם כדאי להישאר עם הזהב?

האם הירידה במניות הסיניות היא זמנית, מה אפשר ללמוד על חוזקה של המדינה והפוטנציאל שלה להתחזק בעתיד? וגם - היכן כדאי להשקיע יותר: זהב, כסף או פלטינום?

 | 
telegram
(2)

בסוף השבוע כיוונו עדי ברזילי ואני את שיחתנו אל מניות ה-FAANG שהמהוות את עמוד השדרה של מדדי וול סטריט. לכן, אפנה היום את המקום אל המניות הסיניות ואל סקטור המתכות היקרות לגביו גם נשאלתי שאלות.

בשיחה על מניות ה-FAANG הזכרתי גם את מדד ה-FAANG פלוס שכולל גם שתי מניות סיניות: BABA ו-BIDU. הן נכללות כמובן בין 10 המניות הגדולות של קרן הסל המובילה KWEB שנותנת חשיפה לחברות טכנולוגיה - אינטרנט סיניות. אלו הן שתי חברות שמיצגות את דילמת ההשקעה הסינית שנעה בין ניצול הזדמנות ההשקעה במניות שירדו חזק לבין חשש מהצעדים הבאים של הממשל הסיני ושל תגובת המערב מסוג עצירת ההנפקות הסיניות בארצות הברית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בשבוע שעבר כתבתי שאני מחפש שבילים להבין טוב יותר את האסטרטגיה הסינית. החל מהספר 36 האסטרטגיות, דרך פניה למומחים ועד קריאה. סקירה מעניינת ומעודדת קבלתי מבלומברג. מעניינת משום שהיא גם רואה את הטוב במה שהסינים עושים וכשזה מגיע משופר הקפיטליזם המערבי, בלומברג, חשוב להקשיב.

במאמר נאמר שלמנהיגי סין יש חזון ברור ביחס למדינה שכולל בקרת סיכונים של המערכת הפיננסית, הפחתת חוסר השוויון ושמירה על כוח הממשל. כפי שבבלומברג כותבים, שני הראשונים צריכים להיתפס כדבר חיובי (ואכן, אם יורשה לי להוסיף גם ארצות הברית ומדינות מערביות נוספות נדרשות לתיקון בתחומים האלו). הבעיה היא שלטווח הקצר החזון הסיני מיצר בעיות למספר רב של חברות. כך למשל הורו הסינים לחברת Meituan לשלם למובילי המזון לפחות את שכר המינימום. הדבר האיץ את ירידת המניה שכבר השילה יותר מ-50% מהשיא.

עוד מזכירים בבלומברג שהדבר לא מפתיע וסין הכריזה בדצמבר 2020 על תוכנית של 5 שנים ליצירת צמיחה כלכלית מאוזנת (כנראה שהדבר לא זכה להתייחסות מספיקה. KWEB המשיכה לעלות עד פברואר 2021).

להערכתי המאמר הזה מעניין משם שהוא מלמד, בסופו של דבר, על חוזקה של סין ופוטנציאל התחזקותה בעתיד, לכשעצמה ואל מול המערב. בעיניים סיניות, להערכתי, המשמעות של ירידה זמנית בשערי המניות היא שולית בהשוואה לתיקונים ואיזונים ארוכי טווח בכלכלה הלאומית. הבעיה מבחינתנו כמשקיעים היא שאנחנו רק בתחילתם של 5 השנים וכמו במקרה של וירוס הקורונה, לא בהכרח ההרגל - תשוקה המערבית לפתרונות מהירים יחול במקרה של הסינים. לכן, להערכתי, מתי שהוא הגדלת ההשקעה במניות סיניות תהיה מאוד מעניינת. השאלה מתי והאם הסינים יעשו איזה שהוא מהלך של פיוס עם השווקים הפיננסיים עוד בטרם ישלימו את משימתם.

מי קנה מניות סיניות בנקודת התמיכה?
אני מצרף כאן שני גרפים מעניינים של KWEB. הראשון הוא ארוך טווח שמראה שכבר שנים קרן הסל נחותה בהשוואה ל-QQQ כאשר אנחנו רואים חולשה וותיקה, שוויון ואת החולשה האחרונה. זה אומר שמבחינת ״ניפוח״ מחירים, בארה״ב, בהכללה טכנית, ניפחו יותר. על הגרף ארוך הטווח ניתן לראות את קו המגמה העולה הירוק שמהווה בימים אלו קו תמיכה.

