האם הזהב ימשיך להתחזק? איך באה לידי ביטוי המתיחות העולמית על הגרפים?

כיצד מגיב הביטקוין ביחס לסחורות אחרות בשעת משבר זו? כיצד מסתכל האנליסט הטכני של אופנהיימר ארי ואלד לרמות התמיכה של ה-S&P 500 עליהם דיברנו ביום שני? וגם: באילו קרנות סל כדאי להשקיע, ואיפה בעולם?
 | 
telegram
(1)

עם תחילת העבודה על המאמר אני מתכתב עם חברה טובה בענייני החיים והשווקים ועל כך שהדרמה הבאה היא תמיד מעבר לפינה. תנסו להיזכר מתי לאחרונה פתחתם מהדורת חדשות בלי המילים גל, חשש, הסלמה, צניחה (בפרשנות רעה), זינוק (גם בפרשנות רעה) כך שאתגר החיים בכלל וההשקעות העצמאיות בפרט הוא לא פשוט. היום נתחיל בעדכונים לפי הסדר הבא: זהב, ביטקוין ו-S&P500. כותב לכם מחבל אנדלוסיה שבספרד שלמרות יופיו והרוגע שבו, ידם הארוכה של פוטין והשווקים מגיעים גם אלי גם לפה. לפחות הגישה כאן לקורונה היא יותר נינוחה. מקפידים אבל בנינונוחות ובלי היסטריה.

נתחיל בחיובי
אנחנו מתחילים בזהב כי הוא מממש את התמונה החיובית שהצטיירה לגביו בשבועות ואפשר גם לאמר שגם בחודשים האחרונים. כנראה שהשילוב של מתיחות צבאית עולמית ואינפלציה עושה לו טוב ויש לו עדיין מקום לעלות. לפחות בימים אלו הזהב ולא הביטקוין מוכיח את עצמו כחוף מבטחים. קרן הסל להשקעה ישירה בזהב שאנחנו עוקבים אחריה כאן היא IAU. הקרן סחירה מאוד עם עלויות ניהול נמוכות יחסית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

על הגרף תוכלו לראות פריצה של קו המגמה העולה והתחזקות בהשוואה ל-S&P500. ההתחזקות מסומנת על הקו הסגול. האינדיקטורים הטכניים שהוספנו מלמדים על רמת שיא במומנטום אז אולי לטווח הקצר תהיה הפוגה. ירידה תהיה הזדמנות כניסה / הגדלה. אזור ה-35.6 הוא רמת התמיכה ומדובר ברמת שיא שנפרצה כלפי מעלה.

בהתייחס להסבר מיום שני על עבודה עם רמות תמיכה, מכיוון שהזהב הוא במגמת העליה ובמומנטום חיובי, הסיכוי של רמת התמיכה לעבוד הוא גבוה יותר שכן היא לא צריכה לבלום צלילה עוצמתית של עשרות אחוזים. תשימו לב שלאינדיקטורים טכניים יש ניואנסים שונים בהתאם לתמונה הכוללת ולאווירה בשוק.

לגבי הביטקוין תוכלו לראות שהוא חזר להיסחר מעל התמיכה באזור ה-35,000 ולא הצליח לעבור את הממוצע הנע ל-200 יום. יחסית להרבה מניות ובהיותו של הביטקוין נכס שתפיסת הסיכון לגביו היא של סיכון גבוה, הוא מתנהג באופן סביר. יתרה מכך, הרחבתי את מגוון האינדיקטורים הטכניים על הגרף שמוצג פה ואתם יכולים לראות שהם ברמת שפל גבוהה יותר מרמת השפל שלהם כאשר הביטקוין הגיע אל התמיכה הזו בפעם הקודמת. המשמעות היא שבתוך הסערה של רוחות המלחמה, הביטקוין סופג אבל לא באופן קיצוני והתמיכה באזור ה-35,000-36,000 יכולה לעבוד. הניתוח הזה מתאים בעיקר למי ששורי על הביטקוין ובוחן רמות שפל לקנות אותו. ישנם הרבה פרסומים קודרים ביחס אליו כך שאם אתם מאמינים בהם עדיף לחכות ליותר ״דם ברחובות״.

עוצמת המזרח
ועכשיו ה–S&P500. ביום שני התייחסתי לתמיכה ב-4,300 כרמת המבחן בין תנועה אופקית ודשדוש לבין העמקת הירידה. ארי ואלד, האנליסט הטכני המוערך של אופנהיימר, גם התייחס השבוע בסקירה שלו לאזור הזה והוא אופטימי קצת יותר ממני לגבי האפשרות שתהיה שם תמיכה כפולה. גם הוא מצין את העובדה שמניות רבות ירדו כבר 32%. אני מזכיר כאן את ארי ואלד גם משום שאפשר להתייחס אליו (או אלי) כאל חוות דעת שניה, גם משום שהוא קצת יותר אופטימי אז נשקול את נקודת המבט הזו וגם על מנת לשקף עבורכם את החלקים האוניברסליים של הניתוח הטכני.

בינתיים ה – S&P500 מחזיק פחות או יותר באזור ה- 4300 והוא חזק יותר מהנאסד״ק כך שהוא המדד המועדף לחשיפה לשוק למי שרוצה/צריך.                                                 
למה אני פחות אופטימי מואלד?
ראשית, תסתכלו על האינדיקטורים הטכניים של ה-S&P500. הם עדיין גולשים אל התחתית (מסומנים במלבן ). המשמעות היא שהמדד לא מגיע אל התחתית כשהמוכרים כבר מותשים. אם נוסיף לכך את הפריצה של הממוצע ל- 200 יום כלפי מטה ואת זו של קו המגמה העולה נקבל תמונה די אדומה.

נישאר היום גיאגרפיים ונשתתף במשחק העולמי. נעקוב אחריו מנקודת המבט של הגרפים. דברנו כבר על העוצמה היחסית של השוק הסיני. היום נבחן את הרוסי, הגרמני וההודי.

אחת מקרנות הסל להשקעה ברוסיה היא ERUS. יסלח לי פוטין אבל אין מה למהר להשקיע בה. נראה שהמוכרים הולכים לפרוץ את רמת התמיכה והיא גם חלשה לאורך זמן מה- S&P500 כך שמבחינה זו ידה של ארצות הברית על העליונה.

נעבור לגרמניה, המדינה שמנסה לחיות בשלום עם מזרח ומערב. גם כאן המצב לא מלהיב כפי שמראה לנו הגרף של קרן הסל EWG. רואים גם פריצה למטה של ממוצע נע, גם פריצה של רמת תמיכה וגם התעגלות למטה וחולשה בהשוואה לארה״ב.

התיזה לפיה השקעות במזרח עדיפות כרגע קונה לה אחיזה גם מעבר למרחב שלנו בביזפורטל. נסיים עם הגרף של קרן השקעה בהודו שם ניתן לראות גם התחזקות ממושכת בהשוואה ל- S&P500  וגם את העובדה שהיא עדיין מעל הממוצע ל-200 יום. אני לא סגור על זה שהתמיכה תחזיק אז אולי כדאי לעקוב עוד יום יומיים לראות מה קורה אבל ניתן לאמר שלתיזת ההשקעות במזרח אכן יש אחיזה במציאות.

אנחנו נמשיך להתמקד בכוחות הגדולים: מדינות, זהב וקריפטו ולהזדמנויות במניות נשוב כאשר התמונה תירגע קצת. ההחלטה להיכן למקד את תשומת הלב חשובה מאוד.

כותב המאמר הינו זיו סגל (segalziv@gmail.com) העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטלי, בעל עיסוקים מגוונים בתחום באקדמיה ובפרקטיקה.

*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מה עם ההכסף ? נראה שפרץ כעת כלפי מעלה ממוצע נע 200 (ל"ת)
    אייל 23/02/2022 23:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות