האם סיימנו עם באזז ה – AI? ומה התמיכה לנאסד"ק שכולם יסתכלו עליה?
מכיוון שאנחנו עוסקים לאחרונה בתהפוכות עולמיות בחרתי היום להרחיב את נקודת המבט שלנו ולבחון לעומק מדדי מניות מובילים בכל העולם. ניצור כאן בסיס שיאפשר מעקב שיטתי. אני אעשה זאת באמצעות קרנות הסל של המדדים / מדינות ובהדרגה נלטש ונשביח את הרשימה. הוספתי גם קצת מטבעות לחידוד ההבנות.
כל העולם כולו
קרן הסל שמכילה את מספר המניות הגדול ביותר היא VT. יש בה קרוב ל-10000 מניות מכל העולם והיא תהיה הבנצ׳מרק שלנו. הקרן המוכרת יותר היא ACWI וביצועיה אף מעט טובים יותר אבל משום הפיזור המרשים של VT בחרתי בה. נעזר בה גם לבחור את המדינות החשובות לעקוב אחריהן. מצרף כאן את משקל המדינות בקרן. כמובן שארה״ב היא עדיין החשובה ביותר ואם תבחנו את רשימת המניות תראו שהמניות האמריקאיות המוכרות שמובילות את מדדי ארה״ב מובילות גם ב- VT. המשמעות היא שנצטרך לעקוב אחר התפתחת מערכת היחסים בין הגרפים של המדינות ברזולוציה גבוהה שכן לא נוכל להבחין בשינויים משמעותיים במשקלות בקרן והשינויים המינוריים הם אלו שיתנו לנו חומר למחשבה.
מבחינת הגרף VT מצטרפת למבחני השיא של מדדי ניו יורק. הדבר המעניין לעקוב אחריו הוא העוצמה ביחס ל – S&P500. מתחזקת בטווח הקצר אבל עדיין מתחת לקו מגמה ארוך טווח. אם, למרות המשקל של ארה״ב בקרן, העוצמה שלה תתחזק נקבל רמז מהותי מאוד לעבור למדינות אחרות וזה יהיה מידע חשוב מאוד גם אלוקציית החיסכון ארוך הטווח שלכם. רמזים כאלו תמצאו בגרפים של המדינות שאנתח להלן.
ארצות הברית
נעקוב אחר קרנות הסל של ארבעת המדדים שמשקפים את השוק: SPY, DIA, QQQ, IWM.
ה – SPY עומד למבחן רמת ההתנגדות ארוכת הטווח. מהלך מעל 565 יהיה סימן חיובי במיוחד. תמיכה קריטית: 545. תנודתיות קלה תיחשב בין 559 ל – 565. תנודתיות כזו תשמר את הסיכוי לפריצה למעלה. מהלך מתחת ל – 559 ילמד על הפוגה ממושכת יותר.
ה - QQQ והטכנולוגיה ממשיכים להיות חלשים וזה הדבר הבולט. הניואנס שנרצה לעקוב אחריו הוא האם העוצמה בהשוואה ל – S&P500 עוברת להיות מגמת ירידה. מכל מקום, להערכתי האינטואיטיבית, באזז ה – AI מתפוגג. בסופו של דבר ה – AI הוא כלי עבודה ועכשיו נתחיל לבדוק מי מהחברות משפרת תוצאות באמצעותו. כך גם חוליי ה - AI יתחילו לתפוס במה. נזקי התעסוקה, חברות ומדינות שעושות שימושים אפורים – אפלים בטכנולוגיות AI, השפעות חברתיות ומנטאליות (המשך נזקי האינטרנט והסמארטפונים) ועוד.
התמיכה הקריטית ל – QQQ היא 463.
ה - DIA מייצג את הכלכלה הבסיסית. הוא עדיין המדד המושך בחבורה ויש לו את הסיכויים הטובים להיות הראשון עם פריצה שיא משמעותית. כרגע עדיף מה – S&P500. תמיכה קריטית – 399.
IWM מייצג את החברות הקטנות ואת רוחב הכלכלה. אם הכלכלה בארצות הברית תתחזק בזכות הורדת ריבית אלו החברות שיכולות להראות זאת. הקרן מממשיכה להיות במצב טכני מצוין ומתחזקת בהשוואה ל – S&P500. תמיכה קריטית 209.
השילוב IWM + DIA הוא המתאים כרגע לארה״ב.
שימו לב שבחרתי להדגיש את התמיכה הקריטית למדדים. בדיקה משולבת של רמות התמיכה האלו היא בפועל בדיקת שאלת המשך – שינוי מגמה.
עולם
קרן הסל הגדולה להשקעה ביפן שאינה מנטרלת את היין היא EWJ. מאתגרת את השיא ונראה שתפרוץ אותו. מסיבות רבות יפן זו מדינה שאתם צריכים לשקול להשקעה כהערכות למשברים עולמיים. האיכויות של המדינה הזו יכולות להתבלט יותר בזמן משבר. מצרף גם את גרף היין דולר ותוכלו לראות את שינוי המגמה והתחזקות היין. עוד סימן לכיוון יפן. בהקשר זה שימו לב שהדולר מתחיל להיחלש בעולם אבל אצלנו הוא גם קשור במלחמה ובסיכונים שמשקיעים מיחסים לישראל. אם אתם מחזיקים דולר כאמצעי הגנה מקומי אפשר לשקול מטבעות אחרים שמתחזקים מול הדולר.
עוד משהו שעולה מהמאמר הזה הוא שניהול תיק הנכסים שלכם בראיה רחבה (שכוללת את החיסכון ארוך הטווח, השקעות עצמאיות בניירות ערך, מט״ח, אג״ח נכסים אלטרנטיביים) מחייב התייחסות לפרמטרים רבים ובניית שילוב נכסים שמשלב בין פוטנציאל להגנה.
לא מתוך שעשוע אינטלקטואלי אני מטלטל אתכם בין מעקב אחרי פריצת רמות השיא ל – ״תיק סוף העולם״. ניהול נכסים דורש ערנות לשני הקצוות כמו גם ניהול הביטחון הלאומי בו כשלנו, לצערנו העמוק, בתשומת לב לתרחישי ״סוף העולם״. לא בכדי מרכיב מהותי בפילוסופיית המזרח הוא הבנת היין – יאנג / חושך – אור. הם הולכים ביחד ולכן גם לכם לא כדאי להיתפס רק לצד אחד של תיאורי השוק שאני נותן לכם. שני הצדדים קיימים והתיק שלכם צריך לשקף את שניהם.
בריטניה היא הבאה בתור במשקלה ב-VT. EWU היא קרן הסל הגדולה להשקעה בה. נמצאת במגמת עליה ארוכת טווח ובהחלט ראוי לשקול השקעה בה. בריטניה היא מדינה עצמאית עם מטבע עצמאי ואולי בסופו של דבר הברקזיט יגן עליה.
מכאן לקנדה. BBCA היא קרן הסל הגדולה לקנדה. היא לא קרן עוקבת מדד אבל טובה לאורך זמן מ – EWC המדדית אז נדבוק בה. קנדה היא מדינת סחורות וזה טוב לנו. נמצאת במצב טכני מצוין לטווח הארוך.
אחרי סין אנחנו כבר עוקבים עם KWEB הטכנולוגית שתפסה את המקום הראשון מבחינת הקף ההשקעה בקרנות סל סיניות. מצבה הוא דשדוש עם פוטנציאל. ברמות האלו אפשר לשים עליה משהו ולראות איך זה מתגלגל.
אני אדלג היום על הודו וצרפת (שלא אעמיס כאן יותר מדי) לבאה בתור: שוויץ. אולי המדינה (בה׳ הידיעה) לפרוייקט ״סוף העולם״. EWL זו קרן הסל הרלבנטית. (לכל מדינה נבדוק בהמשך קרנות מיוחדות כמו BBCA. בינתיים אני הולך לפי שווי השוק שכן הוא מבטא את העדפות כלל המשקיעים). מצב טכני מצויין. הפרנק השוויצרי נמצא במגמת התחזקות מול הדולר (וגם השקל) אז השקעה בשוויץ היא עוד דוגמא לשילוב של התקפה והגנה.
זהו להיום. יש לכם הרבה חומר למחשבה. תסתכלו על סך הנכסים שלכם, תשוו בין מה שהגרפים אומרים לאלוקציה הפרטית שלכם ותראו אם אתם צריכים לעשות שינויים. אם יש שאלות על מה שכתבתי תשלחו לי בבקשה למייל ואשתדל לחדד את התמונה.
כותב המאמר הינו זיו סגל (segalziv@gmail.com) העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטלי.
*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד. הכותב עשוי להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.בקיצר במה להשקיע (ל"ת)אנונימי 26/08/2024 18:01הגב לתגובה זו0 0סגור
-
בקיצור, במה שאתה רוצה. למה שהוא ימליץ לך ? על אחריותך,ידוע בציבור 28/08/2024 13:58הגב לתגובה זו0 0תחליט לבד. מספיק אתה למד ממנו דרכי פעולה ומחשבה. בטוח שזה חסר לך.סגור
-
שבבים וחימוש. בהצלחה. (ל"ת)מיקו 27/08/2024 07:43הגב לתגובה זו1 0סגור