על הגרף לטווח הקצר סימנתי את תבנית הפטיש שנוצרה בשבוע שעבר ואת הקפיצה הטכנית שבאה אחריה, על פי הספר. עכשיו נראה מה יקרה. מבחינה טכנית יש כאן פוטנציאל להתפתחות חיובית וביחוד משום שהפטיש נוצר על קו המגמה העולה. זה אומר שישנם בשוק משקיעים, כפי שהגיב אחד הקוראים, שרואים בירידות של פאניקה הזדמנות ויודעים שתמיד הסיפור ברקע יקשה על קניה. השאלה כאמור היא האם ביחד עם המשך יישום התוכנית ה-5 שנתית של הסינים יהיה אכפת להם גם להושיט יד למשקיעים ולבעלי החברות העסקיות. בינתיים הם לא ממצמצים. או שאולי הם פשוט יתמכו בשוק המניות על ידי קניתן? דרך טובה גם להגביר אחיזה ממשלתית.


מה עם הזהב?
שימו לב לגרף של הזהב שמציג אותו במשך 20 השנים האחרונות. ניתן לראות עליו שני דברים מעניינים:

1. מערכת היחסים של הזהב  עם ה-S&P500 היא ארוכת טווח. שנים ארוכות, עד 2011 הוא היה חזק מה-S&P500 והניב תשואה עודפת. נתון זה נועד להזכיר לנו שהזהב יודע גם לנצח את שוקי המניות גם אם לא חווינו זאת בעשר השנים האחרונות.

2. בעשר השנים האחרונות, בהן הזהב פיגר אחר ה-S&P500 הוא התעגל בצורת ספל ולמעשה ״נערך״ בשקט למהלך העליה הבאה. כל האסטרטגיות הרווחיות שהוצגו כאן, בבלוגסטריט, לגביו במהלך התקופה היו למעשה ״ארוחת טעימות״ בהשוואה למהלך עליה משמעותי שיכול להתפתח.

האם יתפתח? בואו נדייק את המבט. אותו גרף בפרספקטיבה של שנתיים מראה את המשולש בו הזהב נסחר. פריצה של 1910 כלפי מעלה יכולה להיות סימן להתחלה של עידן הזהב. בהקשר זה נציין שסין היא צרכנית הזהב הגדולה בעולם. במחצית השניה של 2021 החלה התאוששות בקנית הזהב על ידי הסינים אחרי שהיא נחלשה עם התפרצות מגפת הקורונה. אחת השאלות לחשיבה היא איך זה משתלב במהלכים הכלכליים האחרים. נראה לי שמשתלב גם כהגנה כנגד החלשות הדולר. מכל מקום, זכרו שרכישות הזהב על ידי הסינים הם ארוכות טווח ולמעשה מפחיתות את מלאי הזהב הפנוי העולמי.

על הגרף לטווח הקצר ניתן לראות את תנודתיות הזהב סביב 1820. לא פלא. זהו הממוצע הנע ל - 200 יום שגם שוכן באמצע המשולש. הכרעה שם במהלך השבוע הקרוב תהיה סימן חשוב.

לסיום, להלן גרף שמשווה בין קרנות סל להשקעה בזהב, כסף ופלטינום. כרגע הזהב מוביל.


ניפגש ביום רביעי. בהצלחה!


כותב המאמר הינו זיו סגל (segalziv@gmail.com) העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטלי, בעל עיסוקים מגוונים בתחום באקדמיה ובפרקטיקה.

*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    העשירים עוברים מזהב לביטקוין , הזהב הדיגיטלי (ל"ת)
    מ.א 02/08/2021 17:58
    הגב לתגובה זו
    1 6
    סגור
  • 1.
    הם רוצים לדעתי לקנות חזרה בנזיד עדשים
    nמבין עניין 02/08/2021 17:41
    הגב לתגובה זו
    1 1
    ישחקו במגוון דרכים את המחירים כדי לקנות מהציבור בנזיד עדשים כמו שהסינים יודעים
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות