איך להשקיע בהתחמשות העולמית ומה מצבו של הביטקוין?
היום נתחיל עם מניות המלחמה. כפי שביום שני דיברנו על התעוררות מניות האנרגיה הירוקה שכעת יש להן רוח גבית כפולה (הקבועה של משבר האקלים והתקופתית של עליית מחירי האנרגיה בעקבות המלחמה באוקראינה) כך גם למניות חברות אמצעי הלחימה יש עכשיו ביקוש. סביר שבעקבות גרמניה, עוד מדינות יגבירו את מירוץ החימוש.
בארצות הברית קושרים בקרנות הסל את מניות ההגנה עם מניות החלל. בהקשר זה נזכיר כי קתי ווד אמרה השבוע שיש פער גדול בין תמחור תחום החלל בסקטור הפרטי למניות הנסחרות בבורסה (שנסחרות בתמחור נמוך יותר) כך שלפחות מבחינה זו, השילוב של מלחמה וחלל הוא לא מזיק, כמה שאפשר להגיד לא מזיק על מלחמה.
קרן הסל הגדולה בתחום היא ITA. אפשר לראות על הגרף את העובדה שהיא מתחיל להתחזק מול ה–S&P500 ואת הפריצה של קו המגמה היורד. ניתן גם להבחין בהתנגדות של רמת השיא ההיסטורי, התנגדות שפריצה שלה כלפי מעלה תלמד על פוטנציאל עליה משמעותי. נראה שיש סיכויים טובים לפריצה כזו כך שאפשר לנסות רכש מעל אזור ה–109 דולר.
צירפתי גם את רשימת 10 האחזקות המובילות של הקרן. אפשר לראות ש–RTX מהווה 22% מקרן הסל ומושכת אותה למעלה. בחרתי לצרף גרף שעתי של RTX בשביל להתייחס לקפיצה הגדולה שהיא עשתה ולסמן נקודות פיבונאצ׳י פוטנציאליות לכניסה עתידית אם תתקן קצת למטה.
הקרן הבאה מבחינת גודל היא XAR. גם שם ניתן לראות פריצה למעלה על הגרף ואין צורך לצרף גם אותו.
האחזקה הראשונה ברשימתה, לא בפער גדול מהבאות אחריה מבחינת אחוזים, היא MRCY. זה מעניין כי ל–MRCY יש פוטנציאל טכני גדול יותר לעליה לאחר שתיקנה משמעותית למטה מהשיא. החברה מוכרת רכיבים שמתוקנים על ידי חברות אחרות באמצעי לחימה. אפשר לראות על הגרף שלה גם את המעבר מתמיכה לעליה וגם את ההתחזקות ביחס ל–S&P500.
טכנית, בין XAR ל–ITA נכון לכתיבת מאמר זה ITA עדיפה.
משדה הקרב לשדה הסייבר
נעבור עכשיו לקרן פחות מוכרת שהסמבול שלה FITE. זוהי קרן מגוונת לביטחון ואבטחה תחת ההגדרה של ביטחון עתידי. תוכלו לראות על פי פילוח האחזקות שלה שמה שנכלל תחת חלל והגנה הוא רק שליש מהקרן והשאר טכנלוגיות מגוונות. גם צ׳ק פוינט הישראלית נכללת בה. הגרף של FITE קצת שונה מ – XAR או – ITA הקלאסיות שכן יש לה רמת התנגדות והתנגדות של ממוצע נע. אם תפרוץ אותם למעלה היא יכולה להיות מעניינת גם מהבסיס הטכני שכן על בסיס ההרכב שלה היא מעניינת לכשעצמה.
קורא ביקש ממני לעדכן על קרנות תחום הסייבר וזה מתחבר לנו טוב לעניינים הביטחוניים העתידיים. הקרן הגדולה בתחום היא CYBR ואפשר לראות שהיא פרצה למעלה ממוצע נע ל – 200 יום ונשאר לה לפרוץ את קו המגמה העולה. גם במקרה שלה אפשר לראות עוצמה בהשוואה ל – S&P500 כך שבהחלט היא מרכיב טוב לתיק המניות.
מזכיר שה – S&P500 פרץ זה מכבר כלפי מטה את הממוצע ל – 200 יום ובכלל אנחנו עוקבים אחרי התפתחות מגמת הירידה שלו כך שאם יש קרנות / מניות שפורצות למעלה את הממוצע ל - 200 הרי שמבחינת אלוקציה של תיק המניות ראוי לשקול אותן. העובדה שיש לא מעט מניות עם התנהלות טכנית חיובית מסבירה למה השוק לא מתרסק. הן כוללות מניות שרוחות המלחמה טובות להן ומניות שהתרסקו עוד בימי השיוט של השווקים ועכשיו מתקנות למעלה. אלו הם שני סוגי המניות שגם מאפיינים את הסקירה היום.
אם בתחום האבטחה והביטחון עסקינן, אפשר לשים לב גם להתעוררות של סלברייט -2.28% סלברייט 19.72 -2.28% סגירה:0 פתיחה:20.13 גבוה:20.43 נמוך:19.7 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הישראלית - CLBT. היא עלתה אתמול (שלישי) ב-4.5%. בניגוד למגמה הכללית בשוק אבל ביחד עם המגמה של הסקטורים הנ״ל. המניה התרסקה אחרי ההנפקה אבל תקנה תיקון בתצורת V ועכשיו מוצאת תמיכה ממנה תוכל להמשיך לעלות.
חיזוק למשמעות של הביטקוין
גם היום נדבר עוד קצת על קריפטו. אירועי המלחמה מחדדים אולי את המשמעות של מטבעות הקריפטו, למשל בעצם העובדה שאוקראינה פתוחה לקבל תרומות בביטקוין. הדבר מחזק אולי את תפיסת עולם הקריפטו כאופציה למערכת הפיננסית הממוסדת.
אני מחזיר היום את הגרף של הביטקוין שאנחנו עובדים עליו ושמראה את ההתפצלות החיובית למעלה של האינדיקטורים כאשר הביטקוין יצר את התמיכה שלו. עכשיו הוא הגיע אל אזור ההתנגדות המוכר סביב 45000-46000 דולר. לאור המבנה של הגרף וניתוח גרפים אחרים ניתן לאמר שיש סיכוי שההתנגדות הזו תיפרץ למעלה ואנו נראה את הביטקוין מטפס. בעיני, העניין בביטקוין הוא לא רק טכני אלא בחינה של התנהגות המטבע בעת משבר מלחמה עולמי. ראינו שהוא לא שימש הגנה כאשר השוק ירד בענייני אינפלציה וריבית אבל המלחמה מביאה לידי ביטוי פן אחר של תפיסת המטבע הזה ואני חושב שזו עובדה שמשקיעים יזכרו.
מתחת לגרף של הביטקוין הוספתי שני גרפים השוואתיים. העליון הוא ביחס ל – S&P500 וניתן לראות את עוצמתו. מדובר בשינו ביחס למגמה שהיתה בירידות עד פברואר שבה הביטקוין ירד יותר. מתחתיו אינדיקטור שמשווה את הביטקוין לזהב ושם ניתן לראות שווין פחות או יותר.
פינת המציאות
לתחום האנרגיה הירוקה נחזיר היום את QS. אפשר לראות את התמיכה הכפולה שהיא קבלה ואת התחזקות האינדיקטורים הטכניים. זכרו רק תמיד שמרכיב חשוב במגמה של מניה זה השוק (לא במקרה של QS כרגע..) והסקטור (רלבנטי ל – QS). לכן ההחלטה האם לבחור מניה מתוך סקטור צריכה להיות משולבת על ידי בחירה בחברה ובפעילותה והמצב הטכני. התמיכה הכפולה ל – QS והתמונה הטכנית הכללית מדברים בעדה.
עוד מניה שחוטה שיכולה לקבל עדנה מחודשת היא TWTR. אפשר לראות על הגרף סימנים ראשונים לתמיכה והתעוררות של האינדיקטורים הטכניים. כמובן שלמניה יש קשר לשיח על המלחמה ולעיצוב תמונת המציאות מעצם הפעילות שהחברה עושה על מנת לסמן ציוצים מטעם הממשל הרוסי.
כותב המאמר הינו זיו סגל (segalziv@gmail.com) העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטלי, בעל עיסוקים מגוונים בתחום באקדמיה ובפרקטיקה.
*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה